Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1,2,4,6,8,10.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
1.04 Mб
Скачать

Австралія

Офіційна назва - Австралійській Союз

Площа теріторії - 7682300 кв. км.

Кількість населення - 22,7 млн. ОСІБ (2011 р.).

Столиця - Канберра

Офіційна мова - англійська.Грошова одиниця - австралійській долар

Національне свято - 26 січня - День Австралії (1788 р.).

Членство в міжнародніх організаціях - ООН, МБРР, МВФ, СОТ, АТЕС, МФЧХіЧП, ОЕСР та Інші.

Географічне положення - Австралія розташована на Австралійському материку в Південній півкулі на АВСТРАЛІЯ, Австралійський Союз - країна в Південній півкулі, що займає однойменний материк, о. Тасманія і численні дрібні острови поблизу них (Фліндерс, Кинг, Кенгуру, Норфолк, Кокосові, Різдва та ін.) Північне і східне узбережжя Австралії омивають моря Тихого океану: Арафурське, Коралове, Тасманово, Тиморское моря; західне і південне - Індійський океан. Поблизу Австралії розташовані крупні острови Нова Гвінея і Тасманія. Уздовж північно-східного узбережжя Австралії більш ніж на 2000 кілометрів тягнеться найбільший в світі кораловий риф - Великий Бар'єрний риф [115].

У південно-західній частині країни клімат є середземноморським [123]. У більшій частині південно-сходу країни (включаючи Тасманію) клімат помірний

Більшу частину території країни займають великі пустелі і низинні території. Найбільш відомі пустелі: Велика Піщана пустеля, Велика пустеля Вікторія. На сході від пустелі Вікторія простягається напівпустеля Великий Артезіанський Басейн. На сході материка знаходяться сильно зруйновані, невисокі гори герцинської складчастості - Великий Вододільний хребет

Основне природне багатство країни - мінеральні ресурси

Річкова система Австралії невелика. Вона представлена ​​в основному річкою Муррей (Маррі) з припливом Дарлінг, які беруть початок у Великому Вододільному хребті

Етнічній склад населення за Походження: австралійці - 35,6%, брітанці - 30,4%, ірландці - 8,7%, шотландці - 7,3%, італійці - 4,11%, німці - 3,9%, кітайці - 3,2%, греки - 1,8%, голландці - 1,5%, індусі - 1,1%.

Релігія: католики - 26%, англікані - 26%, протестанти - 20% (Об'єднана Церква, Союз баптістів, Лютеранська Церква і Церква Христа), православні - 4%; іудеї, буддисти, мусульмани.

Австралія - ​​констітуційна монархія, федеральна держава у складі Співдружності, на чолі з Велікобрітанією. Діє Конституція, ухвалено 9 липня 1900 р. Набрала чінності 1 січня 1901 р., З Наступний змінамі и ДОПОВНЕННЯ.

Глава держави - королева Єлизавета II Велікобрітанії, представлена ​​генерал-губернатором, Якого прізначають за рекомендацією австралійського Уряду. При генерал-губернаторі є консультативний орган - Федеральна виконавче рада, члени якої прізначаються генерал-губернатором.

Генерал-губернатор - Квентін Брайс. Наведено до присяги 5 вересня 2008 р.

Прем'єр-міністром завжди стає тільки лідер партії або коаліції з підтримкою більшості в Палаті представників лей

генерал-губернатора, який має повноваження втручатися у разі конституційної кризи, а в звичайний час грає виключно представницьку роль [90]. Генерал-губернатор також є головнокомандувачем Збройних сил Австралії, представляючи на цій посаді королеву.

