Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ярема А. Г. та ін. Науково-практичний коментар...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
6.14 Mб
Скачать

Глава 52

  1. С творене членами трудового колективу господарськетовариство має переважне перед іншими фізичними і юридичними особами право на укладення договору оренди майнатого підприємства, структурного підрозділу, де створене цетовариство (ч. 4 ст. 8 Закону "Про оренду державного ікомунального майна" [68]). З ч. З тієї ж статті випливаєпереважне право бюджетних організацій на оренду нежилих приміщень, які перебувають у власності АвтономноїРеспубліки Крим або у комунальній власності. Переважнеправо на укладення договору оренди державного і комунального майна на новий термін має орендар, який належно виконував свої обов'язки за договором (ч. З ст. 17 Закону "Про оренду державного і комунального майна"). Алетаке право орендар має "за інших рівних умов". Якщо проводиться конкурс на право укладення договору оренди,рівності умов, як правило, немає. Отже, у подібних випадках суб'єкт, якому раніше передавалося майно в оренду,переважного права на укладення договору оренди перед переможцем конкурсу не має.

  2. Міністерство фінансів має право переважної купівлідля поповнення Державного фонду коштовних металів ікоштовних каменів, афінованих коштовних металів у стандартному вигляді, добутих з надр чи рекуперованих коштовних каменів у розсортованому вигляді при продажі їхсуб'єктами видобування та виробництва. Таке ж право належить Національному банку, що придбаває коштовні метали для поповнення золотого запасу України.

  3. У силу ст. 6 Закону "Про закупівлю товарів, робіт іпослуг за державні кошти" [114] замовник, уповноваженийробити закупівлю за державні кошти, зобов'язаний надатиперевагу тендерній пропозиції вітчизняного виробника шляхом застосування преференційної поправки до ціни. Можливе виключення участі в процедурі закупівлі іноземнихсуб'єктів. Преференційна поправка в розмірі 15 відсотківтендерної пропозиції повинна застосовуватися щодопідприємств Українського товариства сліпих, Українськоготовариства глухих, Спілки організацій інвалідів України, атакож підприємств України, що використовують працю осіб,які відбувають покарання в місцях позбавлення волі.

Стаття 627

  1. Переважне право на укладення цивільно-правовогодоговору не може тлумачитися як суб'єктивне право на укладення договору, тому воно реалізується тільки у випадках, якщо протилежна сторона укладає відповідний договір.Так, орендар за відповідних умов має переважне право наукладення договору оренди на новий термін. Однак орендодавець на новий термін дане майно взагалі може не здавати, вирішивши самостійно використовувати його. У такому випадку переважне право орендаря не може бути реалізовано.

  2. Спеціальними нормативно-правовими актами обмежується свобода розсуду сторін при визначенні умов договорів з метою забезпечення можливості державного регулювання економічних відносин (наприклад, ст. 2 Закону"Про поставки продукції для державних потреб" [72]), захисту економічної конкуренції (ст. 13 Закону "Про захистекономічної конкуренції" [122]), забезпечення сприятливихумов для господарської діяльності суб'єктів (наприклад, ст.28 Закону "Про автомобільний транспорт" [125] забороняєнав'язувати замовникові додаткові оплачувані послуги) іт.д.

  3. Із ст. 627 ЦК, ч. 1 ст. 187 ГК [32] випливає обов'язковість для однієї чи обох сторін цивільно-правових договорів індивідуальних актів органів виконавчої влади, щогрунтуються на законі. Зокрема, зміст договору, що укладається на підставі державного замовлення, повинен відповідати цьому замовленню. Частина друга ст. 6 Закону "Промісцеві державні адміністрації" [99] встановлює, що розпорядження голів місцевих державних адміністрацій, прийняті в межах компетенції, є обов'язковими для виконанняна відповідній території всіма підприємствами, установами,організаціями, посадовими особами і громадянами. Відповідно до п. 6 Загального положення про міністерство, іншийцентральний орган державної виконавчої влади України [170]обов'язковими є рішення міністерств, інших центральнихорганів виконавчої влади у випадках, передбачених законодавством. Обов'язковість актів органів місцевого самоврядування встановлена ст. 144 Конституції і ст. 73 Закону"Про місцеве самоврядування в Україні" [87].

646

647