Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Соціологічне дослідження на тему Проводження до...docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.09.2019
Размер:
183.66 Кб
Скачать

Дніпропетровська обласна рада

Обласний комунальний вищий навчальний заклад

Інститут підприємництва “Стратегія”

Творча робота

за соціологічним дослідженням

з дисципліни «Соціологія»

на тему «Проводження дозвілля»

Виконали:

студентки гр. М-11-51

Ковальчук О.С.

Челнокова Г.С.

Перевірила:

к.соц.н., доц. КГД

Бабак Ірина Миколаївна

М. Жовті Води

2012

Зміст

Вступ

  1. Підготовка опитування.

  2. Проведення самого опитування.

    1. Результати опитування. Питання та відповіді.

  3. Рекомендації.

Висновок

Список використаних джерел

Вступ

Дозвілля традиційно є однією з найважливіших сфер життєдіяльності молоді. Трансформації всіх сторін життя суспільства призвели до зміни соціокультурної ситуації в області дозвілля. Молодь представляє собою особливу соціальну групу, найбільш сприйнятливу до соціокультурних інновацій, які роблять різний за своєю спрямованістю вплив на становлення особистості молодої людини.

Актуальність теми творчої роботи полягає в тому, що дозвілля для сучасної молоді є однією з першорядних цінностей, в цій області реалізуються багато соціокультурні потреби молодих людей. Для дозвільної сфери життєдіяльності в найбільшою мірою характерна свобода особистості, яка проявляється у виборі форм, місця, часу проведення дозвілля. Саме у сфері дозвілля молоді люди більш ніж де-небудь виступають в якості вільних індивідуальностей. Сфера дозвілля характеризується свободою від професійних та сімейно-побутових обов'язків, крім того, в її рамках послаблюється інституційне тиск на особистість молодої людини. Тому в сучасному суспільстві, в якому спостерігається нестабільність нормативно-ціннісних систем, проблема дозвілля молоді набуває особливої гостроти.

Актуалізація питань молодіжного дозвілля зумовлена й тим, що молоде покоління, у відповідності зі своїми соціокультурними потребами, час дозвілля присвячує в основному спілкуванню у молодіжних компаніях, групах однолітків, де формується особлива молодіжна субкультура, що впливає на становлення особистості молодої людини. У зв'язку з тим, що негативні прояви у сфері дозвілля багато в чому обумовлені його неорганізованістю, виникає необхідність визначення способів регулювання дозвільної сфери життєдіяльності молоді. Таким чином, дозвілля як соціокультурна сфера життєдіяльності сучасної молоді вимагає глибокого наукового осмислення.

Мета дослідження - на основі соціологічного аналізу виявити структурно-функціональні характеристики дозвільної сфери життєдіяльності сучасної молоді. Досягнення цієї мети передбачає вирішення наступних завдань:

  1. Підготовка самого опитування у формі тестів (анкети).

  2. Затвердження анкети у головного викладача.

  3. Розміщення опитування у соціальній мережі.

  4. Сформувати звіт у формі творчої роботи на підставі соціологічного дослідження.