Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
P3-4 Kriminalistika.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
1.96 Mб
Скачать

Тема 25. Методика розслідування статевих злочинів

ЗАВДАННЯ № 1. В відділ міліції звернувся Баринов із заявою про те, що його дочку, студентку педінституту, було зґвалто­вано в кімнаті гуртожитку студентом Анісімовим. Яке рішення слід прийняти у зв'язку з цією заявою?

1. Оглянути місце події.

2. Порушити кримінальну справу.

3. Відібрати пояснення у дочки Баринова.

4. У порушенні кримінальної справи відмовити. .

ЗАВДАННЯ № 2. Вкажіть вид слідів, що переважають у кримінальних справах про зґвалтування.

1. Тілесні ушкодження на потерпілій.

2. Тілесні ушкодження на ґвалтівнику.

3. Сперма.

4. Предмети, залишені ґвалтівником.

ЗАВДАННЯ № 3. У протоколі огляду місця події у справі про зґвалтування вказувалося: «Місце події знаходиться в полі між свиновідгодівельним радгоспом, за кілометр від нього, і селищем «Дачне», на відстані 1,5 км від нього. На землі видно сліди боротьби. На місці знайдені речові докази: 1) металічна брошка з білим орнаментом, на якій зображена ваза з трояндою; 2) недопалок сигарети». Яку помилку допущено?

1. Не вказана придатність слідів боротьби для ідентифікації.

2. Не описані сліди боротьби.

3. Не описаний недопалок сигарети.

4. Не визначено значення виявленого.

ЗАВДАННЯ № 4. Вкажіть, який вид судових експертиз пере­важає при розслідуванні зґвалтувань.

1. Судово-медична.

2. Судово-біологічна.

3. Трасологічна.

4. Дактилоскопічна.

ЗАВДАННЯ № 5. У кримінальній справі про зґвалтування потерпіла Козлова показала, що була зґвалтована у своїй кімнаті в гуртожитку знайомим їй Старковим. При цьому, за її словами, вона чинила активний опір і кликала на допомогу. Однак сусіди Козлової, які були в цей час у своїх кімнатах, як з'ясувалося на допитах, ні шуму, ні закликів на допомогу не чули. Яку слідчу дію необхідно провести для ліквідації цього протиріччя?

1. Очну ставку.

2. Огляд місця події.

3. Відтворення обстановки й обставин події.

4. Судово-медичну експертизу.

ЗАВДАННЯ № 6. В відділ міліції звернулася Єргіна, котра заявила, що добу назад була зґвалтована Солянкіним, який перед тим напоїв її вином до безчуттєвого стану. Солянкін на допиті заперечував факт зґвалтування Єргіної. Яку слідчу дію необхідно провести для встановлення знаходження по­терпілої в безпорадному стані?

1. Очну ставку.

2. Відтворення обстановки й обставин події.

3. Судово-медичну експертизу.

4. Огляд місця події.

ЗАВДАННЯ № 7. У кримінальній справі про зґвалтування потерпіла показала, що була зґвалтована невідомим їй чоловіком біля залізничного насипу, коли ввечері повер­талася додому зі станції. При цьому вона чинила ґвалтівникові тривалий опір. Яку слідчу дію необхідно провести відразу після допиту потерпілої й огляду місця події?

1. Відтворенім обстановки й обставин події.

2. Судово-медичну експертизу.

3. Судово-психіатричну експертизу.

4. Виїмку одежі.

ЗАВДАННЯ №8. В відділ міліції звернулася Лосєва із заявою про те, що пізно ввечері її зґвалтував невідомий чоловік у парку біля кінотеатру «Київ». Потерпіла назвала ознаки його зовнішності, зокрема брови, що зрослися на переніссі, і татуювання у вигляді штурвала на тильній стороні правої долоні. За цим описом було складено суб'єктивний пор­трет ґвалтівника. Яку ще дію на даному етапі необхідно виконати для встановлення злочинця?

1. Перевірити за криміналістичним і оперативним обліками.

2. Встановити глядачів останнього сеансу.

3. Встановити коло знайомих Лосєвої.

4. Вивчити аналогічні кримінальні справи.

ЗАВДАННЯ № 9. У кримінальній справі про спробу зґвалту­вання потерпіла показала, що на неї напав невідомий молодий чоловік, якому вона чинила активний опір. Оскільки було темно, прикмет його зовнішності вона не запам'ятала, але помітила, що вдягнутий він був у довговорсистий светр, який вона, напевно, пошкодила, опираючись, а також подряпала ґвалтівникові ліву руку. Яку слідчу дію необхідно провести для встановлення причет­ності до злочину перевірюваної особи?

1. Пред'явлення для впізнання особи.

2. Відтворення обстановки й обставин події.

3. Очну ставку.

4. Криміналістичну експертизу.

ЗАВДАННЯ № 10. Наряд міліції затримав Козлова у міському парку при спробі зґвалтування Шусєвої. Порушено кримінальну справу. Яку слідчу дію слід провести в даній ситуації?

1. Огляд місця події.

2. Допит потерпілої.

3. Допит підозрюваного.

4. Відтворення обстановки й обставин події.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]