Законодавчо влада захи федеральному парламенту у складі королеви, представленої генерал-губернатором, сенату в складі 76 сенаторів и палати представніків у складі 150 депутатів. 72 члени сенату обіраються загальний голосуванням на 6 РОКІВ (по 12 сенаторів від кожного штату). Половина складу сенату від штатів оновлюється кожні 3 роки. 4 сенатор (по 2 від теріторій) обіраються загальний голосуванням Строком на три роки. Палата представніків обірається шляхом загально прямого Голосування терміном на 3 роки. Кількість депутатів, які обіраються в кожному штаті, візначається пропорційно кількості населення відповідного штату, но не повинно буті менше 5 ОСІБ. Від Північної теріторії в палату представніків обірається один представник, від Австралійської столічної теріторії - два представник.

Сенат - оновленою на половину 21 серпня 2010 р. Голова - Джон Хогг.

Палата представніків - обрана 21 серпня 2010 р. Спікер - Гаррі ДЖЕНКІНС.

Виконавче влада захи королеві в особі генерал-губернатора и Уряду на чолі з Прем'єр-міністром. Міністрі повінні буті членами парламенту. Смороду кож є членами Віконавчої заради за посадів. Уряд сформованості 11 вересня 2010 р.

Прем `єр-міністр Австралії - Джулія ГІЛЛАРД.

Прем'єр-міністр обирається за дорученням генерал-губернатора. Прем'єр-міністром завжди стає тільки лідер партії або коаліції з підтримкою більшості в Палаті представників.

Уряд формується з депутатів нижньої палати, причому лідер партії (чи коаліції партій) більшості автоматично стає прем'єр-міністром.

Основні партії Австралії - Лейбористська (англ. Australian Labor Party; створена в 1891 році), Ліберальна (англ. Liberal Party of Australia; 1944 рік) і Національна (англ. National Party of Australia; 1916 рік).

Партія Палата Сенат

Лейбористська партія 72 31

Ліберальна партія 44 24

Ліберальна національна партія Квінсленда 21 червня

Національна партія 3 червня

Аграрна ліберальна партія 1 січня

Незалежні депутати 1 квітня

Зелені 1 вересня

Національна партія Західної Австралії (англ.) рос. 1 -

Демократична лейбористська партія - 1

Всього місць 150 76

Судова влада: Високий Суд; голова Суду и шість суддів назначаються генерал-губернатором.

Адміністратівній Поділ - Австралія - ​​федерація, Яка включає шість штатів и Дві теріторії

Австралія Це країна з багатогалузевою економікою и високим науково-технічним потенціалом. Посідає 12-е Місце Серед членів Організації економічного співробітніцтва и розвитку за основними статистичні показники, уключаючи життєвий Рівень населення.

Австралія має Досить значні запаси енергетічної и мінеральної сировини (нафта, природний газ, кам'яне и бурі Вугілля, Залізна, марганцева й Уранова руди, боксити й ін.). Високо розвінуті кож Хімічна, Електротехнічна, металургійна Галузі промісловості и машинобудування.

За запасами залізної руди віщої ЯКОСТІ Австралія посідає друге Місце у Світі, має Великі запаси Нафта і природного газу, є одним з найбільшіх віробніків и експортерів Вугілля, алюмінію, міді, тітанової руди, урану, алмазів, входити у п'ятірку найбільшіх У світі віробніків золота, цинку и свинцю.

Асортимент віробленої в Австралії продукції Дуже и Дуже широкий - від продуктів харчування и модного одягу, від електроніки и предметів домашнього побуту до найскладніших ВИРОБІВ точного пріладобудування и найсучаснішіх комплексів для нафтопереробної промісловості и виробництва пластмас.

Австралія є найбільшім У світі виробник и постачальником вісокоякісної зовні, одним з провідніх експортерів м'яса и пшениці. Важливим Частину експорту Австралії становляться Молочні продукти, рис, цукор, фрукти, вісокоякісні вина, а кож бавовна.

Торговельні Відносини зв'язують Австралію Майже з 200 країнамі світу

Самоа

Офіційна назва - Незалежна Держава Самоа

Площа теріторії - 2,8 тис. кв. км

Населення - 183,6 тис.. ОСІБ (2011 р.).

Столиця - м. Апіа

Офіційні мови - самоанська, англійська.

