Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛБWriter14_.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.06.2015
Размер:
1.05 Mб
Скачать

Завдання 5. Форматування тексту

1. Змінити в реченні про поняття інформатики елементи форматування (наприклад, типа шрифту, величину і колір символів, акцентувати слово «Інформатика»...).

2. Перенести елементи форматування (Стилю) одного абзацу на інших. Для цього, виділити абзац, що відформатували, клацнути по кнопці Копіювати формат (на панелі Стандартна), курсор набере вигляду пензля . Накласти цей формат на перший абзац тексту шляхом виділення його за допомогою курсора-пензля миші.

3. Установка гарнітури шрифту. Виділити перший абзац. На панелі Форматування в списку Шрифт вибрати Times New Roman.

4. Установка розміру шрифту. На панелі Форматування в списку Розмір шрифту вибрати 12 пт (пунктів).

5. Установка накреслення шрифту. На панелі Форматування клацнути кнопки Жирний (А) і Курсив (А). Зняти виділення абзацу клацанням миші в будь-якому іншому абзаці тексту. Для заголовка встановити зображення Напівжирний з підкресленням ( А).

6. Установка вирівнювання тексту. Встановити курсор в заголовку документа і на панелі інструментів Форматування клацнути кнопку По центру. Самостійно вирівняти перший абзац по правому краю, а другий абзац по ширині.

Всі вказані операції управління параметрами шрифту можна виконати у вікні діалогу ФорматСимволи.

7. Акцентування абзацу. Виділити один із набраних абзаців. Відкрити вікно діалогу ФорматАбзац. На вкладці Обрамлення за смаком в лівому стовпці вибрати один з типів обрамлення; у списках Стиль, Колір, вибрати відповідні параметри ліній обрамлення (за бажанням можна додати стиль тіні). На вкладці Тло за смаком вибрати колір тла. Клацнути кнопку Гаразд.

8. Швидка установка «червоного рядка» абзацу. Встановити курсор в межах першого абзацу. На горизонтальній лінійці мишею перемістити лівий верхній маркер на 1,5 см управо.

9. Налаштування параметрів абзацу. Встановити курсор в межах четвертого абзацу. Відкрити вікно діалогу ФорматАбзац. На вкладці Відступи і інтервали в полі Відступ встановити відступ абзацу Ліворуч - 1 см, Праворуч – 0 см і відступ Перший рядок – 1 см. На вкладці Положення на сторінці в полі Параметри встановити прапорець Висячі рядки на початку абзацу для заборони початкових рядків, що висять . Натискувати кнопку Гаразд.

10. Створення списків. Створити новий абзац, а потім активізувати вікно діалогу ФорматМаркери та нумерація. На вкладці Маркери вибрати один з вподобаних стилів списку і натискувати кнопку Гаразд утворити маркований список, шляхом введення декількох Імен ваших товаришів, розділяючи їх натисненням клавіші <Enter>.

11. Змінити вибраний маркер на інший знак, заданий в таблиці. 1.2. Для цього виділити отриманий список, викликати вікно Маркери та нумерація, на вкладці Маркери вибрати знак, за бажання на вкладках Позиція і Параметри можна набудувати відступ маркера, а також положення тексту в списку. Налаштування маркованого списку завершити клацанням кнопки Гаразд.

12. Скопіювати маркований список нижче (на наступний абзац), виділити його, відкрити вікно діалогу Маркери та нумерація і його вкладку Тип нумерації. Вибрати один із стилів списку. Натискувати на кнопку Гаразд.

Таблиця 1.2

Варіант

Маркер

Варіант

Маркер

Варіант

Маркер

1

5

?

9

2

6

10

|

3

7

11

?

4

?

8

|

12

?

12. Зберегти зміни в документі.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]