Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зед шпори.doc
Скачиваний:
110
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
601.26 Кб
Скачать

52. Поняття та оцінка інвестиційного клімату

інвестиційний клімат-це сукупність політичних соціа.економ. фінанси. соц.. культурних органів правових, географіч.фокторів які притаманні певній країні і визначаю. й привабливість для іноз. інвестора.

Чинники, що формують інцест. клімат Укр. 1.політичний, 2. Економічний, 3.правовий, 4.соціальний, 5.екологічні,6.географічні.

56.Управління ризиками зед

Основні методи зниження ризику в ЗЕД:1. Виключення ризику - це відмова від проведення будь-яких дій, пов'язаних з можливістю появи ризику в ЗЕД.2. Зменшення ризику передбачає прийняття рішень, які призводять до зниження рівня втрат. 3. Прийняття ризику означає, що підприємець бере на себе повну відповідальність за проведення зовнішньоекономічної операції та ризики пов'язані з нею.4. Передача ризику означає, що підприємець передає відповідальність за ризик іншому партнеру або іншому суб'єкту господарської діяльності.Етапи управління ризиками в ЗЕД:1. Створення бази для прийняття рішення про допустимість конкретного ризику в ЗЕД.2. Оцінка ризиків в ЗЕД.

3. Ознайомлення з оцінкою ризиків покупців.4. Розробка методів урахування ризиків та їх наслідків.5. Оперативне регулювання ризиків на основі своєчасної інформації.6. Створення методів зменшення ризиків. Основні принципи стратегії управління ризиками в ЗЕД:1.Максимум виграшу.2.Оптимальне поєднання виграшу та розміру ризику.3.Оптимальна імовірність отримання результату від зовнішньоекономічної операції.4.Допустиме коливання отримання результату від зовнішньоекономічної операції. Програма управління ризиками - це розроблена на рівні підприємства система планування, забезпечення й організації заходів, необхідних для мінімізації збитків (втрат), викликаних випадковими подіями.

57.Право суб’єктів на здійснення зед

Право на здійснення ЗЕД виникає у фізичної особи з моменту набуття нею цивільної дієздатності згідно з законом України. Фізичні особи, що мають постійне місце проживання на території України, мають відповідне право, якщо вони зареєстровані як підприємці відповідно до закону України «Про підприємництво». Фізичні особи, що не мають такого права, набувають його, якщо вони є суб'єктами господарської діяльності за законами держави, в якій вони мають постійне місце проживання або громадянином якої вони є. Юридичні особи мають право здійснювати ЗЕД відповідно до їх установчих документів з моменту набуття ними статусу юридичної особи. Усі суб'єкти ЗЕД України мають право відкривати свої представництва на території інших держав згідно з їх законами, а також брати участь у міжнародних неурядових економічних організаціях. Для реєстрації представництва необхідно подати: заяву з проханням про реєстрацію представництва, яка складається у довільній формі; виписку з торговельного (банківського) реєстру країни, де іноземний суб'єкт господарювання має офіційно зареєстровану контору; довідку від банківської установи, в якій офіційно відкрито рахунок подавця; довіреність на здійснення представницьких функцій, оформлену згідно з законом країни, де офіційно зареєстровано контору іноземного суб'єкта господарювання.У разі відмови центрального органу виконавчої влади з питань економічної політики зареєструвати представництво іноземного суб’єкта господарювання або неприйняття рішення з цього питання у встановлений 60- денний строк іноземний суб’єкт господарювання може оскаржити таку відмову в судових органах України.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]