Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольная по праву.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
01.02.2015
Размер:
129.02 Кб
Скачать
  1. Завдання.

Ведмедчук та його сусід Янчук уклали договір, за яким Янчук передав Ведмедчуку строком на 4 роки в найм стару швацьку машину німецького виробництва в робочому стані за умови сплати 13 грн. щомісячно. Вказану машину Ведмедчук відновив, встановив декілька нових додаткових приладів та згодом почав використовувати для надання послуг населенню. Через деякий час Янчук безслідно зник, а через чотири роки його було оголошено померлим. Ющук, як єдиний спадкоємець Янчука, продав швацьку машину Таренку. Останній звернувся до Ведмедчука з вимогою передання йому швацької машини та виплати всіх доходів, які той отримав від користування машиною з дня її придбання Таренком. Ведмедчук задовільнити вимогу відмовився. Згодом до Ведмедчука звернувся ще й Тіньків з вимогою переданя йому швацької машини, надавши письмовий договір займу, за яким Янчук мав сплатити йому 97 грн. та договір застави швацької машини, яким було забезпечене виконання грошового зобовязання за договором займу. Справи були передані на розгляд до суду. Ведмедчук в свою чергу подав позов до Ющука, як правонаступника наймодавця Янчука, про визнання його співвласником речі, оскільки поліпшення були такими, що суттєво змінили річ, зробивши її фактично новою.

Вирішіть справу.

Варіант №10

  1. Поняття і форми власності.

  2. Предмет і метод адміністративного права.

  3. Завдання.

Художник-оформлювач Горбулько, що працював на комбінаті монументально-декоративного мистецтва, після роботи займався вдома виготовленням з матеріалів замовників виробів із золота, срібла, із застосуванням топазів, олександритів, перлів, бурштину, а також їх ремонтом. Протягом року він одержав від своїх клієнтів прибуток у розмірі 2000 нмдг. Свою діяльність Горбулько не реєстрував і податки не сплачував.

Вирішіть питання про відповідальність Горбулько.

  1. Завдання.

10 січня 2004 р. Ярославський передав Ахметову в найм строком на 2 роки гараж в м. Харкові за умови сплати 1000 грн. щомісячно. Договором було передбачено, що гараж передається Ахметову для зберігання автомобілю. 15 квітня Ярославському стало відомо, що 1 квітня Ахметов уклав з Дінчуком договір, за яким зобовязався до 1 липня надати Дінчуку той же гараж у користування строком на 1 рік для обладнання автомайстерні. Договір було посвідчено нотаріусом. Крім того, Ахметов не вносив взагалі плати за користування гаражем. 20 квітня Ярославський звернувся до суду з позовом про розірвання договору найму. Під час розгляду справи, 15 червня Ахметов повністю погасив борг за користування гаражем.

Яке рішення повинен винести суд? Яким буде рішення суду, якщо зясується, що договір найму не був зареєстрований?

Варіант №11

  1. Поняття та види зобов’язань.

  2. Робочий час і його види.

  3. Завдання.

Уночі Шкуренко облив бензином кіоск підприємця Сергієнка і підпалив його, внаслідок чого останньому були завдані збитки в сумі 18 тис. грн. Зранку наступного дня Шкуренко зателефонував Сергієнку і вимагав від нього припинення підприємницької діяльності в цьому місці, погрожуючи повторенням підпалів.

Вирішіть питання про відповідальність Шкуренка.