Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
OMS.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
19.09.2019
Размер:
647.17 Кб
Скачать

45. Порядок постановки на митний облік суб`єкта зед

З метою ефективного проведення в життя митної політики України в частині захисту її економічних інтересів, посилення митного контролю за здійсненням зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД) суб'єктів господарювання запроваджено обов'язковий облік суб'єктів ЗЕД.

Суб'єкт зовнішньоекономічної діяльності при необхідності здійснювати митне оформлення будь-яких вантажів до моменту здійснення митного оформлення повинен звернутись до митного органу (вантажного відділу або митного поста) за місцем своєї державної реєстрації і стати на облік.

Порядок ведення обліку суб'єктів ЗЕД в митних органах затверджено наказом Державного митного комітету України від 31 травня 1996 року №237 "Про затвердження Порядку ведення обліку суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності в митних органах" запроваджено обов'язкове ведення обліку суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності митними органами.

Постановка на облік проводиться за місцем розташування суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД).

Обліку в митному органі підлягають суб'єкти ЗЕД, які знаходяться в зоні діяльності цього митного органу незалежно від форми власності.

Митні органи забезпечують ведення обліку суб'єктів ЗЕД, які здійснюють переміщення товарів через митній кордон України; надання Міністерству статистики, Міністерству зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі та Головній державній податковій інспекції інформації про цей облік.

Документи, необхідні для взяття на облік суб'єкта ЗЕДв митному органі. Для ведення обліку суб'єкт ЗЕД або за його дорученням митний брокер подає в митницю оригінали та завірені копії документів згідно з переліком, викладеним в Наказі ДМКУ від 31.05.96. №237:

1. установчі документи:

Ш рішення власника майна або уповноваженого ним органу про створення суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності. Якщо власників або уповноважених ними органів два і більше, такими рішеннями є установчий договір;

Ш статут підприємства (якщо відповідно до законодавства це необхідно для створюваної організаційної форми суб'єкта підприємництва);

2. свідоцтво про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності у виконавчому комітеті міської, районної в місті Ради або в районній, міській міст Києва і Севастополя державній адміністрації за його місцезнаходженням (місцем проживання); свідоцтво про реєстрацію представництва іноземного суб'єкта господарської діяльності в Україні.

3. довідка органів статистики про занесення суб'єктів підприємницької діяльності - юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) та присвоєння кодів території - СПАТО, форми власності - ЗКФВ.

4. довідка уповноваженого банку про наявність гривневого та (або) валютного рахунків, прізвище, ім'я, по батькові головного бухгалтера підприємства, №№ телефонів.

5. наказ по підприємству про призначення відповідальних працівників за роботу з митницею, їх прізвище, ім'я, по батькові, паспортні дані, зразки підписів, зразок печатки, яка використовується при оформленні документів в митних органах.

6. свідоцтво про взяття на облік платника податку по ПДВ, або довідка ДПІ, що суб'єкт підприємницької діяльності не є платником ПДВ.

А також суб'єкт ЗЕД подає два примірники оригіналів "Облікової картки суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності" за зразком, які заповнені суб'єктом ЗЕД. Облікова картка повинна бути заповнена з використанням ПЕОМ або друкарської машинки. Картки, заповнені від руки або з виправленнями, до обліку не приймаються.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]