Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
206.85 Кб
Скачать

1.2. Програмні продукти

1.Microsoft Word 2003. Передовий текстовий процесор. В даний час додаток Microsoft Word є одним з найбільш поширених текстових проце-сорів, використовуваних при підготовці важливих документів - звітів, листів, бізнес планів і т.д. - Для друку і публікаціі в Web. Остання версія Microsoft Word розширює зазначені можливості, пропонуючи засоби, необхідні для оптимізації процесів підготовки, спільного використання, перевірки і публі-кації документів. Word 2003 спрощує доступ до існуючих функціональних можливостів і пропонує нові, гнучкі засоби роботи з документами.

Продуктивність і ефективність

Найважливішою метою, яка ставилася при розробці Word 2003, було спрощений доступ до існуючих і нових функціональних можливостям додат-ка, а також оптимізація способів їх використання. Спрощені методи виклику і застосування наявних в додатку засобів сприяють освоєнню нових можли-востей продукту, що, в кінцевому рахунку, підвищує ефективність роботи користувача, допомагаючи створювати більш якісні звіти,бізнес плани та інші документи. Для досягнення цієї мети у всіх додатках пакета Microsoft Office були реалізовані засоби (такі як області задач і старт теги), а також поліпшені методи застосування форматування, використання стилів, марко-ваних списків, змістів документів і багатьох інших функцій і можливостей. Вигляд середовща Microsoft Word 2003 (додаток А).

2. Microsoft Excel 2003. Максимальна ефективність при роботі з діло-вою інформацією. Багато людей покладаються на Microsoft Excel при вико-нанні повсякденних задач. Вони застосовують цей продукт для отримання, обробки, аналізу, спільного використання і відображення інформації, від якої залежить робота підприємства. У той же час область застосування Excel біль-ше не обмежується тільки бухгалтерським та фінансовим відділами. Корис-тувачам необхідно щодня отримувати, аналізувати, створювати і переглядати важливі дані. Саме тому додаток Excel 2003 розроблялося як засіб, доступу до важливої ​​ділової інформації, її підключення та аналіз. У той же час Excel 2003 пропонує інструментальні засоби, що дозволяють домогтися максима-льної ефективності при роботі з даними.

Однією з основних цілей, що ставилися при розробці Excel 2003, було надання користувачам засобів роботи, необхідних для підвищення продукти- вності. Користувачам з різним рівнем підготовки, Excel допомагає відчувати себе більш впевнено при роботі з електронними таблицями (завдяки спро-щеному доступу до існуючих функцій) і пропонує інформацію, що дозволяє уникнути багатьох помилок. Вигляд середовища Microsoft Excel 2003 (дода-ток Б).

3. Microsoft PowerPoint 2003. До складу Microsoft Office 2003 вхо-дить великий набір засобів, призначених для виконання складних розра-хунків і для подання зведених або підсумкових даних. Excel, наприклад, має функції створення зведених таблиць і аналізу даних, а Access – інстру-мент підготовки звітів.

Тепер припустимо, що отримані результати необхідно не тільки включити в звіт і надрукувати на папері, але й продемонструвати числе-нній аудиторії. Тому необхідно приділити велику увагу при підготуванні доповіді.

Чудовий засіб для реалізації цього завдання це - програма Power Point, що дозволяє підготувати виступ з використанням 35 міліметрових слайдів, які можна надрукувати або демонструвати на екрані комп'ютера, а також включити в конспект доповіді або в збори матеріалів для роздачі слухачам.

Основні елементи презентації, створюваної в PowerPoint:

  • Слайди. Слайдами називаються чорно-білі і кольорові прозорі плівки для демонстрації на відеоапаратури, а також зображення, демонстровані на екрані комп'ютера або на проекторі, керованому за допомогою комп'ютера.

  • Замітки. До кожного слайда додається сторінка заміток, на якій знаходиться зменшена копія слайда і відведено місце для заміток доповідача.

  • Видачі. Це короткий зміст презентації, надрукований по два, три або шість слайдів на одній сторінці, яке допомагає стежити за ходом презентації.

Додаток PowerPoint вже давно допомагає користувачам предс-тавляти свої ідеї в ясній і лаконічній формі за допомогою зручних засобів. Версія PowerPoint 2003 надає додаткові можливості створення профе-сійних презентацій. Нові та вдосконалені засоби роблять додаток Power Point зручним засобом організації спільної роботи над презентаціями через Web, дозволяючи користувачам, що знаходяться один від одного на великих відстанях, разом переглядати презентації і працювати над ними, незалишаючи своїх офісів, ніж у попередніх версіях.

Найважливішою метою, яка ставилася при розробці PowerPoint 2003, було вдосконалення способів, якими користувачі викликали і засто-совували вже існуючі в додатку функції. Завдяки цьому користувачі впев-нено працюють з новими інструментами і в результаті створюють більш якісні презентації. Вигляд середовища Microsoft PowerPoint 2003 (додаток В).

4. Microsoft Access 2003. Access 2003 пропонує універсальний набір програмних засобів, які забезпечують широкі можливості для професі-йних розробників і разом з тим можуть бути легко освоєні новачками. Тепер будь-який співробітник може створювати і застосовувати універса-льні рішення для баз даних, значно спрощують організацію, спільне вико-ристання даних і доступ до них. Також Access 2003 відрізняється високою надійністю.

