Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібн2курс.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.33 Mб
Скачать

Передмова

В основу даного навчального посібника покладено діючі програми курсу «Обчислювальна техніка та програмування», «Комп‘ютерна техніка та програмування», «Інформатика, обчислювальна техніка та програмування». Підібраний матеріал призначено для студентів другого курсу.

Метою курсу є формування теоретичної бази знань студентів з інформатики та практичних навичок використання засобів сучасних інформаційних технологій у повсякденній практичній, зокрема навчально-пізнавальній, діяльності студентів..

До теоретичної бази знань відносяться: уявлення про подання інформації та її кодування, алгоритмізацію та мову програмування, інформаційні процеси та інформаційні системи, формулювання проблем і постановка задач, загальні принципи розв‘язування задач за допомогою комп‘ютера з використанням програмного забезпечення загального та навчального призначення.

До практичних навичок відносяться: навички роботи з програмним забезпеченням загального та навчального призначення: текстовим редактором Word, електронною таблицею Excel, системою управління базою даних Access, графічним редактором Компас,Internet.

Мета курсу досягається через практичне оволодіння студентами навичками роботи з основними складовими сучасного програмного забезпечення комп‘ютера, через більш глибоке вивчення прикладних програм, їх можливостей, основами технології розв‘язування задач за допомогою комп‘ютера, починаючи від постановки задачі й побудови відповідних інформаційних моделей і закінчуючи інтерпретацією результатів, отриманих за допомогою комп‘ютера.

126