Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольная по праву.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
01.02.2015
Размер:
129.02 Кб
Скачать
  1. Укладання, зміна і розірвання цивільного договору.

  2. Види адміністративних стягнень.

  3. Завдання.

Янєв викрав з райвідділу міліції два пістолети. Один із них він носив при собі, а інший – зберігав удома до моменту затримання. Вироком районного суду він був засуджений за ст. 262 КК України за викрадення пістолетів, а також за ст. 263 КК України за носіння та зберігання цієї зброї.

Чи є правильним рішення суду?

  1. Завдання.

ТОВ ”Овочівник” (овочева база) 10.08.2004 р. прийняло на зберігання від агрофірми „ Арго” 15 т капусти. Після закінчення терміну договору виявилося, що, незважаючи на прийняття ТОВ „Овочівник” необхідних мір, відповідно до умов договору, частина капусти (3 т) зіпсувалася. „Арго” вимагала відшкодувати збитки: вартість капусти та неодержаний прибуток від її реалізації. Представник ТОВ ”Овочівник” пояснив, що псування капусти відбулося внаслідок дощової погоди у період зберігання і відмовився відшкодовувати збитки, вважаючи, що вини зберігача у псуванні продукції не було, однак вони можуть продати „Арго” 3 т капусти зі своїх запасів. Агрофірма від такої пропозиції відмовилася.

Вирішіть спір.

Варіант №15

  1. Позадоговірні зобов’язання.

  2. Адміністративна відповідальність неповнолітніх.

  3. Завдання.

До хірурга високої кваліфікації Козирєва вночі прийшов незнайомець і, пообіцявши велику винагороду, попрохав терміново прооперувати людину, життя якої було в небезпеці. Прибувши у приватний будинок, Козирєв побачив там не одного, а декількох осіб із вогнепальними пораненнями і зрозумів, що має справу з бандою, яка орудувала в місті впродовж кількох місяців. Козирєв надав злочинцям необхідну медичну допомогу, за яку отримав обіцяну винагороду. Як і вимагали злочинці, про зв’язок з ними він нікому не повідомив.

Чи можна притягнути Козирєва до кримінальної відповідальності?

  1. Завдання.

Банк “Прогрес” уклав із ВАТ “Графіт” кредитний договір, виконання якого було забезпечено заставою транспортного засобу. При цьому банк зобов’язувався перерахувати кошти лише після оформлення договору застави, згідно умовам якого позичальник зобов’язувався застрахувати транспортний засіб на випадок пошкодження та знищення в одній з “...провідних страхових компаній”.

Після належного оформлення договору застави ВАТ “Графіт” застрахувало предмет застави в одній з страхових компаній й звернулося в банк з вимогою про перерахування кредиту на його рахунок. Дослідивши надані додатково документи, банк “Прогрес” відмовив у наданні кредиту, мотивуючи свої дії тим, що, по-перше, ВАТ “Графіт” застрахувало транспортний засіб у страховика, чий фінансовий стан не задовольняє вимогам банку, а по-друге, у банку пропав фінансовий інтерес у наданні кредиту.

ВАТ “Графіт” пред’явило позов про спонукання банку надати кредит і про відшкодування збитків.

Чи підлягає позов задоволенню?

Варіант №16

  1. Шлюбний договір.

  2. Види кримінальних покарань.

  3. Завдання.

Кудинов та Іллясов вирішили помститися обхідному Солодову та вночі прийшли на колію залізниці, де за допомогою ключів розкрутили з’єднання колії у двох місцях. Внаслідок цього дрезина, що рухалася на цій ділянці, зазнала аварії, а робітникам Костіну та Гриценко, які їхали в ній, були спричинені тяжкі тілесні ушкодження.

Вирішіть питання про відповідальність Кудинова та Іллясова.