Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Navchalno_metod_posibnik_Shmalenko.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
1.69 Mб
Скачать

9.6. Завдання для перевірки знань

1. Елементами повного (завершеного) товару в міжнародному маркетингу є: А) дизайн, упаковка, товарний знак, гарантії; Б) гарантії, доставка та монтаж, кредит, дизайн; В) гарантії, кредит, сервіс, товарний знак; Г) гарантії, кредит, сервіс. 2. У міжнародній маркетинговій діяльності найдовше залишається адаптованим такий елемент маркетингового комплексу: А) товар; Б) ціна; В) канали розподілу; Г) просування. 3. Маркетингові дії щодо товарної компоненти маркетингового комплексу зумовлені особливостями закордонного рин­ку та етапом розвитку фірми, це: А) товарна стратегія; Б) товарна політика; В) товарний аудит. 4. Поширення в незмінному вигляді, розробка нового (експортного) товару, адаптація — це: А) товарні політики; Б) товарні стратегії. 5. Максимальна кількість елементів товару в міжнародному маркетингу це — де-факто: А) сприяє збільшенню конкурентоспроможності товару; Б) може негативно вплинути на конкурентоспроможність товару; В) ніяк не впливає на конкурентоспроможність товару. 6. Товар, якій піднімає на новий якісний рівень задоволен­ня звичайної, відомої потреби чи дає змогу ширшому колу спо­живачів задовольняти на певному рівні відому потребу, це: А) експортний товар; Б) піонерний товар; В) товар ринкової новизни. 7. Товар, який відкриває перед споживачем можливість задоволення зовсім нової потреби, це: а) експортний товар; б) піонерний товар; в) товар ринкової новизни. 8. Товарна політика, сутністю якої є пошук нових товарів, які б, з одного боку, в технологічному чи ринковому відношенні були схожі з товарами, що їх уже виробляє та продає фірма, з іншого — приваблювали б нових покупців, називається: а) горизонтальною; б) конгломератною; в) концентричною. 9. Товарна політика, сутністю якої є пошук для виробництва нового товару, який ніяк не пов’язаний із товарами, що існували раніше в номенклатурному портфелі фірми, називається: а) горизонтальною; б) конгломератною; в) концентричною. 10. Проявом латеральної диверсифікації виробництва є така товарна політика: а) горизонтальна; б) конгломератна; в) концентрична. 11. Адаптація товару, обумовлена вимогами стандартів, тех­нічними умовами, вимогами до пакування тощо, називається: а) адаптацією залежно від фізичних характеристик товару; б) вимушеною; в) необхідною. 12. Адаптація товару, зумовлена специфікою сприйняття символів, дизайну та кольору товару, називається: а) симпліфікацією; б) необхідною адаптацією; в) стандартизацією в адаптації; г) перценційною адаптацією. 13. Практична значимість теорії життєвого циклу товару в міжнародному маркетингу полягає в ось у чому: а) усі країни поділяються на країни-новаторки, країни-послідовниці та інші країни; б) у різних країнах водночас один і той самий товар перебуває на різних стадіях життєвого циклу; в) країни-новаторки, які певний час були єдиними експортерами продукції на світовий ринок, стають нетто-імпортерками, а країни-послідовниці з імпортерок перетворюються на експортерок.

Кондитерські вироби

Торгова марка «Корона»

Ця торгова марка представлена плитковим шоколадом — чорним і молочним, з горішками, з родзинками, з родзинками та горішками, а також із різноманітними начинками — полуничною, цитриновою, кавовою, ромовою, горіховою, вишневою, помаранчевою, шоколадною, коньячною. Окрім того, плиткова «Корона» представлена пористим чорним та молочним шоколадом.

До цього є бренду належить і батончик «Сієста» з молочним та чорним шоколадом із горішками та цукерки у коробках «Трюфель» із начинками «ром», «коньяк», «амаретто», «віскі», «горілка».

І, нарешті, коробкові цукерки «Корона-Веселка» та «Корона-Веселка де Люкс» із багатьма начинками, серед яких — цитрина, полуниця, мигдаль, шоколад, кава тощо.

Торгова марка «Мілка»

Цей бренд представлено плитковим шоколадом «Мілка класич­на» та «Мілка з горішками та родзинками», а також шоколадними фігурками «Мілка-Санта Клаус», «Мілка-Кролик» і «Мілка Великодні яйця».

Торгова марка «Шоколадна Фабрика Україна»

Продукція цієї марки включає цукерки «Сопілка», «Криничка», «Вафельки», «Піратські», «Магічні» та коробкові «До кави», «До чаю», «Рідні простори», «Дарунок», «Вітаю!»

Картопляні чіпси

Торгова марка «Естрела», торгова марка «Люкс»

«Естрела» та «Люкс» представлені чіпсами різних смаків — з кропом, сиром, цибулею, часником тощо.

Кава

Торгова марка «Якобз»

Ця марка включає каву «Якобз Монарх», «Якобз Максима» та «Якобз Експресо» — мелену та розчинну.

Торгова марка «Максвел Хауз»

Представлена на українському ринку меленою та розчинною кавою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]