Грошова одиниця - тала або самоанській долар = 100 сіні.

Національне свято - 1 червня - День незалежності (1962 р.). - Незалежність проголошу 1 січня 1962 р. Святкуваня перенесено на 1 червня через кліматічні умів.

Британська Співдружність націй, ООН, Форум Тіхоокеанськіх островів, МВФ, СОТ.

Географічне положення - розташована в південно-західній частіні Тихого океану, в Полінезії; займає західну Частину архіпелагу Самоа. На півночі найближче сусідом є острови Токелау, на сході - Американська Самоа, на півдні - Острів Ніуе (Н. Зеландія), на заході - острови Уолліс и Футуна (Франція), а на південному заході - Фіджі и острови Тонга. Західне Самоа складається з двох відносно великих островів - Уполу (1120 кв. Км) i Савайї (1610 кв. Км). Рельєф островів, що входять до складу Самоа, переважно гористий, так як острова є продовженням підводного хребта вулканічного походження. Найвищі точки - Сіліс (Савайі) (1857 м) і Фіто (1115 м) (Уполу).

Клімат Західного Самоа - вологий тропічний

Велика частина грунтів, розташованих в гористих районах островів, утворена з вулканічного попелу. В більшості своїй вона містить олівіновий базальт, при цьому бідна калієм і фосфором.

Національний склад населення Самоа однорідній: переважають самоанці (92,6%), які належать до полінезійської групи Народів. Меншість становляться особини змішаного європейсько-полінезійського походження та європейці.

98% самоанців сповідують християнство. Частка конгрегаціоналістів - 35,5%, католиків - 19,6%, методистів - 15%, послідовників Церкви святих останніх днів - 12,7%, послідовників Асамблеї Бога - 6,6%, адвентистів сьомого дня - 3,5%

Діє Конституція, Що набрала чінності 1 січня 1962 р. (Колі Було проголошу незалежність Західного Самоа), з поправками від липня 1997 р.

Форма правління - констітуційна монархія

Форма держ. влаштую - унітарізм.

Глава держави - вождь, Який обіраєься законодавчо асамблеєю терміном на 5 РОКІВ и Може переобератісь нескінченну кількість разів.

Глава держави має в основному представницькі функції, але має право вето на рішення парламенту [46]. Фактично на цей пост претендують тільки члени сімей Маліетоа і тупу.

Нінішній глава держави - Туїатуа тупу Тамазезе ТУПУОЛА ЕФІ, обраних 16 червня 2007 р.

Глава держави Самоа може в будь-який момент призначити перерву в роботі парламенту [33], а також розпустити його після консультацій з прем'єр-міністром країни [34].

Виборчими правами наділяються всі громадяни Самоа, досягли 21 року.

Законодавчо влада здійснюється Фоно (законодавчо асамблеєю). В її складі 49 депутатів, які з 1991 р. обіраються загальний голосуванням терміном на 5 років. Депутати обираються на основі загального виборчого права.Парламент - Фоно (законодавчо Асамблея), обрана 4 березня 2011 р.

Спікер - Лааулі Леуатуа Полатаіващ ФОСІ

Парламент Самоа наділений правом видання законів допомогою прийняття законопроектів [35]. Після схвалення законопроекту парламентом він прямує на розгляд главі держави, який повинен підписати або відхилити законопроект за рекомендацією прем'єр-міністра [

Виконавче влада здійснюється уряд на чолі з Прем'єр-міністром, Який прізначається главою держави и затверджується законодавчо асамблеєю (Фоно). Уряд, сформованості 22 квітня 2006 р.

Прем `єр-міністр, міністр ЗАКОРДОННИХ справ и торгівлі - Туїлаепа Саілеле МАЛІЕЛЕГАОІ.

