Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka-KR-TDP.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
237.57 Кб
Скачать
    1. Погодження і коригування змісту курсової роботи із науковим керівником

Після затвердження теми курсової роботи, студент повинен напротязі двох тижнів скласти проект змісту роботи, визначивши назви розділів та пунктів і погодити його з науковим керівником.

Керівник, протягом всього терміну виконання курсової роботи повинен надавати допомогу студентові, а саме у виборі теми роботи, у підборі літератури, консультувати студента з усіх питань, що виникають в процесі виконання курсової роботи і контролювати його.

Чернетки розділів та пунктів курсової роботи систематично розглядаються на консультаціях із науковим керівником, після яких вносяться виправлення і доповнення.

В процесі написання курсової роботи і опрацювання зібраних матеріалів, попередній зміст роботи за погодженням із науковим керівником може коригуватися і уточнюватися.

2.4. Розкриття структури курсової роботи

Курсова робота повинна мати чітку структуру із обґрунтуванням теми курсової роботи на основі аналізу літературних джерел і містити конкретні пропозиції та рекомендації щодо удосконалення розглянутої теми.

Структура курсової роботи повинна відповідати затвердженому науковим керівником змістом, бути логічною та чіткою.

За своєю композицією найбільш оптимальною структурою роботи є така, яка включає такі складові частини:

  • вступ;

  • загальний розділ;

  • основний розділ;

  • заключний розділ;

  • висновки;

  • список використаних джерел;

  • додатки.

У вступі розкривається актуальність обраної теми, визначається мета дослідження і коло питань, аналіз яких спрямований на досягнення цієї мети.

Актуальність теми роботи обумовлює її вибір. Визначення актуальності будь-якої теми має бути ясним, конкретним і повинно розкривати доцільність дослідження теми її значення.

Найбільш важлива частина вступу – визначення мети та завдань дослідження. Мета формулюється лаконічно, одним реченням і повинна випливати з теми роботи. Відповідно до визначеної мети формулюються завдання, які деталізують та розкривають мету. Характер завдань випливає з назви розділів та пунктів роботи і їх зміст формулюють, використовуючи такі поняття: визначити …, встановити …, охарактеризувати…, розробити…, виявити…., сформулювати …, розкрити… тощо.

Остаточний варіант вступу доцільно писати після завершення основної частини роботи. За обсягом вступ викладається на 1-2 сторінках.

У загальному розділі висвітлюються основні поняття і положення визначеної теми; історіографічний огляд, етапи розвитку, функціонування та удосконалення основних її напрямків; теоретичні та методологічні дослідження основних аспектів теми, дається загальна характеистика об’єкту дослідження. Обсяг загального розділу 8-10 сторінок.

В основному розділі курсової роботи викладається глибоке та всебічне розкриття сутності даної проблеми, грунтовний аналіз різних науково-теоретичних поглядів, наявного нормативно-правового матеріалу та інших конкретних фактичних джерел, висловлення свого ставлення до дискусійних питань. Обсяг основного розділу складає приблизно 15-20 сторінок.

У заключному розділі необхідно розглянути і обгрунтувати сучасні тенденції розвитку, шляхи вирішення наявних проблем, або здійснити порівняльний аналіз державно-правових явищ в Україні та інших держав. Обсяг заключного розділу може складати 6-8 сторінок.

До формулювань заголовків розділів і підрозділів курсової роботи висуваються такі основні вимоги: стислість, чіткість і синтаксична різноманітність у побудові з переважанням простих речень; послідовне та точне відображення внутрішньої логіки змісту роботи.

У висновках підводяться підсумки дослідження, робляться теоретичні узагальнення; викладаються практичні рекомендації щодо розвитку певного правового інституту його вдосконалення.

В кінці роботи наводиться список використаних джерел який складається відповідно до стандартів та встановлених правил (Додаток Б).

Всі джерела розміщуються в алфавітному порядку згідно з діючими стандартами бібліографічного опису.

Кожний бібліографічний запис треба починати з нового рядка, літературу слід розміщувати в алфавітному порядку авторів та назв праць, бібліографічні записи в списку повинні мати порядкову нумерацію.

Нормативний матеріал, навчальну і спеціальну літературу з тематики курсової роботи студент підбирає самостійно.

Для якнайповнішого розкриття теми курсової роботи необхідно опрацювати 15–20 джерел.

Завершуючи написання роботи необхідно систематизувати ілюстративний матеріал та використанні таблиці, графіки, схеми, які оформляються у вигляді додатків. Додатки розташовуються після списку використаних джерел в порядку появи посилань на них у тексті роботи з продовженням нумерації аркушів. При цьому кожний додаток починається з нової сторінки.

Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі з великої літери центровано стосовно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується слово “Додаток...” і велика літера, що позначає номер додатку.

Додатки слід позначати послідовно великими літерами української абетки, за винятком літер Г, Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь, наприклад: Додаток А, Додаток Б і т.д. Перший додаток позначається як додаток А.

Загальний обсяг курсової роботи становить 30-35 сторінок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]