Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Англ нормат ЗБІРКА ТЕКСТІВ І КАРТОК для студент...doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
37.41 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Дніпропетровська державна фінансова академія

ЗБІРКА ЗАВДАНЬ ТА РОЗДАТКОВИХ КАРТОК

(для студентів) до

Методичного посібника

із інтегративного використання автентичних мовних матеріалів, які задовольняють потреби навчання з дисципліни «Іноземна (англійська мова)»

Дніпропетровськ -2012

МІНІСТЕРСТВО ОСВТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

Дніпропетровська державна фінансова академія

ФАКУЛЬТЕТ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ ТА ЕКОНОМІКИ ПРАЦІ

КАФЕДРА ІНОЗЕМНИХ МОВ

ЗБІРКА ЗАВДАНЬ ТА РОЗДАТКОВИХ КАРТОК

(для студентів) до

Методичного посібника

із інтегративного використання автентичних мовних матеріалів, які задовольняють потреби навчання з дисципліни «Іноземна (англійська мова)»

за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво»

за напрямами підготовки 6.030509 «Облік і аудит»,

6.030508 «Фінанси і кредит»,

6.030504 «Економіка підприємства»,

6.030505 «Управління персоналом та економіка праці».

Освітньо – кваліфікаційний рівень: бакалавр

Дніпропетровськ – 2012

М - 63

81.2Англ

Миронова Т.Ю. Збірка завдань та роздаткових карток (для студентів) до методичного посібника із інтегративного використання автентичних мовних матеріалів, які задовольняють потреби навчання з дисципліни «Іноземна (англійська мова)»: Методичний посібник для студентів І курсу денної форми навчання, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво» за напрямами підготовки 6.030509 «Облік і аудит», 6.030508 «Фінанси і кредит», 6.030504 «Економіка підприємства», 6.030505 «Управління персоналом та економіка праці». – Дніпропетровськ: Дніпропетровська державна фінансова академія, 2012. – 106 c.

Ці матеріали складено у відповідності до програми навчальної дисципліни« Іноземна мова», зокрема, частини, що стосується І етапу навчання у групах нормативного вивчення англійської мови. Дана навчально - методична праця призначена для студентів і є супровідною літературою для конкретизації кожного заняття, описаного із педагогічної точки зору в методичних матеріалах для викладачів щодо викладання англійської мови у названій структурі.

Приоритети роботи за даною навчально-методичною збіркою: автентичні взірці мовлення, потреби професійного спілкування, особистості студентів, їх висока вмотивованість, осмислення індивідуальних способів навчальної роботи, розуміння шляхів подоляння особистих комунікативних вад, творча робота із текстами(письмовими та усними), загальне спілкування або бесіди в невеликих групах, обов’язковим партнером в яких постає викладач, коректно підтримуючи висловлювання студентів; максимально можливе наближення навчального ефекту до В2 (за міжнародною класифікацією).

Послідовна й цілеспрямована робота за зібраними тут матеріалами здатна забезпечити досягнення мети навчальної дисципліни «Іноземна (англійська) мова» на І етапі навчання.

Автор – укладач: Т.Ю. Миронова – к. пед. наук, завідувач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

Рецензенти: Н.Д. Гребенюк – к. псих. наук, доцент кафедри педагогічної та вікової психології ДНУ ім. О. Гончара

Т.О. Гальцева – старший викладач кафедри іноземних мов Дніпропетровської державної фінансової академії

Відповідальний за випуск: Т.Ю. Миронова – завідувач кафедри іноземних мов

Розглянуто та схвалено на засіданні вченої ради факультету управління персоналом та економіки праці

Протокол № 5 від 02.04.2012 р.

Розглянуто та схвалено

на засіданні кафедри

іноземних мов

Протокол № 9 від 12.03.2012 р.

ЗМІСТ1

Передмова…………………………………………………………………

4

І.1. Семестр 1. Організаційний модуль 1. Змістовий модуль 1-2…….

5

2. Змістовий модуль.3-4………………………………………………….

10

3. Змістовий модуль 5-6………………………………………………….

15

4. Змістовий модуль 7-8………………………………………………….

