Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білуга.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
30.05.2015
Размер:
85.28 Кб
Скачать

Висновок

У вирішенні продовольчої проблеми поряд з підвищенням рівня ведення тваринництва, рослинництва та інших галузей агропромислового комплексу важливе значення має подальший розвиток рибництва. Перед рибним господарством поставлене конкретне завдання забезпечити населення безперервним і в достатній кількості постачанням цінного продукту харчування -рибою.

До того ж постає необхідність виявлення додаткових резервів розвитку рибного господарства в Україні, зокрема, введення інтенсифікації ставового рибництва, яка спрямована на підвищення ефективності, прибутковості та продуктивності виробництва. В цьому плані важлива роль належить впровадженню ресурсо заощаджуючих технологій з істотним підвищенням ефективності використання природних біологічних ресурсів водойм за рахунок застосування оптимальної полікультури риб, вирощуваних в умовах обмеженої забезпеченості господарств концентрованими кормами. Особливого значення в даному разі набуває розширення набору видів риб у полікультурі рибогосподарських водойм з введенням до неї як традиційних (короп і рослиноїдні риби), так і інших цінних видів риб, у тому числі нетрадиційних та мало поширених для сучасного рибництва України, що дасть змогу знизити витрати на виробництво риби, розширити асортимент рибопродукції, підвищити рентабельність виробництва.

Передумовою реалізації цих завдань виключної важливості набувають професійний рівень фахівців, ефективність використання ними в практичній роботі знань з теорії і практики штучного відтворення риб. Володіння техно­логією підготовки плідників до штучного відтворення, оптимальна комплектація інкубцехів і їх відповідність видоспецифічним особливостям об'єкту відтворення в поєднанні з раціональною організацією дозволять забезпечитирівень робіт, що відповідає сучасним вимогам.

Список використаної літератури

  1. Атлас промислових риб України, група авторів, Київ, “Квіц”, 2005.

  2. Алимов С. І. Рибне господарство України: стан і перспективи. – К.: Вища освіта, 2003. – 336с.

  3. Галасун П. Т., Сабодаш В. М., Гринжевський М. В. та ін. Довідник рибовода. – К.: Урожай, 1985. 184 с.

  4. Гриневский А. М. «Прудовое рыбоводство в хозяйствах» -М., 1983.

  5. Довідник рибовода / Галасун П.Т., Товстик В.Ф., Сабодаш В.М. та ін.- Київ: Урожай, 1985.- 184 с.

  6. Привезенцев Ю. А. Интенсивное прудовое рыбоводство : Учебник для вузов. – М.: Агропромиздат, 1991. – 368 с.

  7. Робочий зошит для лабораторно-практичних занять з курсу „ Рибництво”/ Ківа М.С., Третяк О.М., Соболєв О.І. та ін.- Біла Церква, 2005. – 51 с.

  8. Сабодаш В. М. Рыбоводство. – Д.: ”Издательство Стакер”, 2004. – 304с.

  9. Шерман І. М. Ставове рибництво. – К.: Урожай, 1994. – 336

  10. Исаев А. И. , Карпова Е. И. «Рыбное хозяйство водохранилищ» - М., 1988.

  11. Наконечна М.Г., Петренко О.Ф., Постой В.П.; За ред. М.Г. Наконечної. Хвороби риб з основами рибництва - К.:Наук. Світ, 2003. - 222 с.

  12. Моисеев П. А. «Ихтиология и рыбоводство» - М., 1975.