Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-2 КУРС РЕЖИСУРА ТА АКТОРСЬКА МАЙСТЕРНІСТЬ 201...doc
Скачиваний:
86
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
425.47 Кб
Скачать

Програма навчальної дисципліни «Основи режисури та акторської майстерності»

I. Опис предмета навчальної дисципліни

Предмет: «Основи режисури та акторської майстерності»

Курс:

Підготовка

бакалаврів

Напрям, спеціальність, освітньо-кваліфікаційний рівень

Характеристика

Навчальної дисципліни

Кількість кредитів,

відповідних ECTS:

Змістових модулів: 8

Загальна кількість

годин:

Тижневих годин:

Шифр та назва напряму

0202. Мистецтво

Шифр та назва спеціальності:

Театральне мистецтво

Бакалавр:

6.020201

Обов’язкова

Рік підготовки: 2

Семестр: 1-4

Лекції (теоретична підготовка): 12

Індивідуальні: 32

Практичні: 80

Самостійна робота: 68

Види контролю:

1 семестр

2 семестр – іспит

3 семестр

4 семестр – іспит

II. Мета і завдання навчальної дисципліни

Курс «Основи режисури та акторської майстерності» – це спеціальна обов’язкова дисципліна за фахом «Театральне мистецтво», яка посідає головне місце в системі вузівської підготовки режисерських кадрів перш зав се специфічності свого предмету, адже базовим принципом його побудови є трактування режисури як максимально широкої сфери, що обіймає майже всі види постановочної діяльності та її надбань та включає всі засоби теоретично-практичного освоєння професійного досвіду майстрів драматичного театру, багатство вироблених ними духовних цінностей.

Предмет вивчення курсу потребує засвоєння студентами знань, вмінь, необхідних для роботи над етюдом, створенням образу вистави, та над роллю тощо.

Міждисциплінарні зв’язки: «Основи режисури та акторської майстерності» є базовим предметом блоку спеціальних дисциплін.

Мета навчальної дисципліни – дати теоретичні і практичні знання з основ «класичної режисури» та акторської майстерності, розуміння педагогічних та психологічних умов роботи режисера, вміння використовувати їх на практиці у процесі створення вистави (за інсценівкою).

Завдання навчальної дисципліни:

• навчити майбутніх режисерів володіти теорією та практикою режисерського і акторського мистецтва;

• навчити студентів займатися не тільки постановочною роботою, але й практично показати, як треба працювати над роллю, та створенням сценічного образу;

• навчити студента при нагоді виконувати функції режисера-викладача у роботі з актором над роллю;

• навчити організаційним навичкам, вмінню складати план роботи театрального колективу, бути здатним вирішувати творчо-організаційні питання у процесі втілення режисерського задуму.

Методичною основою предмету «Основи режисури та акторської майстерності» є вчення К. Станіславського та В. Немировича-Данченка; творчі надбання Леся Курбаса, Вс. Мейєрхольда, Є.Вахтангова, Б.Брехта,; творча та педагогічна спадщина М.Кнебель, Г. Товстоногова, О.Ремеза, М.Сулімова, Б.Захави, М. Туманішвілі, М. Карпушкіна, З. Корогодського, О.Панкової та ін..

Методи роботи по курсу «Основи режисури та акторської майстерності» відбираються у відповідності з учбовими темами і залежать від дидактичної мети кожного конкретного завдання. Педагогічна задача цього курсу полягає у наданні студентам знань теоретичних та практичних основ професії режисера

Курс «Основи режисури та акторської майстерності» розраховано на слухачів спеціальності «Театральне мистецтво», які мають оволодіти спеціалізацією «Режисура естради та масових свят».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]