Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт заочний 07.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
259.58 Кб
Скачать

12 Механізація лісогосподарських робіт і лісозаготівель

Одною з найбільших задач для підвищення продуктивності в лісовому господарстві є повна механізація всіх лісогосподарських робіт.

Одна з найважливіших умов для забезпечення механізації це є оптимальна комплектність складу машино-тракторного парку.

Механізація робіт по лісництву становить в середньому 70%. Механізовано проводиться обробіток ґрунту, підготовка до посадки лісових культур, внесення добрив. Механізація робіт при посадці лісу становить 30%, особливо в рівнинних умовах. Вивозку деревини з лісосіки проводять лісовозні автомобілі. Рівень механізації основних робіт не великий.

13 Ремонтно - будівельну роботи

В лісництві ремонтно-будівельні роботи проводяться з

середньою інтенсивністю.

Всі ремонтно-будівельні роботи проводить бригада лісництва.

Також проводиться ремонт будівель в лісництві, піднавісів для техніки.

В лісництві минулий рік було проведено ремонт контори

лісництва, як в середині так і зовні. Було прокладено доріжки з плитки, побудовано

альтанку для відпочинку.

14 Організація праці та заробітної плати

У лісництві організація праці проводиться слідуючим чином:

на лісозаготівельні роботи організовуються комплексні бригади, на лісокультурних роботах працюють лісокультурні ланки. Перед бригадою ставиться завдання яке вона повинна виконати в строк. Перед роботою всім працівникам повідомляють умови оплати праці.

Між організацією і бригадою чи ланкою складається договір, в якому обидві сторони узгоджують завдання, яке ставиться перед бригадою, умови і строк виконання роботи, і оплата за виконану роботу.

Прийом виконаних робіт робить майстер лісу або помічник лісничого.

Також складається наряд-акт на виконання роботи, на основі якого складається відомість виконання робіт.

Система оплати праці на лісозаготівельних роботах і рубках догляду відрядно преміальна. Премія нараховується за кожну одиницю перевиконання заданого плану. Також в лісництві є і почасова система оплати праці, за нею оплачується робота лісничого, помічника лісничого, бухгалтера, касира.

15 Управління виробництвом

Державні органи управління здійснюють керівництво лісовими господарствами. Орган, який здійснює управління в лісах державного значення є Державним комітетом лісового господарства. Основним структурним підрозділом лісогосподарського підприємства є лісництво, організоване на територіально-пиробничому принципі. В його функції входить контроль за правильним користуванням лісу, охорона лісу від самовільних рубок, пожеж і інших лісопорушень, захист від хвороб і шкідників, виконання лісогосподарських робіт у лісі.

Лісництво ділиться на ділянки і обходи. Кожен лісник має обхід. Майстер лісу має об'їзд, куди входить декілька обходів.

Виробничо-господарською діяльністю, його майном керує Войтенко О.ІЙому підпорядковуються помічник лісничого, майстри лісу, лісники, бухгалтер, робітники.

Помічник лісничого здійснює технічне керівництво: виконує відвод лісосіки, складає акти лісопорушень, проводить ревізію обходів, участків, веде технічну документацію.По характеру участі в лісництві основні фонди поділяються на виробничі і невиробничі. Виробничі фонди функціонують безпосередньо в лісництві. Невиробничі фонди не беруть участі в процесі виробництва і призначені для цілей невиробничого вжитку. Майстри лісу здійснюють свій контроль за роботою, проводять ревізії в обходах, несуть відповідальність за охорону лісу і самовільні рубки. Вони контролюють роботу бригади, яка працює на ділянці. Лісники підпорядковуються майстрам лісу, несуть відповідальність за охорону лісу і разом з робітниками виконують всі виробничі завдання. Бухгалтер веде документацію.

Схема управління лісництва Лісничий

помічник лісничого

Лісники

Робітники

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]