Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
P3-4 Kriminalistika.doc
Скачиваний:
42
Добавлен:
18.08.2019
Размер:
1.96 Mб
Скачать

Модульний контроль 6.

Змістовий модуль 11. КРИМІНАЛІСТИЧНА МЕТОДИКА

Тема 33. Методика розслідування заволодіння чужим майном шляхом привласнення, розтрати або зловживання службовим становищем

ЗАВДАННЯ № 1. Укажіть найбільш характерний для розкра­дання грошей вид слідів - джерело доказів.

1. Показання осіб.

2. Предмети - речові докази.

3. Документи.

4. Сліди-відображення.

ЗАВДАННЯ № 2. Вкажіть вид злочинів, з якими, як правило, тісно пов‘язане розкрадання державного майна шляхом випуску (створення) не облікованої продукції із сировини, придбаної не в офіційного постачальника.

  1. Спекуляція.

  2. Кража.

  3. Хабарництво.

  4. Контрабанда.

ЗАВДАННЯ № 3. Що з указаного не є елементом криміналістичної характеристики розкрадань державного чи громадського майна?

  1. Спосіб утаювання розкрадання.

  2. Стан обліку матеріальних цінностей.

  3. Кількість доказів на первинному етапі розслідування.

  4. Особливості осіб розкрадачів.

ЗАВДАННЯ № 4. Вкажіть найбільш характерний для розкрадань державного майна шляхом порушення технології виробництва і випуску не облікованої продукції вид слідів – джерело доказів.

  1. Показання осіб.

  2. Предмети – речові докази.

  3. Документи.

  4. Сліди-відображення.

ЗАВДАННЯ № 5. Укажіть типову ознаку розкрадань державного майна, здійснених шляхом створення не облікованих лишків сировини або готової продукції.

  1. Наявність недостачі товарно-матеріальних цінностей.

  2. Наявність лишків товарно-матеріальних цінностей.

  3. Наявність документів, що свідчать про проведення безтоварних операцій.

  4. Наявність дописувань, підчисток у документах.

ЗАВДАННЯ № 6. У результаті планової ревізії на промтоварній базі було виявлено недостачу товарів на суму 3 тис.гривень. Матеріали ревізії надійшли слідчому. У процесі їх вивчення було встановлено обґрунтованість висновків ревізора про наявність ознак розкрадання. Проте в акті ревізії підписи матеріально відповідальних осіб були відсутні. Яке рішення повинен прийняти слідчий?

  1. Порушити кримінальну справу.

  2. В порушенні кримінальної справи відмовити.

  3. Повернути матеріали ревізору для доопрацювання.

  4. Провести дослідчу перевірку.

ЗАВДАННЯ № 7. Касир заводської їдальні Долгова звернулася у відділ міліції із заявою про те, що в кондитерському цеху завідуюча їдальнею Цукатова систематично краде масло, шоколад, коньяк. Яке рішення у зв‘язку з цією заявою потрібно прийняти?

  1. Порушити кримінальну справу і провести виїмку документів.

  2. Порушити кримінальну справу і допитати Долгову.

  3. Порушити кримінальну справу і допитати Цукатову.

  4. Провести дослідчу перевірку.

ЗАВДАННЯ № 8. Оперативні працівники зібрали матеріал про систематичне розкрадання на продовольчій базі шляхом створення не облікованих лишків м‘яса і їх реалізації через підприємства громадського харчування. При завезенні м‘яса в шашличну (зав.виробництвом Сичов) був затриманий водій-експедитор Мисик. На час затримання у фургоні машини було виявлено 150 кг не облікованого в документах м‘яса. Слідчий порушив кримінальну справу. Яку слідчу дію треба виконати першою в даній ситуації?

  1. Судово-товарознавчу експертизу.

  2. Допит Сичова.

  3. Допит Мисика.

  4. Обшук за місцем проживання Мисика.

ЗАВДАННЯ № 9. Оперативним працівником було зібрано матеріал про те, що в їдальню панчішної фабрики експедитор Зайцев завіз картоплю, частина якої була продана робітникам фабрики. Виручені від продажу гроші в сумі 1 тис.гривень були привласнені зав.їдальнею Маркиною і Зайцевим. Указані факти знайшли відображення в таких документах: 1) у заяві бухгалтера Сазонової та в її поясненні; 2) у поясненні Зайцева; 3) у поясненні Машкіної. Названі матеріали з рапортом оперативного працівника були направлені у слідчий відділ для вирішення питання про порушення кримінальної справи. Яке рішення повинен прийняти слідчий?

1. Порушити кримінальну справу.

2. Повернути матеріали на доопрацювання.

3. У порушенні кримінальної справи відмовити.

4. Провести дослідчу перевірку.

ЗАВДАННЯ № 10. Слідчому надійшов акт ревізії на холодокомбінаті, що засвідчував про наявність 1200 кг лишків свинини. З даного документа й інших матеріалів, пред­ставлених оперативним працівником, були помітні озна­ки розкрадання, яке здійснює зав. складом Курганов Однак не всі висновки ревізора обґрунтовувались у по­даних документах. Незважаючи на це, кримінальну спра­ву порушено. Яку слідчу дію необхідно провести першою в даній ситуації?

1. Допит Курганова

2. Виїмку документів.

3. Судово-технологичну експертизу.

4. Допит ревізора.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]