Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛБWriter14_.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.06.2015
Размер:
1.05 Mб
Скачать

Завдання 3. Введення тексту і спеціальних символів

  1. Ввести заголовок: «Пробний текст», а потім перший абзац тексту: «Інформатика – наука, що вивчає структуру і властивості інформації, а також питання, пов'язані з її збором, зберіганням, обробкою, передачею і використанням в різних сферах людської діяльності».

  2. У другий абзац ввести текст: «Я навчаюся в хорошому університеті. Дисплейні класи обладнані майже хорошими комп'ютерами, приміщення світлі і теплі. Заняття проводять хороші викладачі».

  3. Однократне введення спеціальних символів. Ввести третій абзац тексту: «Довжина кола рівна 2хR». Виділити символ «х», а потім відкрити вікно Вибір символу (ВставкаСпеціальні символи.). Із списку Шрифт вибрати символьний набір Symbol. У таблиці символів, що відкрилася, виділити букву «» і клацнути кнопку ОК.

  4. Багатократне введення спеціальних символів. Аналогічно ввести четвертий абзац тексту: «фи = тау + ро», замінивши відповідні символи виразом:  =  + .

  5. Однократне введення індексів. У п'ятому абзаці ввести текст: «Хай хi – елемент масиву». Для введення індексу після введення букви «х» відкрити вікно діалогу ФорматСимволи, на вкладці Позиція встановити перемикач Нижній індекс і клацнути кнопку Гаразд. Ввести символ індексу, після чого встановити перемикач на вкладці Позиція в положення Звичайний.

  6. Продовжити фразу п'ятого абзацу: «Тоді у2 = фи3 – хi». Для набору покажчика ступенів використовувати ту ж команду, що і п.5, але з установкою перемикача Верхній індекс в потрібному місці формули.

  7. Використовуючи ті ж прийоми, ввести в шостий абзац формулу відповідно до варіанту з таблиці. 1.1.

Таблиця 1.1

Варіант

Формула

Варіант

Формула

1

S = k · a2 - b2

7

S = a2 + c · b2

2

S =  · R2

8

V =  · R2 · h

3

a3 - 2 · b3

9

a3 + 3 · b3

4

a2 + 2 · a · b + b2

10

a2 - 2 · a · b + b2

5

a3 - 3 · a2 · b + 3 · a · b2 - b3

11

a3 + 3 · a2 · b + 3 · a · b2 + b3

6

sin2(x) + cos2(x) = 1

12

Si = 0.2 · bi + ai

Завдання 4. Редагування тексту

1. Використання тезауруса. У другому абзаці тексту виділити слово «хорошими». За допомогою команди ЗасобиМоваТезаурус відкрити вікно Тезаурус. У полі Значення цього вікна відображуються синоніми виділеного слова. Підібрати по сенсу замінюючий синонім, вибравши його в запропонованому списку вікна, і натискувати кнопку Замінити. Аналогічно замінити слово «хороші», але іншим синонімом.

2. Пошук і заміна фрагментів тексту. Встановити курсор в місце пошуку (тут усередині слова «комп'ютерів»). Використовуючи вікно Знайти і замінити (ЗміниЗнайти і замінити…), знайти слово «комп'ютери» і замінити його абревіатурою ПК.

3. Перевірка правопису. Встановити курсор в початок документа і запустити засоби перевірки командою ЗасобиОрфографія та граматика... Пошук триває до появи першої помилки. В разі відмови від пропонованих виправлень слід клацнути кнопку Пропустити, Пропустити все (всі подальші повтори даної помилки ігноруються) або Додати (у словник і віднині вважається за правильне). У даному завданні не використовувати кнопку Додати.

4. Переміщення і копіювання фрагмента тексту. Виділити перший абзац тексту. На панелі інструментів Стандартна клацнути кнопку Вирізати (при копіюванні – Копіювати). Встановити курсор після другого абзацу і на панелі інструментів Стандартна клацнути кнопку Вставити. Для зручності можна використовувати комбінацію клавіш <Ctrl>+<С> (копіювати), <Ctrl>+<Х> (вирізати) і <Ctrl>+<V> (вставити)

5. Виділити останній абзац і методом Drag-and-drop перемістити його на місце попереднього абзацу.

6. Видалити декілька слів в будь-якому речені і відмінити останню дію комбінацією клавіш <Ctrl>+<Z> або відповідною кнопкою на панелі інструментів Стандартна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]