Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dana.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
274.94 Кб
Скачать

3.3 Особливості організації обслуговування харчуванням в номерному фонді готелю «InterContinental Kyiv»

Служба громадського харчування - Food & Beverage забезпечує обслуговування гостей підприємства в ресторанах і барах готелю, вирішує питання з організації та обслуговування банкетів, презентацій тощо.

Підрозділи громадського харчування, що включають в себе ресторани, бар, кафе, службу банкетінга, room-service, а також харчоблок (кухню), забезпечують обслуговування послугами харчування.

Готель «InterContinental Kyiv» має службу обслуговування номерів - Room Service, яка працює цілодобово. Можна замовити сніданок у номер – Континентальний сніданок, при чому замовлення на сніданок має бути подано (вивішене на двері поза номером) до 2 години ранку. Меню Room Service включає великий вибір сандвічів, салатів, легких закусок, гарячих страв та алкогольних напоїв. Меню в Room Service дещо обмежене (готується окремо від ресторанного). Страви доставляються на візках в спеціальних контейнерах, забезпечують необхідну температуру їжі. Так як кожен номер має міні-бар, то безпосередньо в кімнаті знаходиться меню міні-бару. Кухня цієї служби знаходиться біля основних виробничих приміщень, та безпосередньо зв’язана з іншими ресторанами.

Room Service має власних офіціантів, які добре володіють етикетом та надають високий рівень обслуговування. Сервіс в номерах дещо відрізняється від сервісу ресторану, оскільки там зовсім інші умови і обслуговування по суті відбувається на території гостя. Ця служба є найменшою службою готелю по наданню послуг харчування, оскільки кількість споживачів в номерах не перевищує 1-3 % від кількості тих, що харчуються в ресторанах готелю. Коефіцієнт споживання страв – 3-5.

Нижче наведено послідовність приймання замовлення та самого обслуговування в номерах:

  1. Приймання замовлення

  1. Запис номеру кімнати

  2. Кількість гостей

  3. Найменування та кількість страв, особливості приготування й подачі

  4. Час виконання замовлення

  1. Передача замовлення на виробництво

  2. Підготовка до сервірування та транспортування

  1. Попередньо готують: металеві глибокі блюда з кришками, металеві кавники, чайники, вершківниці, підставки, прибори й обладнання для підтримання температури страв, підноси прямокутної форми, візки різних конструкцій, легкі портативні столи

  2. В разі виконання замовлення одним офіціантом використовується двох-трьохповерховий візок. На середній і нижній полицях – предмети сервірування, на верхній – страви і напої. Якщо декілька офіціантів, то використовуються таці. Страви накриті клоше або серветками.

Правила обслуговування в номерах:

  1. Замовлений сніданок, обід або вечеря подаються на підносі, візку або розкладному столику.

  2. При використанні таці вона несеться на лівій руці, права рука завжди залишається вільною для того, щоб відчинити двері, переставити будь-який предмет.

  3. При переміщенні по коридору піднос тримають на рівні плеча в лише перед входом до номеру опускають на рівень грудей.

  4. В номер необхідно постукати,увійти після дозволу.

  5. Необхідно привітатися з гостем.

  6. Якщо гість збирається снідати в ліжку – тацю ставлять зі сторони, якщо снідають двоє – для кожного окрема таця.

  7. При сервірування для кожної особи на таці все розміщене так, як ставиться на столі в ресторані.

  8. Якщо збираються їсти за столом в номері або на балконі – обов’язково застелити скатертину, розмітити тацю або переставити прибори на страви.

  9. В номері офіціант не повинен затримуватися довше, ніж потрібно. Розмовляти з гостем дозволяється з його ініціативи, але дотримуватись делікатності.

10)Вид обслуговування залежить від побажання гостя.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]