Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Navchalno_metod_posibnik_Shmalenko.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.09.2019
Размер:
1.69 Mб
Скачать

11.2. Література до теми

Основна

  1. Циганкова Т. М. Міжнародний маркетинг: Навч. посібник. — К.: КНЕУ, 1998. — С. 101—112.

  2. Черномаз П. А. Международный маркетинг: Учеб.-практ. пособие. — Х.: Консул, 2000. — С. 118—128.

Додаткова

  1. Багиев Г. Л., Моисеева Н. К., Никифорова С. В. Международний маркетинг. — СПб: Питер, 2001. — С. 360—386.

  2. Д’Алессандро Войны брендов: Пер. с англ. / Под ред. Ю. Н. Каптеровского. — СПб.: Питер, 2002.—264 с.

  3. Критсотакис Я. Г. Торговые ярмарки и выставки. Техника участия и комуникации. — М.: Издательство «Ось-89», 1997. — 264 с.

  4. Лалл Дж. Медіа, комунікації, культура. Глобальний підхід: Пер. з англ. — К.: К.І.С., 2002. — 264 с.

  5. Лашбен Ж.-Ж. Стратегический маркетинг. Европейская перспектива: Пер. с фр. — СПб.: Наука, 1996. — С. 499—546.

11.3. Термінологічний словник

ATL-BTL — умовний поділ методів маркетингового комунікування на ті, що перебувають над рискою (above-the-line) — преса, радіо, телебачення, зовнішня реклама — та ті, що розташовані під рискою (below-the-line) і не є класичною рекламою. До методів міжнародного маркетингового комунікування групи BTL належать: демонстрації, дегустації, презентації, конференції, вечірки, лотереї, конкурси, спонсорство, сувеніри, PR, дизайн упаковки, оформлення друкованих матеріалів фірми, мерчандайзинг, Internet тощо.

Виставка — це показ, яким би не була його назва, основна мета якого в просвіті публіки шляхом демонстрації засобів, що є в розпоряд­женні людства для задоволення потреб, а також з метою прогресу в одній або кількох сферах його діяльності чи майбутніх перспектив.

Зарубіжні відрядження — виконання працівниками службових завдань за кордоном.

Методи міжнародного маркетингового комунікування — сукупність способів та прийомів передачі інформації про фірму чи товар з метою його просування на зовнішньому ринку.

Міжнародне маркетингове комунікуванняпроцес передачі інформації з метою просування товару та досягнення маркетингових цілей фірми на закордонному ринку.

Міжнародні переговори — безпосередні маркетингові комунікування між партнерами з метою досягнення узгодженості відносно предмета переговорів, яка відповідає стратегічним чи тактичним цілям сторін.

Презентація — офіційне представлення підприємства, проекту, продукції, товару цільовій аудиторії (спеціально запрошеним особам). Вона проводиться, як правило, в межах міжнародних виставок, під час закордонних відряджень або під час ознайомлення гостей з фірмою.

Реклама (від лат. reclamo — «вигукую») — відкрите інформування фірмою потенційних покупців і споживачів про якість, переваги її товарів або послуг, а також про здобутки чи характерні риси самої фірми.

Стимулювання продажу (sales promotion) — сукупність інструмен­тів та заходів, що стимулюють збут продукції шляхом пробудження у покупців або продавців матеріальної зацікавленості.

ФОССТИС — поділ методів міжнародного маркетингового комунікування на такі, що формують попит (ФОС — «формирование спроса») та стимулюють збут (СТИС — «стимулирование сбыта»), запропоноване російськими фахівцями з маркетингу.

Ярмарок — міжнародна економічна виставка зразків, яка незалежно від його назви у відповідності зі звичаями країни, на території якої вона проводиться, являє собою великий ринок товарів широкого вжитку і/або обладнання, діє у встановлені терміни протягом обмеженого часу в одному й тому самому місті і на якій експонентам дозволяється представляти зразки своєї продукції для укладання торговельних угод у національному та міжнародному масштабах (визначення Спілки міжнародних ярмарків).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]