Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OMS.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
647.17 Кб
Скачать
  1. Поняття митної політики, митної справи, митної території України, митного кордону України, Принципи митного регулювання.

Митна справа – це порядок переміщення тов. і т.з через митний кордон, а також митне регулювання з встанов. податків та зборів, процедури митного контролю та митного оформлення, боротьба з контрабандою.

Митна політика – це система у сфері забезпечення своїх економічних інтересів та безпеки за допомогою митно-тарифного та не тарифного регулювання.

Митна територія України

Територія України, зайнята сушею, територіальне море,

внутрішні води і повітряний простір, а також штучні острови,

установки і споруди, що створюються у виключній морській

економічній зоні України, на які поширюється виключна юрисдикція

України, становлять єдину митну територію України.

Території спеціальних митних зон, розташованих в Україні,

вважаються такими, що знаходяться поза межами митної території

України, крім випадків, визначених законами України.

Межі митної території України є митним кордоном України. Митний кордон України збігається з державним кордоном України, за винятком меж території спеціальних митних зон. Межі території спеціальних митних зон становлять митний кордон України.

Митний кордон можна визначити як кордон території, на яку поширюється єдине митне законодавство. Митний кордон - це межа, що відокремлює митну територію від навколишніх територій і акваторій морів. Імпортні й експортні товари пропускаються через митний кордон лише при виконанні положень митного законодавства даної країни або країн, зокрема при сплаті мита.

Територія України, зайнята сушею, територіальне море, внутрішні води і повітряний простір, а також штучні острови, установки і споруди, що створюються у виключній морській економічній зоні України, на які поширюється виключна юрисдикція України, становлять єдину митну територію України.

Території спеціальних митних зон, розташованих в Україні, вважаються такими, що знаходяться поза межами митної території України, крім випадків, визначених законами України.

Встановлення меж дії митного законодавства має важливе правове та практичне значення. Встановлені МК визначення, правила та процедури діють виключно на території держави.

До складу території України відповідно до її законодавства та міжнародних договорів належать: а) суходіл, у т.ч. острови у відкритому морі, що належать Україні (при цьому острів - це природно утворений простір суходолу, оточений водою, який знаходиться вище рівня води під час припливу). Як частина берега розглядаються і виступаючі в море постійні портові споруди, що є складовою даного порту (крім прибережних установок та штучних островів); б) внутрішні води (визначені відповідними лініями або такі, що історично належать Україні,

Принципи митного регулювання: виключна юрисдикція України на митній території, Виключна компетенція, щодо здійснення митної справи, законність, єдиного порядку переміщення товарів і т.з черех митний кордон України, системності, ефективності, додержання прав та охоронюваних законом інтересів фізичних і юридичних осіб, принцип гласності та прозорості.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]