Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бобринська с.р..doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
299.52 Кб
Скачать

3. Зведений розрахунок грошової оцінки ріллі, що підлягає поділу на земельні частки (паї)

Назва угідь

Площа, га

Грошова оцінка, 1га,грн

Загальна вартість, тис.грн

Рілля

1909,4

9562,5

18258,7

На території Бобринської сільської ради паюванню підлягає лише рілля.

Складання схеми поділу земель колективної власності на земельні частки (паї). Схема поділу земель колективної власності на земельні частки (паї) складена ДП ”Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут”. Схема складена за участю керівників і спеціалістів КСП “Україна”, узгоджена зборами уповноважених членів КСП та погоджена з Бобринецькою держадміністрацією.

Зборами уповноважених членів КСП визначено, що право на земельну частку(пай) мають 396 осіб. Розрахунок площі земельної частки(паю) у фізичних гектарах виконано з точністю до 0.01га.

Середня земельна частка розрахована відповідно до середньої якості ґрунтів сільськогосподарських угідь. При розрахунку розміру земельної частки (паю) вводиться поправка залежно від якості ґрунтів конкретної земельної ділянки. Виходячи з вищенаведених даних, був виконаний поділ земель колективної власності КСП “Україна” на земельні частки (паї).Після закріплення громадян за земельними ділянками були виконані роботи з виготовлення державних актів на право приватної власності на землю.

4. Основні показники схеми поділу земель колективної власності на земельні частки (паї)

Показники

Одиниця виміру

Значення показника

1

Грошова оцінка ріллі, що підлягає поділу на земельні частки (паї)

тис.грн

18258,73

2

Кількість осіб, які мають право на земельну частку (пай)

осіб

396

3

Вартість земельної частки (паю)

грн

46107,9

4

Розмір земельної частки (паю)

ум.кад.га

4,91

Паювання майна. Паювання майна - це визначення у вартісному виразі розміру пайового фонду і паю в ньому кожного члена КСП.

Пайовий фонд - це вартість активів КСП , яка зменшена на розмір заборгованості та вартості об’єктів соціально-побутового призначення.

Пай – це частка кожного члена КСП у пайовому фонді підприємства. На відміну від земельної частки, майновий пай не є рівним для всіх членів КСП. Його розмір обчислюється за спеціальними методиками відповідно до трудового внеску кожного члена КСП.

2.Формування землеволодінь і землекористувань на території Бобринської селищної ради

Відповідно до Указу Президента “Про невідкладні заходи щодо реформування аграрного сектора економіки” на базі КСП “Україна” утворилося сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю (СТОВ) ”Україна”.

Статутний фонд СТОВ “Україна” Бобринецького району Кіровоградської області сформований за рахунок об’єднання земельних та майнових паїв жителів с.Бобринка, с.Варламівка, с.Горіхівка. Площа сільськогосподарських угідь підприємств складає 2364,6 га, у тому числі ріллі – 2141,6, багаторічних насаджень – 20,1, пасовищ - 202,9 га.

Клімат.Клімат помірно-континентальний з жарким літом і помірною, іноді холодною зимою.

Безморозний період з температурою вище 10°С триває 165-170 днів, весняні заморозки закінчуються 24-26 квітня; перші осінні заморозки починаються 5-12 жовтня. Сума опадів за вегетаційний період – 430-450мм.