Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бобринська с.р..doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
299.52 Кб
Скачать

7. Опис агровиробничих груп грунтів

Шифри агро груп

Назва агровиробничих груп грунтів

Площа, га

Бали бонітету

58е

Чорнозем звичайний середньогумусний глибокий важкосуглинковий

1241,0

57

65е

Чорнозем звичайний середньогумусний глибокий вилугуваний важко суглинковий

1034,4

53

66е

Чорнозем звичайний середньогумусний глибокий слабозмитий важко суглинковий

301,9

49

67е

Чорнозем звичайний середньогумусний глибокий слабозмитий важко суглинковий

235,0

134е

Чорнозем звичайний середньогумусний глибокий середньозмитий важкосуглинковий

28,2

139е

Чорнозем звичайний середньогумусний глибокий сильнозмитий важкосуглинковий

15,2

209е

Чорнозем намитий вилугуваний важкосуглинковий

15,9

65

141е

Лучний солончакуватий важко суглинковий;лучно-болотний важкосуглинковий

6,4/70,0

3.Стан і перспективи розвитку сільськогосподарського виробництва. Організація території стов “Україна”

Основним землекористуванням на території сільської ради є СТОВ “Україна”. Центральна садиба господарства розміщена в с.Бобринка. У межах населених пунктів знаходяться землі для особистих підсобних господарств, землі державної власності, заклади культури, освіти, охорони здоров’я тощо.

Населені пункти с.Бобринка, с.Варламівна, с.Горіхівка розміщені в сприятливих природних умовах і не мають обмежень для подальшого їх розвитку. Крім того, вони розміщені компактно по відношенню до сільськогосподарських угідь. Існуюче населення складає 635 чоловік, у тому числі працездатних – 211, з них працює у господарстві 195 чоловік.

У межах с.Бобринка розміщені присадибні земельні ділянки особистого користування, землі загального користування. Тут розташовані початкова школа, заклади торгівлі і обслуговування, будинок культури, дільничий фельдшерсько-медичний пункт. Село має зручні транспортні зв’язки з усіма земельними масивами.

Водопостачання здійснюється, в основному, із шахтних колодязів. Для господарського водопостачання проведені водопроводи на тваринницьких фермах. Джерелами водопостачання є артезіанські свердловини.

Із об’єктів виробничого призначення на території СТОВ “Україна” розміщені: ферма ВРХ, СТФ, ПТФ, машино-ремонтний двір, складський сектор, господарський двір.

Основний виробничий центр господарства розміщений у північній частині с.Бобринка. Тут знаходяться ремонтні майстерні, гараж, заправка автомашин, складські приміщення тощо. Поблизу від господарського двору знаходиться ПТФ.

У південно-східній частині с.Бобринка розміщені господарські двори, на яких утримується поголів’я ВРХ.

Виходячи з природно-економічних умов господарства, розроблена обґрунтована система землеробства з введенням комплексу гідротехнічних, лісомеліоративних і гідротехнічних заходів.

За останні роки в господарстві склався зерново-молочний виробничий напрямок. Крім того, господарство займається вирощуванням цукрових буряків та соняшнику.