Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зед шпори.doc
Скачиваний:
110
Добавлен:
04.06.2015
Размер:
601.26 Кб
Скачать

30. Способи проникнення фірми на закордонні ринки

1)Створення власної збутової мережі - використовуеться при проникнені на закордоні ринки які є добре відомими підприємствам і тоді коли обсяги реалізації продукціїдостатньо великі щоб окупити витрати для створення власної збутової мережі

2)Використання незалежних торгових збутових посередників – використовуеться при проникненні на нові ринки, коли власна система збуту ще не створена або створення її не ефективне.

3)Виробництво продукції в країні на ринок якої прагне вийти підприемство – використовуються коли цей ринок є дуже перспективним і тоді коли вирробництво товару на місці може дати відчутні економічні вигоди

31.Конкурентоздатність фірми на зовнішньому р-ку та чинники

Конкурентоспроможність підприємства – його здатність ефективно функціонувати на зовнішньому ринку, а також досягнення ефективної фінансово-господарської ЗЕД і лідируючих позицій в умовах конкурентного середовища. Чинники які впливають на конкурентоспроможність:1.Внутрішні– їх виникнення та інтенсивність прояву безпосередньо залежить від діяльності підприємства, стану його ресурсної бази, характеру організації, системи стратегічного управління та системи загального менеджменту.2.Зовнішні– їх виникнення та інтенсивність прояву не залежить від діяльності підприємства і обумовлюється станом зовнішнього середовища, до них відносять:

- галузева (визнають функціонування галузі, як системи, рівень внутрігалузевої конкуренції, механізм регулювання всередині галузі);

- макроекономічні (відображають умови функціонування національних економік, розвиток ринкової інфраструктури в країні, систем державного регулювання ЗЕД);- чинники світової економіки (умови функціонування на світовому ринку, міжнародні угоди у сфері зовнішньої торгівлі, кон’юнктури світових ринків, динамік валютних курсів).

32. Оцінка конкурентоспроможності товару вякий плануєт.експортув.

1.аналіз р-ку і обрання найб.відповівдного зразка тов.. як база порівняння. Вибір зразка є осн. Для проведення оцінки конкур.спром. тов. зразок повинен належати до тієї ж асортимент.групи, що і аналізований вибір бути найкращ. представ. на р-ку і мати найб. кільк. переваг. 2.визначення набору порівняльних параметрів:1. Споживчі властивостітов.Описують осн.ф-ції тов..(розмір)2. Економічна властивістьтов.(вартість).3 «мякі» параметри 4 «тверді» парамет.3розрах. інтегрального показника конкурр.спром. тов.. порівняння оцінюваного тов.. з параметрами зразка на підставі кільк. оцінок.

33.Стратегії міжнародного маркетингу.

1.Продуктова – направлена на виробництво нової продукції, яка краще відповідає постійно змінюючимся вимогам ринку. Диференціація – підприємство повинно створювати чітко ідентифіковані відмінності між власним товаром і товаром конкурентів. Відмітна перевага товару – вища якість і надійність товару з супроводженням сервісної підтримки товару без врахування цінової вигоди. Олюднення товару – розгляд товару з погляду всіх аспектів середовища де живе майбутній споживач товару.2.Цінова – діючі на фірмі принципи призначення ринкової ціни за продукт чи послугу.3.Просування товару на ринок:

3.1. Проштовхування – полягає в тому, що продукт проштовхують у канали поширення підвищуючи інтереси дилерів до продажу даного товару (знижками при визначені обсягів купівлі, розсилання зразків дилера) – оптова торгівля.3.2. Втягування – передбачає концентрацію зусиль н кінцевих споживачах. При реалізації цих стратегій важливу роль відіграє реклама: - іміджева (спрямована на створення сприятливого відношення до товару);- спонукаюча (спрямована на стимулювання дії з боку покупця).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]