Доступ до даних з різних джерел та їх використання:

  • Включення даних з різних джерел. Access 2003 підтримує різні формати даних, у тому числі XML, OLE, ODBC і фор-мат служб Microsoft Windows SharePoint Services.

  • Зв'язки між бізнес - системами. Можна зв'язати таблиці таким чином, щоб одночасно отримувати доступ до даних з різних баз, працюючи з формами, звітами та сторінками доступу до даних в Access 2003. Крім того, можна зв'язу-вати таблиці з інших баз даних Access, електронних таб- лиць Microsoft Excel, джерел даних ODBC, баз даних Mic-rosoft SQL Server і інших джерел.

  • Максимально ефективне використання корпоративних даних. Можна включити дані Microsoft SQL Server в ріше-ння Access. Використовуйте конструктор збережених про-цедур для створення і зміни простих процедур, що зберіга-ються, в SQL Server, - і вам не доведеться вивчати Transact SQL.

Вигляд середовища Microsoft Access 2003 (додаток Г).

5. Microsoft Publisher 2003. Додаток Microsoft Publisher - це зручна настільна видавнича система, призначена для бізнес - користувачів, охо-чих випускати власні маркетингові матеріали, не звертаючись за допо-могою до професійних дизайнерів. З 1991 року додаток Microsoft Publisher широко використовуєся на підприємствах малого бізнесу і в домашніх умовах, дозволяючи швидко і без проблем створювати високоякісні бюле-тені, оголошення, буклети та інші публікації.

Завдяки розширенню можливостей професійного друку та удоскона-ленню функцій друку і роботи з Web, Publisher може тепер надати бізнес - користувачеві повний набір ефективних інструментів маркетингу. Micro-soft Publisher 2003 являє собою повноцінне рішення для підготовки і пуб-лікації інформаційних та маркетингових матеріалів. Вигляд середовища Microsoft Publisher 2003 (додаток Д).

6. Turbo Pascal. Це мова високого рівня програмування загального призначення. Мова отримав своє ім'я на честь великого французького ма-тематика і філософа Блеза Паскаля, автора перших зразків лічильної техні-ки.

Паскаль був розроблений швейцарським ученим Ніклоусом Віртом (нім. Niklaus Wirth) в 1968-1971 роках і спочатку був орієнтований на навчання програмуванню, за рахунок цього синтаксис мови вийшов інту-їтивно зрозумілим навіть для новачка в програмування. До прикладу для друку (виведення) даних достатньо написати Write ('якась інформація') (від англійського write - писати). У наслідку мова отримала широке поши-рення не тільки в сфері освіти, але також став використовуватися в проми-словому програмуванні і послужив базою для безлічі інших мов.

Не дивлячись на той факт, що з моменту розробки мови пройшов вже не один десяток років, Паскаль, як і раніше є відмінним інструментом для навчання школярів і студентів вищих навчальних закладів. За допо-могою Паскаля можна реалізувати різні завдання програмування від най-простішої програми "Hello, World" до складних графічних ігор.

Turbo Pascal - це не просто мова програмування, це ціла система для програмістів, яка включає в себе редактор, компілятор, відладчик і ще деякі можливості. Вигляд середовища Turbo Pascal (додаток Е).

7. Delphi. Імперативна, структурована, об'єктно - орієнтована мова програмування, діалект Object Pascal. Object Pascal(Delphi) - результат роз-витку мови Турбо Паскаль, який, у свою чергу, розвинувся з мови Пас-каль. Паскаль був повністю процедурною мовою, Турбо Паскаль, почи-наючи з версії 5.5, додав в Паскаль об'єктно-орієнтовані властивості, а в Object Pascal - динамічну ідентифікацію типу даних з можливістю доступу до класів (тобто до опису класів і їх членів) в компільованому коді. Всі класи успадковують функції базового класу TObject.

Також відмітною властивістю Object Pascal від С + + є те, що об'єкти за замовчуванням розташовуються в динамічній пам'яті. Однак можна перевизначити віртуальні методи NewInstance і FreeInstance класу TObject. Вигляд середовища Delphi (додаток Є).

8. NetOp School. Призначений для організації навчання в комп'ю-терних класах навчальних закладів або спеціалізованих навчальних цент-рів. Використання NetOp School спрощує навчальний процес і дозволяє викладачеві проводити демонстрації на комп'ютерах студентів, не відхо-дячи від свого комп'ютера. NetOp School може використовуватися в якості платформи для віддаленого навчання.

Основні можливості NetOp School:

Демонстрація зображення будь-якого з комп'ютерів класу всім сту-дентам; широкі можливості проведення демонстрацій студентам; можли-вість легко демострувати текст або аудіо-записи; студенти можуть запиту-вати допомогу у викладача натисненням декількох кнопок; студенти отри-мують можливість набути реального досвіду роботи з предметом нав-чання; організація навчання у відсутності реального комп'ютерного класу (віддалене навчання); інтуїтивно-зрозумілий інтерфейс.

Не вимагає додаткових вкладень в апаратне забезпечення. Вигляд середовища NetOp School (додаток Ж).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]