Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бойова робота.doc
Скачиваний:
201
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
1.56 Mб
Скачать

Продовження додатка 6 розпорядження старшого офіцера батареї щодо організації безпосередньої охорони та самооборони вогневих взводів на позиції

1. Командиру другого вогневого взводу виставити спостережний пост у складі двох гарматних номерів на висоті (вказує на місцевості) із завданням своєчасного сповіщення про появу танків, піхоти та повітряного противника, а також для ведення радіаційного та хімічного спостереження .

2. Орієнтири: міст – орієнтир 41-й ( дальність 1100); будинок - орієнтир 42-й ( дальність 1200) і т.д.

Сектори обстрілу: 1-ї гармати – орієнтир 41-й, орієнтир 45-й, додатковий – орієнтир 46-й; 3-ї гармати – орієнтир 43-й, орієнтир 44-й, додатковий - орієнтир 41-й і т.д.

Командирам гармат організувати в указаних секторах безперервне спостереження.

3. У перервах між веденням вогню біля кожної гармати призначити чергового номера із завданням: нести службу з охорони, спостереженню за сигналами, що подаються зі спостережного поста. Постійно бути готовим до негайного відкриття вогню.

4. Командиру відділення тяги (старшому водію) виставити спостерігача і патруль у районі розміщення тягачів (вказує на місцевості) із завданням: спостерігати за сигналами зі спостережного посту та вогневої позиції, своєчасно попереджати про появу танків і мотопіхоти противника.

Час виставлення поста – з прибуттям у район.

5. Для відбиття нападу мотопіхоти та диверсійно-розвіду­валь­них груп вогнем зі стрілецької зброї командирам гармат, командиру відділення тяги (старшому водію) обладнати окопи для особового складу (місця окопів вказує на місцевості).

6. Командирам 1-ї та 6-ї гармат підготувати окопи для стрільби з гранатометів (вказує на місцевості).

7. Командирам гармат підготувати майданчики для стрільби прямою наводкою по танках противника: обслузі 1-ї гармати (вказує на місцевості) і т.д. для кожної обслуги.

8. Командиру 2-го вогневого взводу підготувати до мінування ділянки (вказує на місцевості фронт та глибину).

9. Сигнали сповіщення, які подаються зі спостережного поста:

  • про появу танків противника – голосом “Танки” та напрямком;

  • про появу вертольотів та літаків противника – голосом “Повітря” та частими ударами в гільзу;

  • про радіоактивне зараження – ”Радіаційна небезпека”, про хімічне та біологічне зараження – голосом “Хімічна тривога” та рідкі удари в гільзу.

10. За сигналом про появу танків вести вогонь:

  • танки з фронту” – всім гарматам – з основних вогневих позицій;

  • танки з фронту та ліворуч” – першому взводу відбити атаку танків з фронту з основних вогневих позицій; другому взводу - з підготовлених майданчиків;

  • танки праворуч” – першому – з підготовлених майданчиків для ведення вогню, другому – з основних вогневих позицій.

Під час атаки танків противника разом із піхотою вогонь вести з гармат у складі скорочених обслуг, решті номерів (по 2-3 від обслуги) вести вогонь з автоматів по піхоті противника. Вогонь по танках відкривати за моєю командою.

Продовження додатка 6