Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zagaln__1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
09.09.2019
Размер:
568.83 Кб
Скачать

1. Поясніть своє розуміння обєкта і предмета «Адмін.Упр»

Управління властиве там, де є необхідність організовув.колективну д-сть людей.Воно потрібно всюди, де потрібно впливати на обєкт або систему для упорядкув.або переведення її з одного стану в ін.залежно від зміни умов.Обєкт упр-ння- це реальність, яка вираж.в різноман.формах.Основним обяктом у-ння є суспільство,спільноти,колективи.Обєктами є також форми суспільн.відносин,звязки,поведінка та діяльність людей.Також обякт перебуває у звязку з субєктом,тому перною мірою,обєктом може виступати і субєкт упр-ння, якшо він знаходиться на нижчому рівні ієрархії упр-ння. На п-тві обєктами управління є всі матеріальні і фінансові ресурси, тому використовується таке поняття як упр-ння виробництвом, фінансами, маркетингом, НТП, якістю, виробництвом. Управлінська діяльність має свої прдмети праці, продукт праці, засоби праці і оцінюється результатами. Предметом і продуктом упр. праці є інформація, яка одночасно характеризує стан ситуації або процесу і служить основою для прийняття упр-ких рішень. Засобами праці- в свою чергу є компютери, телефони, телефакси, ксерокси, ручки, папір- все що сприяє праці з інформацією.

6. Комплексне вивчення ринку в процесі управління м-гу. М-ві дослідження. Сегментація ринку.

У сучасній концепції маркетингу вивченню ринків придається особливе значення. Ці дослідження є основою розроблювальної підприємством стратегії і тактики вступу на ринок, проведення цілеспрямованої товарної політики. Ціль будь-якого ринкового дослідження складається в оцінці існуючої ситуації (кон'юнктури) і розробці прогнозу розвитку ринку. Програма такого комплексного вивчення залежить від особливостей товарів, характеру діяльності підприємства, масштабу виробництва експортних товарів і ряду інших чинників. Дослідження ринку - не самоціль, а джерело інформації для прийняття ефективного управлінського рішення. Це рішення може відноситися до будь-якого аспекту зовнішньоторгівельної і маркетингової діяльності, тому нераціонально обмежувати витрати на такі дослідження з причини «економії засобів»: втрати, викликані хибним рішенням, бувають звичайно в 10 - 100 разів більшими.Використання маркетингових досліджень широко варіюється в залежності від компанії і типу необхідної інформації. Незважаючи на те, що більшість фірм проводить їх у тій або іншій формі, дослідницькі відділи створюються скоріше в значних, чим у невеличких фірмах. Звичайно американська фірма з річним обсягом збуту в 25 млн. доларів і більш витрачає біля 3.5 % свого маркетингового бюджету, у той час як компанія з продажами менше 25 млн. доларів витрачає біля 1.5 %. Крім того, компанії, що виробляють споживчі товари, витрачають на маркетингові дослідження більше засобів, чим фірми, що випускають продукцію виробничого призначення.

Маркетингове дослідження - це будь-яка дослідницька діяльність, що забезпечує потреби маркетингу, тобто система збору, опрацювання, зведення, аналізу і прогнозування даних, необхідних для конкретної маркетингової діяльності на будь-якому її рівні. Маркетингове дослідження здійснюється або власними маркетинговими службами фірм, підприємств, асоціацій споживачів і державних відомств, або на комерційній основі спеціалізованими маркетинговими фірмами. Маркетингові дослідження можуть бути доручені науково-дослідним організаціям, навчальним закладам, а також незалежним експертним групам. Окремі напрямки розробляються державними організаціями, зокрема органами державної статистики. Маркетингове дослідження - одне зі знарядь конкурентної боротьби. Забезпечуючи об'єктивну інформацію про себе і конкурентів, здійснюючи порівняння, правильно оцінюючи ситуацію на ринку і прогнозуючі її розвиток, фірма одержує певні конкурентні переваги і тим самим знижує рівень комерційного ризику, одержує можливість знайти для себе відповідний сегмент ринку або ринкової ніші, вибрати правильний напрямок диверсифікації, встановити оптимальний рівень цін і т.д.

Сегментування ринку- це поділ споживачів на окремі частини або сегменти,які відрізняються відносною однопрідністю попиту, смаків, вподобань або реакцією на ті чи інші види м-вої д-сті. Здійснюється за принципами(ознаками):1.за географ.ознакою- за адмін. поділом, регіональним, за к-стю мешканців, кліматичними умовами. 2.за соц.-демограф.факторами- за віком статтю, рівнем доходів, освітою професією, віроспов расою. 3.Психографічна ознака- належність до певного сусп. класу, за типом особистості, за стилем життя. 4.поведінкові фактори- за відношенням покупців до певного товару, за частотою купівлі, за мотивом купівлі, статусом споживача.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]