Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka-KR-TDP.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
237.57 Кб
Скачать

Іі. Етапи виконання курсової роботи

В процесі виконання курсової роботи із дисципліни «Теорія держави і права» виділяються кілька етапів:

  1. Вибір теми курсової роботи та її затвердження;

  2. Ознайомлення з літературними джерелами та складання змісту курсової роботи;

  3. Погодження і коригування змісту курсової роботи із науковим керівником;

  4. Розкриття структури курсової роботи;

  5. Збір та опрацювання матеріалу: робота з літературними джерелами; аналіз, систематизація та узагальнення фактичного матеріалу та їх викладення тексті;

  6. Оформлення курсової роботи;

  7. Перевірка курсової роботи науковим керівником;

  8. Захист курсової роботи.

2.1. Вибір теми курсової роботи та її затвердження

Для якісного виконання курсової роботи, насамперед, важливо обрати тему. При необхідності, для правильного вибору теми, консультативну допомогу студентові надає потенційний науковий керівник курсової роботи чи науково-педагогічні працівники циклової комісії за якою закріплена тема.

Студент вибирає одну із тем, що запропоновані для написання курсової роботи, тематика яких пропонується викладачем дисципліни, розглядається і затверджується на засіданні циклової комісії. Проте, студент може самостійно обрати тему курсової роботи, якщо вона узгоджується з предметом теорії держави і права, є актуальною, має науково-практичне значення, зв’язок з досягненням юридичної науки та державно-правової практики. В такому разі, студент пише заяву на ім'я голови циклової комісії з проханням закріпити за ним відповідну тему, на що йому надається дозвіл на обрану тему і вноситься відповідний запис до журналу Протоколів циклової комісії.

Вибрана і узгоджена з науковим керівником тема курсової роботи закріплюється за студентом на засіданні циклової комісії і затверджується заступником директора коледжу з навчальної роботи.

Після цього керівником курсової роботи студенту видається індивідуальне завдання на виконання курсової роботи затверджене заступником директора коледжу з навчальної роботи (Додаток А).

Зміна теми курсової роботи після одержання завдання не дозволяється.

Наукове та методичне керівництво курсовою роботою студента здійснює науковий керівник.

2.2. Ознайомлення з літературними джерелами та складання змісту курсової роботи

Перш ніж приступити до складання змісту курсової робити, необхідно мати загальне уявлення про підходи до розгляду затвердженої теми, які існують в правовій науці. Для цього слід ознайомитись із навчальною, методичною літературою та нормативним матеріалом, що присвячені даній проблемі.

Після ознайомлення з літературою за темою роботи студент вже має сформовану думку про напрям свого дослідження і може приступати до складання проекту змісту курсової роботи.

Зміст - це послідовний перелік основних питань, які повинні бути висвітлені в курсовій роботі. До змісту необхідно внести і розмістити в логічній послідовності такі питання, які дозволили б творчо розкрити обрану тему.

Попередній зміст дасть змогу студенту зосередити свою увагу на основних питаннях теми, ефективно працювати з науковою літературою, легше накопичувати та обробляти інформацію.

Одним із головних критеріїв, що висуваються до змісту курсової роботи, є належний теоретичний рівень висвітлення обраної теми. Також дуже важливо, щоб автор роботи висунув і обґрунтував принаймні одну власну ідею, навіть просту за змістом, але самостійну.

Зміст курсової роботи повинен охоплювати ключові питання, повно і всебічно розкривати обрану тему. Формулювання розділів і пунктів має бути чітким, логічним і послідовним.

Зміст курсової роботи повинен бути розгорнутий і включати:

  • Вступ;

  • 3 розділи (кожний розділ повинен містити декілька пунктів, які в свою чергу, можуть складатися із підпунктів);

  • висновки;

  • список використаних джерел;

  • додатки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]