Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом Яни 1.doc
Скачиваний:
63
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
45.02 Mб
Скачать

Гібрид капусти білоголової Структа f1 (Strukta f1):

Гібрид білоголової капусти японської селекції Takii Seed ( Японія). Рік реєстрації в Реєстрі сортів рослин України 2008. Новий середньостиглий (90-100 дні після пересадки розсади) гібрид для споживання у свіжому вигляді, переробки та зберігання. Округла, щільна головка середньою масою 2,0 - 3,0 кг з короткою кочеригою придатна для зберігання до 4-5 місяців з моменту збирання. Дуже високі смакові якості (соковитий качан з високим вмістом цукрів і загальним вмістом сухих речовин). Витривалий і пластичний гібрид з відмінним збереженням в полі. Стійкий до фузаріозу, загальна висока стійкість до хвороб. Слабо уражується трипсом. Дуже стійкий до високих температур. Рослина сильна, на високій ніжці, з вертикально стоячим листям, які мають блакитний відтінок і восковий наліт. Потужна коренева система. Рекомендована щільність посадки від 40 000 до 45 000 рослин на 1 га.

Дана капуста може вирощуватися в усіх регіонах України. Особливо слід відзначити варіант вирощування даного гібрида в другому обороті і подальшого зберігання продукції до весни наступного року. Цей варіант підходить для південних регіонів і укорочений термін дозрівання гібрида (близько 85-90 днів від пересадки розсади) дозволяє вчасно отримати продукцію[33,34].

Гібрид капусти білоголової Бузоні f1 (Busoni f1):

Гібрид голандської селекції Nickerson-Zwaan (Голандия). Середньопізній гібрид білокачанної капусти. Вегетаційний період - 120-125 днів з моменту висадки розсади. Швидко набирає популярність гібрид, завдяки своїй простоті у вирощуванні. Рослина середньої сили росту з добре розвиненою кореневою системою і темно-зеленими покривними листками, з потужним восковим нальотом. Качани вирівняні, правильної округлої форми, щільні і тверді, масою 2,0-3,0 кг. Має тривалий період зберігання (6-7 місяців), качан не втрачає кольору, легко чиститься навесні. Хороша толерантність до пошкодження трипсами. Гібрид Бузоні F1 стійкий до фузаріозу. Рекомендовано густота стояння рослин - 25-40 тис.шт./га [33,34]

Розділ 3 Основні результати досліджень

3.1. Технологічні прийоми вирощування капусти білоголової

При вирощуванні капусти білоголової попередником була кукурудза цукрова.Після збирання якої проводили дискування на глибину 10-12 см, пізніше провели оранку на глибину 25-27 см, Передсадивний обробіток ґрунту полягав в ранньовесняному боронуванні та двох культивацій на 10-12 см.

Передсадивний обробіток ґрунту полягав в ранньовесняному боронуванні та двох культиваціях на глибину 10-12 см.

Розсаду всіх сортів та гібридів вирощували в холодному розсаднику безпосередньо на дослідному полі ХНАУ. Висаджували розсаду у 40-денному віці у фазу 4-5 справжніх листків згідно за схемами :

• а – (40+100)Х 50;

• в- (40+100)Х40;

• с-( 40+100)Х30, щоб не присипати точку росту.

Перед висадкою розсаду обробляли препаратом «Актара» проти капустяної блішки. Проводили передпосівний полив краплинним зрошенням з розрахунку 0,2-0,5 л на рослину. Догляд за рослинами полягав в ручних прополюваннях (провели 4 ручні прополки), поливах крапельним зрошенням (провели 4-5 поливів нормою 100-150 м3/га і захисті рослин від шкідників (провели 5-6 обприскувань проти капустяної блішки, попелиці і гусені капустяного білана препаратом «Актара», «Моспілан», «Енжіо».

Збирання урожаю проводили в першій декаді жовтня вручну з розподілом врожаю на товарну і нетоварну частину згідно діючих стандартів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]