Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ATS_ALENA_2.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
10.04.2015
Размер:
1.4 Mб
Скачать

3.3 Режими управління проміжною станцією "п"

Режим "Телекерування"

Режим забезпечує наступні дії по управлінню виконавчою станцією з розпорядливої станції: переведення стрілки; замикання/розмикання стрілок; завдання/відміна маршруту; альтернативне завдання маршруту; альтернативна відміна маршруту; зміна напряму руху по перегону; управління режимом живлення ламп світлофорів; управління системою АДН; управління автодією; виклик персоналу до засобів зв'язку; перегляд журналу; отримання довідки та ін.

Режим "Автономне управління"

Цей режим забезпечує можливість управління пристроями ЕЦ виконавчої станції за допомогою місцевого пульт-табло, ПТ. Перемикання в режим автономного управління здійснюється натисненням пломбованої кнопки на пульт-табло виконавчої станції.

3.4 Апарат телекерування станцією «п»

Телекерування станцією «П» здійснюється оперативним персоналом розпорядливої станції «У» за допомогою розпорядливого комп'ютера РК (рисунок 3.1) із стандартною периферією. При цьому як апарат телекерування використовується екран системи (монітор) і маніпулятор типа «Миша» (або клавіатура).

Екран системи має такий вигляд як на рисунку 3.2.

Рядок меню містить всі команди, необхідні для управління станцією.

Мнемосхема станції є основним засобом відображення інформації, що поступає з виконавчої станції. Вона показує ситуацію потягу, стан енергосистеми, застережливі знаки і інші додаткові параметри. На мнемосхемі станції знаходяться кнопки управління станцією, які служать для швидкого вибору за допомогою маніпулятора "миша" команд установки маршруту, переведення стрілки, управління перегоном та ін.

Панель несправностей служить для відображення певної несправності. Додавання і видалення рядка несправності з панелі відбувається автоматично. Найменування несправності, а також час і дата виникнення і виправлення фіксуються в журналі.

3.5 Індивідуальне завдання по управлінню станцією «п»

У відповідності до завдання варіант по управлінню станцією «П» - 2.

«Перевід стрілки в «плюс»»

Це завдання виконується наступним чином черговий по станції натискає кнопку «+» і замикає коло струму прямої полярності в пусковому колі. Реле ПС притягує нейтральний якір (замикає контакт 11-12), перекидає поляризований якір (замикає контакт 111-112) і включає робоче коло переведення стрілки на мінус. Під час переведення стрілки реле ПС одержує живлення по колу нижньої обмотки. У це коло не включений контакт реле СП., що дозволяє закінчити переведення стрілки, якщо на стрілочну ізольовану ділянку вступає рухомий склад і вмикається реле СП. На самому початку переведення стрілки перемикається кулачок автоперемикача, який розмикає контакт 41-42 і замикає контакт 31-32. При цьому контакт 41-42 включає реле ПК (втрачається контроль положення стрілки), а контакт 31-32 підготовлює коло звороту стрілки в попереднє положення. Завдяки цьому ДСП натисканням кнопок «+» чи «-» може повертати стрілку в попереднє положення. Після повного переведення стрілки перемикається другий кулачок автоперемикача, розмикається контакт 21-22 і включається робоче коло електродвигуна. Замкненим контактом 11-12 включається контроль реле МК і загоряється лампочка плюсового положення стрілки.

Рисунок 3.2 - Мнемосхема виконавчої станції на дисплеї розпорядливого комп'ютера.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]