Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
стахування 2.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
570.37 Кб
Скачать
  1. Особливості і розвиток кооперативного страхування в Україні.

Щодня по волі обставин бізнес втрачає мільярди доларів, а сотні тисяч людей залишаються без даху над головою і коштів для існування. Проте мінімізувати матеріальні втрати у разі «неприємностей» можна і потрібно. Страхування ризиків, пов'язаних з втратою майна, хворобою або іншими випадками, - це надійний спосіб захиститися від небажаних наслідків життєвих неладів. Для уникнення таких небажаних випадків ОМЦП пропонує ряд страхових послуг, виконуючи наступні операції:

• підготування договорів;

• укладання договорів;

• обслуговування договорів;

• оформлення документів для виплати страхових сум і відшкодувань.

Корпоративне страхування припускає покупку поліса на декілька чоловік , що особливо вигідно підприємствам різних форм власності. Звичайне корпоративне страхування практикують крупні компанії з метою підвищення мотивації своїх співробітників, що дозволяє добитися кращих результатів в роботі.

Крім того, корпоративне страхування дозволяє звести до мінімуму фінансові втрати при тимчасовій непрацездатності персоналу. Як правило, в основу корпоративного страхування лягає турбота про колектив і імідж компанії. Даний поліс може включати страхування від нещасних випадків, втрати працездатності, травм різного ступеня тяжкості і ін.

Індивідуальне страхування проводиться за рахунок коштів застрахованої особи:

• Від нещасного випадку на транспорті;

• Страхування дітей;

• Особисте страхування.

Завдяки Центру Ви заощаджуєте власний час на пошук страхових компаній, підготовку та укладення договорів. На ринку страхування багато гравців, з різними програмами. Страхові брокери пропонують страхові полюси лише однієї компанії, тому не дають пояснення суті страхування, вибору оптимальних умов, а також інформації про інші компанії ОМЦП – незалежний брокер, який надає інформацію про різні компанії і дає право вибору.

  1. Страхування майна промислових підприємств та основні напрями його удосконалення.

Страхова практика показує, що основними об'єктами страхування є: страхування відповідальності, майнове страхування, страхування людей, страхування від перерв у виробництві.

Страхування підприємницької діяльності включає й такі види страхування, як страхування життя, страхування від нещасливих випадків та ін. Страхування підприємницької діяльності у відповідності до стадій кругообігу засобів товарного виробництва можна розділити на страхування: *інвест-го капіталу; *майна; *ризику неплатежу.

Розглядають ще такі ризики, які притаманні підприємницькій діяльності.Політичний ризик – це можливість виникнення збитків чи скорочення розмірів прибутку, які є наслідком державної політики. Політичний ризик може бути національним, регіональним і глобальним.

Технічний ризик визначається ступенем організації виробництва, наявністю превентивних заходів (регулярної профілактики обладнання, заходів безпеки), можливістю проведення ремонту обладнання власними силами підприємства. Виробничий ризик пов’язаний з виробництвом продукції, товарів і послуг та із здійсненням будь-яких видів виробничої діяльності, в процесі якої підприємці стикаються з проблемами неадекватного використання сировини, зростання собівартості, збільшення втрат робочого часу, використання нових методів виробництва. Комерційний ризик – це ризик, який виникає в процесі реалізації товарів і послуг, вироблених чи куплених підприємцем. Сюди відносять ризики, пов’язані з реалізацією товару (послуг) на ринку, його транспортуванням, з прийому товару (послуг) покупцем, з платоспроможністю покупця та ризик форс-мажорних обставин.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]