Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dana.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
274.94 Кб
Скачать

1. Перелік обсягу послуг, що надаються рестораном «Comme Il Faut»:

1) основна послуга – харчування (меню «a la Carte» денне та вечірнє);

2) надання послуги бізнес-ланч (спеціальне меню зі сталою вартістю, не залежно від комбінації страв);

3) організація бенкетів (будь-яка подія, вид бенкету – за бажанням замовника);

4) організація coffee-break та святкових обідів і вечерь;

5) проведення конференцій;

6) послуги сомельє;

7) безкоштовний Wi-Fi;

8) жива музика.

Ресторан намагається виконувати будь-які забаганки та побажання замовника, чому неабияк сприяє той факт, що «Comme Il Faut» знаходиться у безпосередньому підпорядкуванні готелю (великий обсяг та різноманітність матеріального майна, яке при потребі можна завжди використати).

2. Характеристика меню бізнес-ланчу ресторану «Comme Il Faut»

Ресторан «Comme il faut» працює сім днів на тиждень з 11:00 до 01:00. В «Comme il faut» діє меню «a la Carte» (денне та вечірнє), що переважно пропонує страви паризької кухні. З понеділка по п’ятницю з 12:00 до 16:00 гостям пропонується бізнес-ланч, вартість якого складає 195 грн. До даного меню входять закуска або салат (переважно традиційні салати), суп (пропонується вибір між крем-супом, заправним супом, бульйоном та супом з морепродуктів), основна страва (з кількох видів м’яса, овочевий – обов’язкова умова – присутність вегетаріанської страви) у поєднанні з гарніром на вибір. Також безкоштовно пропонується чай або кава (чай подається в невеликих чайниках об’ємом в три чашки, кава на вибір – еспресо, рістрето, американо, капучіно чи лате).

Хорошим бонусом даного меню є те, що при відмові від салату або супу можна вибрати будь-який фреш (на вибір: морквяний, яблучний, ананасовий, селеровий, апельсиновий, грейпфрутовий, або будь-яке поєднання цих фрешів). До страв бізнес-ланчу сомельє ресторану обрав два види вина на вибір - Біле Шардоне «Доніні», Італія (150 мл, 45 грн) та Червоне Каберне «Доніні», Італія (150 мл, 45 грн) – вартість напою не входить до вартості всього бізнес-ланчу, проте пропозиція є дуже вигідною, дані вина продаються лише під час бізнес-ланчу. Перелік страв, що пропонує ресторан на бізнес-ланч наведено в додатку З.

ВИСНОВКИ

У період практики на готельному підприємстві «InterContinental Kyiv» я дізналася багато нового в галузі готельної та ресторанної індустрії, виконала програму в повному обсязі, пройшла кваліфіковану практику та детально ознайомилася з роботою ресторану «Comme il faut». З інтересом і відповідальністю підходила до роботи в закладі, з особливим інтересом спостерігала за роботою ресторану, що підпорядковується готелю, брала участь у суспільному житті підприємства.

На закінчення моєї практики зроблені наступні висновки. Готельний комплекс є надзвичайно важливим елементом соціальної сфери, що грає велику роль у підвищенні ефективності суспільного виробництва і відповідно зростання життєвого рівня населення.

Отримані під час практики знання дають змогу дати характеристику ресторану «Comme il faut» і зробити аналіз відповідності категорії готелю в цілому та ресторану конкретно відповідно до міжнародних стандартів. Судячи з відгуків гостей та відвідувачів і будучи безпосереднім учасником в процесі забезпечення гостя відповідним комфортом, можна сказати, що готель «InterContinental Kyiv» повністю відповідає категорії «*****», а ресторан «Comme il faut» є прикладом істинно французької вишуканості, європейського стандарту, високого та якісного сервісу. Рівень надання послуг у ресторані «Comme il faut» є дійсно високим, про що свідчать відгуки гостей як в самому закладі, так і на різних форумах та сайтах (для прикладу на всесвітньовідомому форумі «tripadvisor» ресторан має власну сторінку з дуже хорошими відгуками відвідувачів різних національностей та з різним соціальним статусом).

Загалом недоліків у ресторані не помічено. Відповідальний персонал усуває будь-яку проблему у найкоротші терміни так, що гість й не дізнається про її наявність. Хочеться зауважити, що плинність кадрів у контактній зоні ресторану дуже висока, доводиться багато часу приділяти введенню нових працівників у роботу, що певною мірою негативно впливає на робочий процес. Ресторан сприяє «збереженню» хороших працівників, робить ставку на кар’єрний ріст всередині колективу (більше 90% працівників управлінської ланки всередині готелю виросло зі звичайних офіціантів чи кухарів).

«Comme il faut» досить серйозний конкурент багатьох столичних ресторанів, що славляться високою кухнею та відмінним сервісом. Унікальність ресторану полягає в тому, що кожен працівник дивиться не тільки на картину загалом, а помічає найменші дрібнички, адже, як відомо, саме вони є складовими ідеального закладу. Причому це не залежить від того, яку посаду обіймає той чи інший співробітник – офіціант слідкує за дрібницями під час обслуговування, супервайзер під час приготування залу до зустрічі гостей, прибиральник за ідеальною чистотою як в ресторані, так і за його межами, кухар за кожною дрібничкою та елементом у приготуванні страви.

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ЛІТЕРАТУРНИХ ДЖЕРЕЛ

  1. ДСТУ 4281: 2004. Заклади ресторанного господарства. Класифікація.

  2. ДСТУ 3862: 99 Громадське харчування. Терміни та визначення.

  3. Правила роботи закладів (підприємств) громадського харчування : наказ Міністерства економіки з питань Європейської інтеграції України від 27.07.2002 р., № 219.

  4. Архіпов В. В. Організація ресторанного господарства / В.В. Архіпов. - К.: Інкос, 2007-280 с.

  5. Мостова Л.М., Новикова О.В. Організація обслуговування на підприємствах ресторанного господарства/ Навчальний посібник. – К.: Ліра- К,2010.- 388с.

  6. Мунін Г.Б., Змійов А.О., Зінов`єв Г.О., Самарцев Є.В. Управління сучасним готельним комплексом. Навчальний посібник. К.: Ліра, 2005.- 520с.

  7. Нечаюк Л. І., Телеш Н. О. Готельно-ресторанний бізнес: менеджмент - К.: Центр Навчальної Літератури, 2003. - 348с.

  8. Нечипорук О. Організація роботи підприємств харчування. – К.: Економіка, 2002. – 254 с.

  9. Організація обслуговування у закладах ресторанного господарства: Підручник.:[для вищ. навч. закл.] / За ред. П'ятницької Н. О.

  10. Роглєв Х. Й. Основи готельного менеджменту: навч. посібник. – К.: Кондор, 2005. – 408 с.

  11. Офіційний сайт InterContinental Hotels & Resorts – www.ihg.ru

  12. Офіційний сайт “InterContinental Kyiv” – www.InterContinentalKyiv.com

  13. http://travel.uaportal.com/news/85428.html

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]