Кабінет міністрів займається загальним керівництвом і контролем виконавчої влади країни, а також несе колективну відповідальність перед парламентом. Кабінет міністрів очолює прем'єр-міністр, який призначається главою держави за рекомендацією парламенту. Також глава держави за порадою прем'єр-міністра з числа депутатів Законодавчих зборів призначає не менше восьми і не більше дванадцяти міністрів країни

Основними політичними партіями країни є Демократична об'єднана партія Самоа (раніше - Національна партія розвитку Самоа - SNDP) і Партія захисту прав людини (HRPP). Діють також Партія Самоа, Прогресивна політична партія Самоа і Християнсько-демократична партія.

Система судових органів Самоа представлена ​​апеляційнім судом, Верховним судом, магістратськімі судами, Сільським фоно и земельним судом.

Територія Самоа діліться на 11 ітумало (округів).

Економіка

Таро, сільськогосподарські коренеплоди, традиційно були головною експортною статтею Самоа, складаючи в 1993 році більше 50% експорту. Однак через знищення полів в результаті грибкової хвороби з 1994 року таро становить менше 1% від обсягу експорту

Переваги: ​​зростання легкої промисловості приваблює іноземні фірми, в основному японські. Швидке зростання завдяки поліпшеній інфраструктурі для туризму та початку дії офшорів в сфері послуг. Сільське господарство в тропічних умовах дозволяє експортувати в основному таро, кокосове масло і молоко, какао та копру.

Слабкі сторони: циклони ускладнюють розвиток. Нестабільні міжнародні ринки копри і какао. Погана транспортна система. Залежність від іноземної допомоги та перекладів громадян, що живуть за кордоном.

Економіка Самоа традиційно залежить від гуманітарної допомоги, приватних переказів із зарубіжних країн і експорту продуктів сільського господарства. У сільському господарстві задіяно дві третини робочої сили країни, галузь виробляє 90% експорту країни, включаючи кокосовий крем, кокосове масло, ноні (сік плоду ноні), банани, копру та ін [62]

Основними статтями експорту традиційно є риба, одяг, кокосове масло, кокосовий крем, пиво і копра. Основні статті імпорту - велосипеди, обладнання, будівельні матеріали та товари для споживання. Основні партнери - експорт: Австралія (63%), США, імпорт: Нова Зеландія, Фіджі, Австралія, США і Японія. [71]

Входить у міжнародну організацію Країн Африки, Карибського басейну і Тихоокеанського регіону (ACP).

Бразилія.

Офіційна назва - Федеративна Республіка Бразілія

Площа теріторії - 8,5 млн. кв. км.

Чісельність населення 190,7 млн.осіб (2010р.).

Столиця - Бразіліа

Офіційна мова - португальського. Пошірені кож англійська, німецька, італійська.

Грошова одиниця - реал = 100 сентаво.

Національне свято - 7 вересня - День незалежності (1822 р.)

Членство у міжнародніх організаціях - СОТ, МБРР, МВФ, МФЧХ, ООН, ОАД та Інші.

Географічне положення - розташована у східній частіні Південної Америки, займає Майже половину континенту. На півночі межує спектр поліграфічних заморськім департаментом Франції Гвіаною, Сурінамом, Гайаною, Венесуела и Колумбією; на заході - з Перу; на південному заході - з Болівією, Парагваєм, Аргентиною и Уругваєм. На сході Бразілія омівається Атлантично океаном.

Майже всю решту території країни займає Бразильське плоскогір'я. На півночі країни знаходиться Амазонська низовина (Амазонія) - велика долина однієї з найбільших річок світу.

Для Бразилії характерний жаркий клімат

На заході Амазонії екваторіальний вологий клима

Бразильського плоскогір'їв зрошується системою річки Амазонки; південь Бразильського плоскогір'я - системами річок Уругвай і Парана, захід - притокою Парани - річки Парагвай, схід належить до басейну ріки Сан-Франсиску

У Бразилії переважають ліси на червоних латеритних (ферралітних) грунтах

Найбільші етнічні групи - іберійці, італійці и німці. Менші групи включаються слов'ян (здебільшого чехів, поляків, українців и росіян). Серед найменший етнічніх груп - літовці, вірмені, фіні, французи, греки, угорці, Румунії, брітанці, ірландці та євреї. Крім європейців, бразильським населення включає 79 млн. афріканців та мулатів, 13 млн. арабів, 1,6 млн. азіатів та 700 тис.. американський індіанців

Середня тривалість життя - 69 років у чоловіків, 76 років у жінок.

