Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
naskr_progr_prakt_bakal (1).doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
28.09.2019
Размер:
660.99 Кб
Скачать

5.3. Порядок проходження та керівництво практикою

Тривалість практики визначається навчальним планом. Методичне керівництво практикою здійснює кафедра фінансів і кредиту УДАУ. Перед відбуттям на практику кафедрою проводиться консультація-інструктаж, на якій студентів знайомлять з програмою практики, порядком її проходження, вимогами до складання звіту про проходження практики тощо.

Кафедра фінансів і кредиту УНУС забезпечує програмою практики студентів і керівників практики від бази проходження практики. Разом із керівниками бази практики УНУС визначає готовність останніх щодо забезпечення практикантів робочими місцями на весь період проходження практики.

В установі - базі практики студенту - практиканту призначається керівник практики із числа найбільш кваліфікованих працівників.

Після прибуття студентів на базу практики керівник установи проводить нараду за участю практикантів і працівників, які призначені керувати практикою. Практикантам надають загальну інформацію про установу, знайомлять зі її організаційною структурою та завданнями тих підрозділів, у яких практикант буде проходити практику. На нараді керівник установи доводить завдання та обов'язки керівника практики.

У період практики студент виконує роботи відповідно до завдання на робочому місці під керівництвом штатного працівника підприємства і у цьому випадку він може розглядатися як стажист, дублер, практикант, асистент, помічник і т.д. Дозволяється зараховувати студентів у період проходження практики тимчасово на штатні посади, якщо робота на цій посаді не суперечить програмі відповідної практики і не перешкоджає виконанню завдання університетського керівника.

До обов'язків загального керівника практики від бази практики входить:

- складання (разом із практикантом) календарного плану - графіка проходження практики (додаток А), яким передбачається ознайомлення студента з усіма провідними напрямами діяльності фінансово-кредитної установи. Один примірник плану подається на кафедру фінансів і кредиту УДАУ,

  • створення практиканту необхідних умов для проходження практики відповідно до змісту програми практики;

  • надання необхідних порад і роз'яснень стосовно окремих розділів і питань програми практики, контроль за дотриманням практикантом трудової дисципліни;

- надання практиканту необхідних порад і роз'яснень щодо окремих аспектів діяльності фінансово-кредитної установи;

- контроль за виконанням програми практики на конкретних ділянках роботи установи;

- перевірка записів у щоденнику практиканта;

- перевірка окремих розділів звіту про практику;

- підготовка характеристики студента - практиканта, у котрій повинна міститися оцінка практики за чотирьох бальною шкалою ("відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно").

Щоденне керівництво роботою практиканта на конкретних ділянках здійснюють фахівці бази практики, які призначені її керівником.

Студент - практикант під час проходження практики зобов'язаний

Отримати необхідний інструктаж з охорони праці, правил трудового розпорядку установи, ознайомитись з окремими положеннями чинного законодавства щодо державної служби, загальне ознайомлення з установою – базою практики, її функціями, завданнями, правами, обов'язками, зв'язками з регіональним управлінням, взаємодією з органами державної влади та місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності, громадянами та їх об'єднаннями (доцільно навести у вигляді схеми).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]