Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ATS_ALENA_2.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
10.04.2015
Размер:
1.4 Mб
Скачать

2.5 Індивідуальне завдання по управлінню станцією «у»

У відповідності до завдання варіант по управлінню станцією «У» - 9

«Аварійний перевід стрілки»

Це завдання виконується наступним чином , при хибній зайнятості стрілочної секції переведення стрілки здійснюється з допомогою кнопки "АВАРІЙНИЙ ПЕРЕВІД СТРІЛКИ". У цьому випадку ДСП, переконавшись у фактичній вільності стрілочної секції і зробивши відповідний запис у "Журналі ДУ-46 ", має діяти в такій послідовності:

- Натиснути кнопку «ПЛЮС» або «МІНУС» стрілки, яка переводиться;

- Не відпускаючи її натиснути кнопку «АВАРІЙНИЙ ПЕРЕВІД СТРІЛКИ».

EMBED Visio.Drawing.6

Рисунок 2.2 - Пульт-маніпулятор

3 Обладнання станції "п" мікропроцесорною системою кодового управління

3.1 Вибір системи кодового управління

Станція «П», так само як і станція «У», обладнана релейною системою електричної централізації. Але, на відміну від станції «У», її система ЕЦ знаходиться в працездатному стані і може експлуатуватися ще багато років. Проте ефективність використання пристроїв ЕЦ на станції «П» може бути істотно підвищений за рахунок устаткуванні станції «П» мікропроцесорною системою кодового управління (МСКУ), яка дозволить забезпечити її дистанційне керування із станції «У».

При цьому, застосування МСКУ дозволить скоротити оперативний персонал чергових на виконавчій станції «П» шляхом передачі їх функцій управління і контролю персоналу розпорядливої станції «У», що дозволить сконцентрувати управління і поліпшити технологію перевізного процесу. При цьому, інформація про ситуацію на виконавчій станції може передаватися по телемеханічному каналу зв'язку диспетчеру потягу або вузлового.

Системи кодового управління об'єктами по рівню забезпечення безпеки відносяться до другої категорії пристроїв ЗАТ, тобто до пристроїв, від дії яких безпека руху потягів безпосередньо не залежить.

3.2 Структурна схема систем кодового управління станцією "п"

МСКУ складається з двох комп'ютерів, що працюють під управлінням спеціального базового і прикладного програмного забезпечення і сполучених каналами зв'язку, основним і резервним. Один з комп'ютерів знаходиться на розпорядливій станції, другій знаходиться на виконавчій станції. За допомогою розпорядливого комп'ютера оперативний персонал розпорядливої станції здійснює управління виконавчою станцією і контролює стани її пристроїв: колій, стрілок, світлофорів та ін.

Відбувається це таким чином. При введенні оператором розпорядливої станції (РС) команд управління (введення здійснюється за допомогою клавіатури (КЛ) або маніпулятора (М) типа "Миша") центральний процесор (ЦП) розпорядливого комп'ютера (РК) формує відповідний машинний код. Цей код за допомогою модемів (МО або МР) перетворюється на перешкодозахисний код телекерування (ТУ), призначений для передачі по фізичній лінії зв'язку, основного (ЛСО), а у разі її несправності, резервної (ЛСР). Код ТУ приймається на виконавчій станції (ВС), демодулюється модемами МО або МР (перетворюється на машинний код) і поступає в центральний процесор.

ЦП дешифрує код ТУ і забезпечує автоматичне формування послідовності команд ТУ для установки заданого маршруту (аналог релейного маршрутного набору) з додатковою перевіркою правильності дії пристроїв і маніпуляцій чергового по станції. Потім, команди управління через модулі висновку (МВ) виконавчого комп'ютера (ГИК) передаються в систему електричної централізації (ЕЦ) для виконання.

Інформація про стан станційних пристроїв виконавчої станції ВС (колій, стрілок, світлофорів і ін.) через модулі введення (МВВ) передається в ЦП ГИК. Там вона кодується, потім модулюється модемом (МО або МР) і у вигляді коду

Рисунок 3.1 - Структурна схема систем кодового управління станцією "П"

телесигналізації (ТС) по лінії зв'язку (ЛСО або ЛСР) передається на ВС. В ГИК виконавчої станції код ТС демодулюється, розшифровується і відображається на екрані кольорового відео монітора (ВМ) у вигляді мнемосхем, подібних стандартним позначенням на пульт-табло ЕЦ.

Для підвищення надійності системи МСКУ енергопостачання розпорядливого і підлеглого комп'ютерів здійснюється від блоків безперебійного живлення (ББП).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]