Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
07.09.2019
Размер:
44.35 Кб
Скачать

15

Зміст

ВСТУП…………………………………………………………………………….3

1. Організація бухгалтерського обліку на підприємстві Товариство з Обмеженою Відповідальністю «Укрспецмонтаж»………………………………..4

2. Облік товарно – матеріальних цінностей малоцінних та швидкозношуваних предметів………………………………………………………………….6

3. Облік основних засобів та інших малоцінних необоротних активів…10

4. Облік грошових коштів, розрахунків і кредитних операцій………..

5. Облік розрахунків установи……………………………………………

6. Облік праці та її оплати…………………………………………………

7. Облік реалізації товарів…………………………………………………

8. Організація робіт зі складання форм фінансової звітності…………..

ВИСНОВОК……………………………………………………………………….

ЛІТЕРАТУРА………………………………………………………………………

ДОДАТКИ

Вступ

Становлення ринкової економіки в Україні, поява нових господарських структур різних форм власності, розвиток міжнародних економічних звʼязків зумовлюють необхідність удосконалення обліку і контролю як складових частин економічної інформації, необхідної для управління на всіх рівнях.

Процес управління непреривно повʼязан з економічною інформацією. Економічна інформація в залежності від відношення к функціям управління поділяється на облікову, планову, технологічну, оперативно-технічну.

Бухгалтерський облік є основним видом обліку на підприємстві. Основна мета бухгалтерського обліку - предʼявлення користувачам для прийняття рішення повної, правдивої та непредвзятої інформації про фінансовий стан і результатах діяльності підприємства.

Бухгалтерський облік ведеться на підприємстві від дня регістрації підприємства до його ліквідації.

Метою виробничої практики є закріплення знань отриманих під час вивчення дисципліни «Фінансовий облік», «Бухгалтерський облік» і набуття практичних навичок на підприємстві Товариство з Обмеженою Відповідальністю «Укрспецмонтаж».

Завданнями виробничої практики є:

  • ознайомлення з організацією роботи бухгалтерського апарату підприємства, правами та обовʼязками бухгалтера;

  • вивчення організації та методики первинного, аналітичного та синтетичного обліку підприємства;

  • ознайомлення з організацією та формами фінансової звітності.

1.Організація бухгалтерського обліку на підприємстві.

Товариство з Обмеженою Відповідальністю «Укрспецмонтаж» є заснованим 11 червня 2002 року. Статутний капітал підприємства поділений на частки.

Товариство є юридичною особою з моменту його державної реєстрації. Воно має відокремлене майно, самостійний баланс, рахунки у банках України та іноземних банках у національній та іноземній валюті. Товариство укладає від свого імені договори, набуває майнові і особові немайнові права, несе обовʼязки. Форма власності товариства-приватна. Товариство має фірмовий знак, печатку, штамп, фірмові бланки та інші реквізити які затверджуються Загальними Зборами Учасників згідно Статуту. Товариство набуває цивільних прав і бере на себе цивільні обовʼязки через свої органи, які діють у межах прав, наданих їм за Статутом і за законом. По своїх обовʼязках товариство відповідає всім майном, яке йому належить.

Учасниками Товариства є:

громадянин України - Гринь Михайло Миколайович;

громадянка України - Таболенко Алла Демʼянівна;

громадянин України - Осєєв Олександр Миколайович;

громадянин України - Міноцький Юрій Леонідович.

Повне найменування Товариства: Товариство з Обмеженою Відповідальністю «Укрспецмонтаж».

Скорочене найменування: ТОВ «Укрспецмонтаж».

Місцезнаходження та юридична адреса Товариства: 86400, Донецька обл., м. Єнакієве, вул. Луганське шосе, буд. 5.

Товариство створене з метою отримання прибутку.

Предметом діяльності Товариства є:

  • оптова та роздрібна торгівля продовольчими та непродовольчими товарами;

  • посередницькі послуги по купівлі-продажу товарів, цінних паперів, валюти;

  • виробництво і реалізація товарів народного споживання і продукції виробничо-технічного призначення;

  • проектна та конструкторська діяльність;

  • ремонтні та будівельні роботи;

  • проектування, управління проектами, інженерно-технічну діяльність: проектування інженерних споруд, включаючи гідротехнічні споруди, проектування руху транспортних потоків, розроблення та реалізацію проектів у галузі електротехніки, електроніки, гірництва, хімічної технології, машинобудування, промислового будівництва та системотехніки, техніки безпеки тощо.

Для забезпечення діяльності Товариства створено Статутний капітал у розмірі 14000(чотирнадцять тисяч) гривень 00 коп. який внесено: Гринь Михайло Миколайович – 6815 грн.; Таболенко Алла Демʼянівна – 6625 грн.; Осєєв Олександр Миколайович – 280 грн.; Міноцький Юрій Леонідович – 280 грн.

