Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Robocha_programa.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
559.1 Кб
Скачать

4.3. Оцінювання знань студентів при проведенні підсумкового контролю

Підсумковий (семестровий) контроль з дисципліни “Макроекономіка” проводиться у формі іспиту. Проведення іспиту – це найважливіший метод контролю та оцінки знань студентів з дисципліни. Умовою допуску до іспиту є виконання усіх обов’язкових робіт і завдань з дисципліни.

Завданням іспиту є перевірка розуміння студентом програмного матеріалу в цілому, логіки та взаємозв’язків між окремими розділами, здатності творчого використання накопичених знань, уміння сформувати своє ставлення до певної проблеми навчальної дисципліни тощо.

Іспити проводяться у формі виконання письмових екзаменаційних завдань. На іспит виносяться вузлові питання, тестові завдання, завдання, що потребують творчої відповіді та уміння синтезувати окремі знання і застосувати їх при вирішенні практичних задач тощо. Перелік питань, що охоплюють зміст програм дисципліни, критерії оцінювання екзаменаційних завдань визначаються кафедрою, включаються до робочої програми дисципліни і доводяться до студентів на початку семестру.

Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається з суми балів за результати поточного контролю знань та за виконання завдань, що виносяться на іспит. Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 40 балів включно.

Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 40 балів. Рівню 40-32 балів відповідає виявлення всебічного системного і глибокого знання програмного матеріалу; засвоєння основної та додаткової літератури; чітке володіння понятійним апаратом, методами, методиками та інструментами, передбаченими програмою дисципліни; уміння використовувати їх для розв’язання як типових, так і нетипових практичних ситуацій; виявлення творчих здібностей у розумінні, викладі і використанні навчально-програмного матеріалу.

31-25 балів ставиться, якщо студент повністю засвоїв навчальний матеріал, знає основну літературу, викладає матеріал у логічній послідовності, робить певні узагальнення і висновки, але не наводить практичних прикладів у контексті тематичного теоретичного матеріалу або допускається незначних помилок у формулюванні термінів, категорій.

25-20 балів ставиться у випадках, коли студент засвоїв в основному матеріал лекційного курсу, дає неповну відповідь на поставлене теоретичне запитання, допустився грубих помилок при розв’язанні практичних ситуаційних завдань.

Якщо відповіді студента оцінені менше ніж у 20 балів, він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту та незадовільну загальну підсумкову оцінку. У цьому разі отримані результати поточного контролю не враховуються.

Загальна підсумкова оцінка з дисципліни складається з суми балів за результатами поточного контролю знань ( за умови, що студент набрав 30 балів і вище) та за виконання завдань, що виносяться на іспит (за умови, що студент набрав 20 балів і вище).

До залікової екзаменаційної відомості заносяться сумарні результати в балах поточного контролю та іспиту ( загальна підсумкова оцінка). Оцінювання здійснюється за 100-бальною шкалою в діапазоні від 0 до 100 балів (включно).

Таблиця 4.1 – Шкала перерахунку оцінок результатів контролю знань студентів

Національна

Університетська

ECTS

5 (відмінно)

90-100 балів

А (відмінно)

4 (добре)

85-89 балів

В (дуже добре)

75-84 балів

С (добре)

3 (задовільно)

70-74 балів

О (задовільно)

60-69 балів

Е (достатньо)

2 (незадовільно)

35-59 балів

РХ (незадовільно) – з можливістю повторного складання блоку змістових модулів

1 -34 балів

Р (незадовільно) – з обов'язковим повторним вивченням блоку змістових модулів

Для організації поточного контролю в даній робочій програмі розподілена загальна кількість балів, за якими оцінюється вся поточна робота, між відповідними-об'єктами контролю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]