20

5. Змістовий модуль 9-10………………………………………………....

25

ІІ. 6. Cеместр 1.Організаційний модуль 2. Змістовий модуль 11-12.….

30

7. Змістовий модуль 13-14…………………………………………….….

36

8. Змістовий модуль 15-16……………………………………………..…

42

9. Змістовий модуль 17-18………………………………………………..

48

ІІІ.10.Cеместр 2. Організаційний модуль 3. Змістовий модуль 19-20...

51

11. Змістовий модуль 21-22………………………………………………

58

12. Змістовий модуль 23-24.……………………………………………...

63

13. Змістовий модуль 25-26..……………………………………………..

68

14. Змістовий модуль 27-28..……………………………………………..

73

IV.15.Cеместр 2. Організаційний модуль 4;Змістовий модуль 29-30…

78

16. Змістовий модуль 31-32..……………………………………………..

85

17. Змістовий модуль 33-34..……………………………………………..

90

18. Змістовий модуль 35-36. ………………………………………………...

95

V. Додаток…………………………………………………………………..

98

VI. Список рекомендованої літератури ……………………….……..…

104

Передмова

Збірка текстів і роздаткових карток призначена для студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво», за напрямами підготовки 6.030509 «Облік та аудит»,6.030508 «Фінанси і кредит», 6.030504 «Економіка підприємства», 6.030505 «Управління персоналом і економіка праці». Цю навчально методичну збірку складено у відповідності до програми навчальної дисципліни «Іноземна мова», , зокрема, частини, що стосується І етапу навчання у групах нормативного вивчення англійської мови.

Мета навчально методичної збірки, яка поєднує всі аутентичні та вітчизняні навчально методичні ресурси, що задовольняють викладання англійської мови у групах нормативного навчання, – допомогти студентам раціонально розподілити й засвоїти програмний навчальний матеріал, правильно організувати самостійну роботу, ефективно застосовувати набуті знання й навички під час виконання індивідуальних завдань творчого характеру, удосконалити й розвити іншомовні комунікативні компетенції студентів, що забезпечать їх ефективну мовленнєву поведінку в обмеженому колі академічних і професійно спрямованих ситуацій на рубіжному рівні «незалежного користувача» ( у максимально можливому наближенні до В2 за міжнародною класифікацією)2.

Усі ці аспекти навчання найшли відображення у структурі даних навчально-методичних матеріалів, які пункт за пунктом відображають програму навчальної дисципліни «Іноземна мова (англійська)», а також представляють собою роздавальний картковий матеріал.

Самостійна робота студентів забезпечується навчальними посібниками, методичними рекомендаціями, фонозаписами навчальних матеріалів. Самостійну роботу студенти можуть виконувати в бібліотеці, лінгафонному кабінеті, а також у домашніх умовах.

Практичні заняття

Структура кожного практичного заняття визначається його темою і метою, і включає різні види діяльності студентів. Зміст і порядок роботи на занятті розкриваються в методичних рекомендаціях. Більшість завдань передбачають роботу в парах або невеликих групах, що не тільки допомагає студентам набути навичок міжособистісного спілкування, які знадобляться їм у майбутній роботі, але й сприяє навчальній мотивації, полегшує процес навчання.

Індивідуальні завдання спрямовані на розвиток індивідуальних здібностей студентів, які проявляються під час написання особистого резюме, листа-запита та листа-пропозиції, а також складання бізнес-плану.

Послідовна й цілеспрямована робота викладача і студентів із використання зібраних тут матеріалів забезпечує досягнення мети навчальної дисципліни «Іноземна (англійська) мова» на І етапі навчання.

1-2. Cеместр 1

Організаційний модуль 1

Змістовий модуль 1-2

Початкова бесіда про вивчення мови. Економіка Великої Британії: Початкове опрацювання тексту. Аудіювання, читання, переклад у обговоренні та письмо. Економіка Великої Британії:

Поглиблене опрацювання тексту. Мовлення монологічне і діалогічне. Граматика: The Present Continuous Tense. The Present Simple Tense.

Текст 1 (Підручник:Elementary Economics and Business; cтор.7 -14)