Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Админ право РП 2011_5_6 ТР.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
17.04.2019
Размер:
466.94 Кб
Скачать

Семінарське заняття № 28 Адміністративно-правове регулювання і державне управління у сферах культури, молодіжної політики, фізичної культури та спорту.

Семінарське заняття розраховано на активне засвоєння та перевірку знань студентів з навчальної теми № 30 «Адміністративно-правове регулювання і державне управління у сферах культури, молодіжної політики, фізичної культури та спорту». Вивчаючи тему студенту слід прослухати лекцію № 28 «Адміністративно-правове регулювання і державне управління у сферах культури, молодіжної політики, фізичної культури та спорту», самостійно, використовуючи підручники, нормативні акти та додаткову літературу осмислити зміст теми та підготувати усні доповіді відповідно до плану семінарського заняття, а також виконати інші завдання.

Студент повинен знати:

  • теоретичні основи державного управління у сферах культури, молодіжної політики, сім’ї, фізичної культури та спорту;

– систему та правовий стан закладів культури та спорту;

– основні форми та методи державного управління у сферах культури, молодіжної політики, сім’ї, фізичної культури та спорту;

– окремі напрямки державного управління у сферах культури, молодіжної політики, сім’ї, фізичної культури та спорту;

– напам’ять основні поняття теми та їх визначення;

– відповіді на основні та додаткові питання теми.

Студент повинен вміти:

– аналізувати та тлумачити норми діючого законодавства щодо державного управління у сферах культури, молодіжної політики, сім’ї, фізичної культури та спорту;

– орієнтуватися у системі органів, форм та методів державного управління у сферах культури, молодіжної політики, сім’ї, фізичної культури та спорту;

– визначати та виправляти помилки правозастосування при здійсненні державного управління у сферах культури, молодіжної політики, сім’ї, фізичної культури та спорту;

– виконувати теоретичні та практичні завдання теми.

План заняття (теми основних доповідей):

1. Культура як об’єкт державного управління. Види та адміністративно-правовий статус закладів культури.

2. Адміністративно-правові засади державного управління у сфері культури. Система та повноваження органів державного управління у сфері культури.

3. Поняття та зміст державної молодіжної політики.

4. Адміністративно-правові засади державного управління молодіжною політикою, справами сім’ї, фізичною культурою та спортом.

5. Система та повноваження органів державного управління молодіжною політикою, справами сім’ї, фізичною культурою та спортом.

Завдання для самостійного вивчення теми та підготовки студента до практичного заняття:

1. Засвойте основні поняття та їх визначення: культура; заклад культури; базова мережа закладів культури; вітчизняний (національний) культурний продукт; діяльність у сфері культури; культурний простір України; культурні блага; культурні цінності; колекція культурних цінностей; об'єкт культурної спадщини; охорона культурної спадщини; родинні цінності; мистецтво; національне культурне надбання; об'єкти культурного призначення; працівник культури; суб'єкти діяльності у сфері культури; творча діяльність; молодіжна політика; справи сім’ї; спортивний заклад; заклад фізичної культури і спорту; масовий спорт; неолімпійський спорт; олімпійський спорт; спортивна діяльність; спортивне змагання; суб'єкти сфери фізичної культури і спорту; фізична культура; спорт; вид спорту; громадська організація фізкультурно-спортивної спрямованості; дитина; підліток; неповнолітній; малолітній; насильство в сім’ї; попередження насильства в сім’ї; жертва насильства в сім’ї; захисний припис.