Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зед шпори.doc
Скачиваний:
110
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
601.26 Кб
Скачать

49.Офшорні зони

Офшорна зона –це країна чи територія на якій здійснюється реєстрація фірм на діяльність яких розповсюджується пільговий режим оподаткування Особливістю офшорних зон є те що підприємства зареєстровані в них не мають права здійснювати виробничу діяльність ,а створюються з метою забезпечення пільгового характеру оподаткування.Переваги офшорних зон :1.податкові пільги 2.практична відсутність валютного контролю 3. анонімність власників 4.таємність фінансових операцій

Механізм діяльності підприємств через офшорні зони В основному офшорні компанії здійснюють посередницьку функцію при укладані та оформлені контрактів ,проведені експортно імпортних операцій .Головна компанія укладае з офшорною компанією контракт за весь товар за єдиною пільговою ціною ,а офшорна компанія укладає контракт на партії цього товару за комерційними цінами .

Головна компанія дістає фіксований прибуток і різниця між відпускною ціною і ціною проведеною комерц.операції залишається на рахунок офшорної компанії.

50. Інвестиції й інвестиційна діяльність

Інвестиціями є всі види майнових та інтелектуальних цінностей, що вкладаються в об'єкти підприємницької та інших видів діяльності, в результаті якої створюється прибуток (доход) або досягається соціальний ефект.

Інвестори – суб'єкти інвестиційної діяльності, які приймають рішення про вкладення власних, позичкових і залучених майнових та інтелектуальних цінностей в об'єкти інвестування.Суб'єктами (інвесторами і учасниками) інвестиційної діяльності можуть бути громадяни і юридичні особи України та іноземних держав, а також держави. Інвестиційний цикл представляє собою період часу від моменту впровадження інновації у виробництво (початок капіталовкладень) до її ліквідації (дезінвестування) Інвестиційний проект – програма заходів, пов'язаних зі здійсненням капітальних вкладень з метою їхнього наступного відшкодування й одержання прибутку.

Інвестиційний процес – розгорнута в часі реалізація інвестиційного проекту. Його початком є ухвалення рішення про інвестиції, а закінченням – досягнення поставленої мети або вимушене припинення здійснення проекту.Інвестиційна політика — загальнодержавні принципові рішення і заходи, що визначають напрями використання капітальних вкладень у сферах і галузях економіки з метою забезпечення ефективності та пропорційності її розвитку.Інвестиційне середовище — ринкова підсистема, що забезпечує рух особливого виду товару – інвестицій.Інвестиційний комплекс – система підприємств і організацій для реалізації капітальних вкладень, яка в суспільному виробництві виконує функцію створення нерухомих основних фондів, необхідних і достатніх для діяльності підприємств, організацій та установ усіх галузей економіки держави.інвестиційна діяльність – сукупність практичних дій громадян юр.осіб, держ. У формах 1держ.інвестув., 2іноз.інвест,3спільного інвестув.коштів та цінностей громадян юр.сіб та іноз. Держав.

51. Класифікація інвестицій

За видами інвестицій: 1.грошові вклади, цільові банк.вклади акції, цінні папери, 2рухоме, нерухоме майно, 3. Право користування землею, споруди. За об’єктами вкладення: 1. Реальні інвестиції — вкладення у реальні активи, виробничі фонди (основні та оборотні). В основному, це вкладення в матеріальні та нематеріальні активи — будинки, споруди, обладнання та інші товарно-матеріальні цінності.2. Інноваційні інвестиції – це вкладення коштів у нема­теріальні активи, пов’язані з впровадженням досягнень на­уково-технічного прогрессу.3. Фінансові інвестиції — характеризують вкладення капіталу в різні фінансові інструменти (в основному в цінні папери) з метою отримання прибутку в майбутньому. За метою інвестування:1.досягнення фін.мети, 2. Досягн. підпр.мети. За характером участі в інвестиц.процесі 1. Прямі інвестиції — господарські операції, які передбачають внесення коштів або майна до статутного фонду юридичної особи в обмін на корпоративні права, емітовані такою юридичною особою, 2. Портфельні інвестиції — господарські операції, які передбачають придбання цінних пaпepiв, деривативів та інших фінансових активів за кошти на фондовому ринку. За фо-ю власності 1.Приватні інвестиції – це вкладання коштів, які роблять громадяни та приватні підприємства. 2.Державні інвестиції – це вкладання капіталу, яке провадять центральні та місцеві органи влади й управління бюджетних, позабюджетних фондів і позичених коштів.3. Спільні інвестиції – це вкладання юридичних осіб та громадян країни та іноземних держав. За регіон.ознкою: 1.Внутрішні інвестиції — вкладення в об’єкти інвестування, розміщені на території держави; 2.Іноземні інвестиції — вкладення в об’єкти інвестування, розміщені за межами держави. За фо-ю оформлення: 1. Явні інвестиції – це юридично правильно оформлені проводки капіталу. 2.Приховані інвестиції – це оформлені у виді інвестицій перетоки капіталу. 3. Чорні інвестиції» - це кошти, отримані незаконним шляхом, походження яких не прослідковується

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]