Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OMS.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
647.17 Кб
Скачать

55. Порядок, правова основа внесення змін до паперових та електронник примірників вмд під час здійснення митного контролю та митного оформлення товарів та транспортних засобів із застосуванням вмд

Вантажна митна декларація (ВМД) – письмова заява встановленої форми, що подається митному органу на паперовому носії або як електронний документ (електронна ВМД) і містить відомості про товари та транспортні засоби, які переміщуються через митний кордон України, митний режим, у який вони заявляються, а також іншу інформацію, необхідну для здійснення митного контролю, митного оформлення, митної статистики, нарахування та сплати податків, зборів та інших платежів

Оформлена ВМД є підтвердженням надання особі права на поміщення товарів та/або транспортних засобів у заявлений митний режим і прав та обов'язків зазначених у ВМД осіб щодо здійснення ними відповідних фінансових, господарських та інших операцій.

Відомості, зазначені у ВМД, можуть бути змінені чи доповнені декларантом лише з дозволу посадової особи митного органу до моменту прийняття цієї ВМД до оформлення.

Зміни чи доповнення вносяться декларантом до всіх аркушів ВМД шляхом перекреслення помилкових і зазначення правильних відомостей. Кожна зміна чи доповнення завіряється печаткою декларанта.

Одночасно декларантом вносяться зміни (доповнення) до електронної копії ВМД з використанням при цьому програмних продуктів декларанта.

Не допускаються більш як три зміни (доповнення) у ВМД (без урахування змін (доповнень), що дублюються (повторюються) на додаткових аркушах ВМД (форма МД-3) внаслідок внесення змін (доповнень) до основного аркуша, а також змін (доповнень) у графах 12, 22, 24, 36, 38, 42, 45, 46, 47 ВМД).

Посадові особи митного органу не мають права з власної ініціативи, за дорученням або проханням декларанта заповнювати ВМД, змінювати чи доповнювати відомості, зазначені в ній і в її електронній копії, за винятком тих граф ВМД, заповнення яких належить до компетенції митних органів. Посадова особа митного органу, яка вчиняє записи та вносить відмітки до ВМД на паперовому носії, повинна внести ці записи та відмітки й до її електронної копії.

Пам’ятайте! Якщо ВМД на паперовому носії заповнена з виправленнями, крім змін та доповнень, внесених до декларації у порядку, встановленому Держмитслужбою, а електронна ВМД не містить встановлених законодавством обов'язкових реквізитів – це підстава для відмови у прийнятті ВМД і відповідно підставою оформлення Картки відмови в прийнятті митної декларації.

За консультацією щодо подання ВМД, її заповнення і звертайтесь до юристів-спеціалістів у галузі митного права ЮК «Правові гарантії» !!!

56. Поняття технічних засобів митного контролю. Мета, умови та правова основа застосування технічних засобів митного контролю митними органами

Сукупність технічних засобів, які застосовують спеціалізовані структурні підрозділи митних органів для забезпечення розв'язання покладених на них задач, називається - митна техніка. Митна      Технічні засоби митного контролю - це комплекс спеціальних категорій пристроїв і інструментів, які застосовують митні органи в процесі документального і фактичного митного контролю об'єктів, що переміщаються через митний кордон, із метою перевірки істинності і достовірності декларуючих документів, установлення відповідності вмісту контрольованих об'єктів поданим на них відомостям, а також виявлення в цих об'єктах предметів митних правопорушень.

      Правовою основою застосування ТЗМК є ст. 62 “Митного кодексу України” де законодавчо закріплено, що "Для здійснення митного контролю в порядку, встановленому законодавством України, можуть використовуватися технічні та спеціальні засоби, безпечні для життя і здоров'я людини, тварин та рослин і такі, що не завдають шкоди товарам та транспортним засобам."

      Застосування технічних засобів митного контролю дозволяє:

      - підвищити пропускну спроможність митних органів за рахунок скорочення часу огляду об'єктів контролю,

      - більш надійно, при мінімальному рівні спеціальної підготовки співробітників, установити достовірність і істинність документів, підтвердити правильність класифікації товару,

      - підвищити ступінь можливості виявлення схованок та прихованих вкладень у контрольованих об'єктах,

      - виявляти і припиняти порушення правил перетинання митного кордону

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]