Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зед шпори.doc
Скачиваний:
110
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
601.26 Кб
Скачать

15.Поняття та види міжнародних орендних операцій.

Оренда – це фінансово – комерційна операція з надання однією стороною іншій в тимчасове володіння та користування на встановлений строк майно за певну винагороду на основі договору.Імпортна оренда – орендна операція – це операція за якої орендодавець отримує предмет оренди в іноземної фірми і надає його вітчизняному орендарю. Експортна – орендна операція – орендодавець купує предмет оренди в національної фірми і надає його іноземному орендарю.Види міжнародної оренди :

Рентинг – короткострокова оренда від декількох годин до одного року без передачі права власності на майно. Хайринг – середньо – строкова оренда від 1 -3 років без передачі права власності на майно.Лізинг – довгострокова оренда пов’язана з передачею у використання обладнання транспортних засобів рухомого та нерухомого майна окрім земельних ділянок та інших природних об’єктів. Форми лізингу Бартерний Компенсаційний (Види лізингу-1За способом використання:( виробничий, споживчий) 2 За предметом(рухомий ,нерухомий)3 За характером взаємодії між лізингодавцем і лізингоотримувачем (чистий мокрий) 4 За сферою надання(внутрішній зовнішній)

16.Понятття та види зовнішньоторгових контрактів

Відповідно до закону України про ЗЕД – зовнішньоекономічний договір (контракт) – це матеріально оформлена угода 2 або більше суб’єктів ЗЕД, та їх іноземних контрагентів, спрямована на встановлення зміну або припинення їх взаємних прав та обов’язків у ЗЕД.

Типовий контракт – це зразковий договір, або ряд уніфікованих статей викладених у письмовій формі, які сформульовані заздалегідь з врахуванням торгової практики.

ВИДИ ЗТК: 1.контракт разового постачання це одноразова угода яка передбачаєпостачагя узгодження кількості товару до дати терміну) 2.контр. з періодичним постач. передбач.регулярне постачання визнач. кільк. партії тов.протягом встановлен.умовами контр.терміну може бути короткостр(1р) довго строк(5-10р) 3. Контр.постач.комплексного устаткування- передб.наявність зв΄язків між експортером і покупцем,а також спеціалізм.підпр. що беруть участь . 4. Контр.з оплатою в грошов. Ф-мі. 5. Контр. з оплатою в товар. або змішаній ф-мі.

17. Принципи укладання та виконання зтк

Свободи – кожен суб’єкт має право свободи у виборі партнера по ЗТК, має вільно обирати форми ЗТК, та приймати рішення. 2Принцип рівності або рівноправності сторін. 3Принцип взаємної відповідальності сторін ЗТК . 4Принцип погодження ЗТК з нормами міжнародного економічного права. 5Врахування вимог національного законодавства при укладанні ЗТК.6.принц.обовязков. виконання статей ЗТК. ЗТД, що підтверджують виконання ЗТК -За забезпеченням виробництва експортного товару ( відноситься інструкція з виготовлення, доручення на покупку).-За підготовкою товарів до відвантаження ( заявка на фрахтування – оренда морських суден, повідомлення про готовність до відвантаження, доручення на відвантаження. -Фінансові документи ( інструкція з банківського переказу, повідомлення про інкасовий платіж. Товаросупроводжувальні документи(Комерційні докум. і рахунок фактура та інвойс,Докум, що дають характер. товару,Докум, що свідчать про якість поставлених товарів,Страхові документи, Транспортні документи,Транспортно-експедиторські документи,Митні документи (митна декларація)

  1. Етапи укладання та виконання ЗТК

Етапи укладання ЗТК:Попередні переговори сторін з приводу можливостей укладання ЗТК, Погодження волі партнерів з приводу укладання взаємного договору, уточнюється конкретні пропозиції сторін, які потім знаходять вираз у статтях контракту,Сторони направляють одна одній взаємні письмові повідомлення про прийняття пропозицій укласти ЗТК,Розробка попереднього варіанту ЗТК,Вибір сторонами часу і місце укладання сторонами ЗТК,Відкликання письмової пропозиції укладання ЗТК,Виконання процедури остаточного виконання ЗТК. ЗТД, що підтверджують виконання ЗТК -За забезпеченням виробництва експортного товару ( відноситься інструкція з виготовлення, доручення на покупку).-За підготовкою товарів до відвантаження ( заявка на фрахтування – оренда морських суден, повідомлення про готовність до відвантаження, доручення на відвантаження. -Фінансові документи ( інструкція з банківського переказу, повідомлення про інкасовий платіж. Товаросупроводжувальні документи(Комерційні докум. і рахунок фактура та інвойс,Докум, що дають характер. товару,Докум, що свідчать про якість поставлених товарів,Страхові документи, Транспортні документи,Транспортно-експедиторські документи,Митні документи (митна декларація

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]