Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka-KR-TDP.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
237.57 Кб
Скачать
    1. Збір та опрацювання матеріалу: робота з літературними джерелами; аналіз, систематизація та узагальнення фактичного матеріалу

Після складання змісту роботи слід одразу ж приступити до підбору літератури по обраній темі.

Виконання курсової роботи не можливе без ознайомлення з основними нормативно-правовими актами, підручниками, монографіями та матеріалами юридичних періодичних видань.

З метою повного їх виявлення необхідно використовувати різні джерела пошуку: бібліотеки академії, коледжу та міста, бібліотечні посібники, спеціальні періодичні видання тощо.

Вивчення літератури з обраної теми слід починати з відповідних підручників, посібників, енциклопедій, довідників, з перегляду власних лекційних та семінарських конспектів, поступово переходячи до ознайомлення з монографічними роботами, статтями з періодичних видань, науковими повідомленнями тощо. У першу чергу підбирається література останніх років видання.

Підбираючи літературу для дослідження, варто переглянути останні числа українських юридичних часописів, таких як «Право України», «Підприємництво, господарство і право», «Університетські наукові записки», «Юридичний вісник України», «Юридична Україна», «Юрист», «Вісник Конституційного Суду України», «Вісник Верховного Суду України», «Вісник Вищого господарського суду України».

Конспектуючи матеріал, слід постійно пам’ятати тему курсової роботи, щоб виписувати тільки те, що має відношення до теми дослідження.

Чим ширше і різноманітніше буде коло джерел, якими студент користувався, тим вищою є теоретична та практична цінність його дослідження.

Особливу увагу потрібно звернути на нормативно-правові акти. Вони повинні бути чинними і в останній редакції, щоб уникнути використання застарілих норм.

При написанні курсової роботи рекомендується використовувати наукові монографії, статті у фахових періодичних виданнях. Проте пряме цитування великих обсягів матеріалу є недоцільним. Наукові джерела потрібно використовувати творчо.

Накопичений і опрацьований матеріал слід систематизувати по окремим розділам роботи та розподілити по окремим пунктам і підпунктам.

Після закінчення збору всіх необхідних матеріалів можна приступити до написання курсової роботи. Тут слід ще раз повернутись до розгляду робочого змісту, щоб остаточно визначитись із кількістю, формулюваннями та логічною послідовністю питань плану.

2.6. Оформлення курсової роботи

Курсова робота виконується друкованим способом на форматі паперу А-4 (розмір 210 х 297мм), машинописним текстом, надрукованим через полуторний міжрядковий інтервал шрифт – №14. Щільність тексту роботи повинна бути однаковою. Шрифт друку повинен бути чітким, чорного кольору, середньої жирності.

Сторінки роботи повинні мати поля: ліве поле - 20 мм, зверху і знизу - 18-20 мм, праве поле - 10 мм. Абзацний відступ дорівнює 3-5 друкарських знаків.

Курсова робота починаєтьсяз титульного аркушу (Додаток В).

На наступній сторінці розміщується зміст із позначенням сторінок, на яких кожний з елементів плану викладений у роботі (Додаток Д).

Вступ, назви розділів, висновки та список використаних джерел повинні починатися з нової сторінки та мати заголовки, які відповідають змісту. Крапка після назв структурних частин роботи не ставиться.

Слова «Вступ», «Розділ», «Висновки», «Список використаних джерел», «Додатки» і назви розділів друкуються центровано до тексту великими літерами жирним шрифтом. Заголовки пірозділів друкують центровано до тексту з великої літери жирним шрифтом.

Розділи повинні мати порядкову нумерацію і позначатися римськими цифрами з крапкою в кінці ( РОЗДІЛ І., РОЗДІЛ ІІ., РОЗДІЛ ІІІ.), нумерація пунктів повинна позначатися арабськими цифрами з вказівкаю на розділ ( 1.1., 1.2., 2.1., 2.2.)

Усі сторінки роботи нумеруються без пропусків. Першою сторінкою вважається титульний аркуш, на ній цифра «1» не ставиться, другою вважається сторінка, що містить "зміст", на ній цифра «2» не ставиться, на наступній сторінці проставляється цифра «3» і далі згідно з порядком. Номери сторінок позначаються в середині нижнього поля.

Всі таблиці, схеми, графіки повинні мати свою назву та нумерацію.

Курсова робота повинна бути підшита.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]