Сторони мають рівні права та обов'язки , щодо статутного капіталу Товариства.

2. Облік товарно – матеріальних цінностей малоцінних та швидкозношуваних предметів.

Під виробничими запасами розуміють активи, які використовуються для подальшого продажу, споживання під час виробництва продукції, виконання робіт і надання послуг, а також управління підприємством.

У процесі використання матеріальні ресурси переходять з одного стану в інший, що знайшло відображення у класифікації запасів.

Як правило, запаси надходять на підприємство у вигляді сировини, матеріалів і комплектуючих виробів, призначених для виробництва, а також товарів, придбаних для перепродажу. Потрапляючи у виробничий процес, вони переходять до категорії незавершеного виробництва, після чого стають готовою продукцією. Крім того, для забезпечення виробництва підприємство утворює запаси малоцінних і швидкозношуваних предметів.

Для забезпечення надходження товарно-матеріальних цінностей до споживача, тобто постачання певного товару необхідної якості у необхідній кількості в певне місце своєчасно та з мінімальними витратами, бухгалтер повинен володіти логістикою. Логістичне управління - це процес формування стратегії, планування, керування та контролю за переміщенням і складуванням сировини, матеріалів, виробничих запасів, готової продукції та формування даних від пункту виникнення до пункту споживання для найбільш ефективного задоволення потреб клієнта.

До виробничих запасів відносяться предмети праці, призначені для використання у виробництві продукції (виконанні робіт, наданні послуг) і господарських потреб, придбані для подальшого продажу або використовуються для обслуговування виробництва (виконання робіт, надання послуг), а також для потреб управління. Класифікація виробничих запасів необхідна для раціональної організації складського господарства, ведення аналітичного обліку, з також для нормування, планування, обліку, аналізу, управління запасами та інших потреб підприємства.

Суцільна та безперервна реєстрація у документах даних про всі господарські операції, що здійснюються, є важливим засобом контролю за об'єктами господарської діяльності, та, зокрема, правильним і раціональним використанням запасів підприємства. Значну роль при цьому відіграє принцип превалювання сутності над формою, який передбачає, що всі господарські операції пов'язані з наявністю та рухом запасів, обліковуються відповідно до сутності, а не лише виходячи з юридичної форми.

Документальне оформлення надходження матеріальних, сировинних і паливних ресурсів, їх наявності та витрачання є досить складним процесом, адже структура документообігу повинна забезпечувати своєчасне використання необхідних даних як для обліку, так і для контролю й оперативного обліку виробничими запасами.

Для правильного документального оформлення операцій з надходження виробничих запасів залежить правильне віднесення їх вартості на витрати виробництва, а також реальність оцінки незавершеного виробництва та його відображення у фінансовій звітності.

Документи, якими найчастіше оформлюється надходження виробничих запасів, та їх призначення відображено в таблиці:

Форма документу

Назва

Призначення документу

М-1

Журнал обліку вантажів, що надійшли

Застосовується для реєстрації транспортних документів, пов'язаних з отриманням вантажів та оприбуткуванням їх на склад підприємства.

М-2, 26

Довіреність

Призначена для підтвердження права окремої посадової особи виступати довіреною особою підприємства при отриманні запасів.

М-2а

Акт списання бланків довіреностей

Призначений для списання використаних бланків довіреностей.

М-3

Журнал реєстрацій довіреностей

Призначений для реєстрації виданих довіреностей

М-4

Прибутковий ордер

Використовується на складі, заповнюється в день надходження запасів при відсутності розбіжностей з документами постачальника, при оприбуткуванні запасів з переробки

М-7

Акт про приймання матеріалів

Застосовується при прийнятті запасів, якщо є розбіжності з документами постачальника, або коли виробничі запаси надійшли без документів. Використовується для обліку надходження запасів і для направлення листа претензії постачальнику

М-12

Картка складського обліку матеріалів

Використовується для обліку виробничих запасів на складі

М-14

Відомість обліку залишків матеріалів на складі

Використовується для взаємозв'язку складського та бухгалтерського обліку

М-16

Матеріальний ярлик

Використовується для позначення одиниць запасів.

Надходження виробничих запасів оформлюється й іншими документами. Наприклад, супровідні документи постачальників (рахунок-фактура), платіжна вимога-доручення, товарно-транспортна накладна) є підставою для приймання за кількістю і якістю партії запасів, що надійшли, а також використовуються для розрахунків між постачальниками та покупцями за відвантажені (відпущені) запаси.