Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
[CO]Poiasnennia do Rozdilu-Dyplomu+Dodatkovi.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
880.64 Кб
Скачать

Варіант 4. Визначення розміру платежів за викиди в атмосферу забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення.

Плата за викиди в атмосферу забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення впроваджується з метою економічного стимулювання атмосфероохоронних заходів, упорядкування джерел їх фінансування і кредитування та відшкодування народногосподарських збитків завданих забрудненням атмосферного повітря пересувними транспортними засобами.

Платежі за викиди в атмосферу забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення компенсують економічні збитки від негативного впливу забрудненого атмосферного повітря на здоров’я людей, об’єкти житлово-комунального господарства, сільськогосподарські угіддя, лісові, водні, рибні і рекреаційні ресурси, основні фонди промисловості і транспорту. Розмір платежу за викиди в атмосферу забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення встановлюється на підставі базових нормативів плати за ці викиди та кількості використаного пального.

Розмір платежу за викиди в атмосферу забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення (Пап ) визначається за формулою (4.1):

n

Пап =  (Нбі2•Млі2)•Кт1 (4.1)

i=1

Де: Нбі2 – базовий норматив плати за викиди забруднюючих речовин, що утверджуються в результаті спалення 1 тонни і-го пального, грн./т;

Млі2 – річний об’єм використання пального і-го виду, т;

Кт1 – коефіцієнт, що враховує територіальні соціально-екологічні особливості і визначається згідно формулою 4.1. даної методики;

Базові нормативи плати за викиди в атмосферу забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення Нбі2 затверджується Міністерством охорони навколишнього природного середовища України за погодженням з Мінекономіки України та Мінфіном України ( табл. 4.3). При визначенні розмірів платежів на період до 1 січня 2004 р. для транспортних засобів, які мають діючі нейтралізатори знешкодження відпрацьованих газів двигунів, застосовується коефіцієнт 0,5.

Коефіцієнт, що враховує територіальні соціально-екологічні особливості (Кт1), залежить від чисельності населеного пункту та його народногосподарського значення і розраховується за формулою (4.2):

Кт1 = Кнас • Кф (4.2)

Де: Кнас – коефіцієнт, що залежить від чисельності жителів населеного пункту і визначається за таблицею 4.1;

Кф – коефіцієнт, що враховує народногосподарське значення населеного пункту і визначається за таблицею 4.2;

Таблиця 4.1

Значення коефіцієнта Кнас в залежності від чисельності жителів населеного пункту

Чисельність населення,

тис.чол.

Кнас

До 100

100,1-250

250,1-500

500,1-1000

більше 1000

1,00

1,20

1,35

1,55

1,80

Таблиця 4.2

Значення коефіцієнта народногосподарського значення населеного пункту

Тип населеного пункту

Кф

Організаційно-господарські та культурно-побутові центри місцевого значення з перевагою аграрно-промислових функцій (районні центри, міста, селища районного підпорядкування та села).

Багатофункціональні центри, центри з перевагою промислових і транспортних функцій (обласні центри, міста обласного підпорядкування, великі промислові і транспортні вузли).

Центри з перевагою рекреаційних функцій.

1,00

1,25

1,65

Таблиця 4.3

Базові нормативи плати за викиди в атмосферу забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення

Види пального

Базовий норматив плати бі2),

грн. /т

Дизельне пальне:

Бензин:

Бензин етилований

Бензин не етилований

Стиснений природний газ

3

4

3

2