Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ИНДЗ-Воз.2011-12.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
13.03.2015
Размер:
122.37 Кб
Скачать
  1. Дайте розгорнуту відповідь на запитання, у якій сформулюйте власні думки та наведіть цитати з опрацьованої літератури (з повним посиланням!) для їх підтвердження.

Катруся, учениця 7-го класу, страждає від того, що її ріст уже зараз 171 см. У класі вона вище за всіх. До дошки виходить згорбившись, підтискає ноги, сутулиться. Кожний вихід до дошки – страждання. Тому іноді відмовляється відповідати – нехай краще "два", ніж ще одне приниження. У її свідомості постійно звучать репліки хлопчиськ: "Агов, каланча!", зауваження вчителів: "Що це тебе так перекручує?", коли вона виходить до дошки, прохання матері: "Та не сутулься ти, розправ плечі, дивися яка в тебе фігура симпатична". А отут ще Пашка подобається, а він на півголови нижче за неї. Розглядаючи себе перед дзеркалом вечорами, Катруся горювала: – Ах, ці жахливі руки, вони нижче колін! Ну хіба в нормальної людини бувають такі руки?.. І шия довжелезна, але з нею можна щось придумати, якщо її втягти або підняти комір, а от ноги куди дінеш?

Якими психологічними особливостями підліткового віку обумовлені судження й дії Катрусі? Як допомогти дівчинці в розв'язку її проблем?

Література до опрацювання:

1. Савчин М.В. Педагогічна психологія. – К.: Академвидав, 2007 – 424 с.

2.Хрестоматия по педагогической психологии. http://bookland.net.ua/book.php?id=2816