Етно-расовий склад - білі 53,7%, мулати 38,5%, негри 6,2%, інші (в тому числі японці, араби, індійці та ін)

Зараженість вірусом імунодефіциту (ВІЛ) - 0,6% (оцінка на 2007 рік).

Грамотність - 89% (оцінка 2004 року).

Міське населення - 86% (в 2008).

Релігія. 73,6% населення - католики, 15,4% - протестанти, 7,4% населення вважають себе атеїстамі або агностиками. 1,3% - спірітуалісті.

1,8% - Прихильники інших релігій. У тому чіслі мормони свідкі Єгові, буддисти, Сейс-но-іє, юдаїсті та мусульмани, 0.3% - Прихильники традіційніх афріканськіх релігій, таких Як кандомбле, Макубі та умбанда.

Форма держ влаштую - федерація

Форма держ правління - федеративна республіка Президентський

Діє Конституція від 5 жовтня 1988 року з останнімі змінамі від 1994 и 1997рр.

Глава держави - президент. ВІН є головнокомандувачем збройно сил. Президент и віце-президент обіраються населенням шляхом прямого и таємного Голосування терміном на 4 роки. Кандидатом в президенти Може буті бразилець від народження, якому віповнілось 35 років. Президент Може буті обраних и на повторний Термін. ЯКЩО на вибір Ні Один з кандідатів не здобув абсолютної більшості голосів (50% плюс один голос), то проводитиметься другий тур Голосування, в якому беруть участь два кандидати, які набрали більшість голосів. Для перемоги в другому турі достатності простої більшості голосів.

Президент Федератівної РЕСПУБЛІКИ Бразілія - ​​Ділма Вана Руссефф. Обрана 31 жовтня 2010 р. (В іншому турі Голосування). Вступила на посаду 1 січня 2011 р.

До компетенції президента Бразилії входить підписання та видання законів і тимчасових актів, встановлення дипломатичних відносин і підписання міжнародних договорів. Президент направляє на розгляд конгресу плани розвитку та проекти бюджету. Також президент є верховним головнокомандувачем Збройними силами і має право вводити надзвичайний і облогове положення, оголошувати війну, надавати амністію, пом'якшувати вироки.

У виборах в Бразилії можуть брати участь громадяни не молодше 16 років. Для всіх грамотних громадян у віці від 18 до 69 років участь у виборах є строго обов'язковим.

Законодавчо влада здійснюється Національнім конгрес (парламент), Який складається з двох палат: палати депутатів и федерального сенату. Вибори проводяться прямими загальний и таємнім голосуванням за системою пропорційного представництва від кожного штату и Федерального округу терміном на 4 роки. Кількість депутатів встановлюється в залежності від чісельності населення. Сенаторі обіраються населенням шляхом прямого и таємного Голосування за мажоритарним принципом терміном на 8 РОКІВ. Склад федерального сенату поновлюється кожні 4 роки поперемінно на одну и Дві третина. Від кожного штату и Федерального округу обірають по 3 сенатори.

Голова Палати депутатів - Марку ТРАВНЯ. Голова Федерального сенату - Жозе саней. Обидві палати мають рівні повноваженнями. Схвалені конгресом законопроекти спрямовуються на затвердження президенту; в разі його відмови затвердити закон, конгресмени можуть подолати вето більшістю голосів на спільному засіданні обох палат. Конгрес має право відсторонити президента від займаної посади.

Виконавче влада здійснюється президентом и сформованості ним урядом. Повноваження президента и очолюваного їм Уряду обмежені. Нінішній уряд сформовано 1 січня 2011 р. Очолює уряд президент - Ділма Вана Руссефф.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]