Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовая яблон плодож.docx
Скачиваний:
128
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
78.87 Кб
Скачать

Пояснювальна записка до таблиці 8

У таблиці 8 я розрахував вартість використаних препаратів для захисту яблуневих насаджень (50 га) від яблуневої плодожерки, моніліозу та осоту рожевого. Вартість препаратів я брав з прасу вартості пестицидів.

5.2. Таблиця 9. Робочий план проведення заходів захисту яблуні від яблуневої плодожерки, моніліозу та осоту рожевого

Види роботи: а) транспортування пестицидів, води; б) приготування робочої суміші; в) обприскування

Об’єм робот і на одиницю виміру

Строки проведення захисних заходів

Склад агрегату (марка машин)

Необхідно для обслуговування

Кількість нормо змін

У скільки змін працює агрегат

Необхідно на робочий день

початок

кінець

кількість днів

трактор

спецмашина

автомашина

механізаторів

підсобних робітників

Техніки

Робочої сили

тракторів

спецмашин

автомашин

водіїв

механізаторів

Підсобних робітників

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

13

14

15

16

17

18

19

20

Ураган Форте 500 SL, 50 % в.р.к..

50 га

22 квітня

22 квітня

1

МТЗ - 80

ОПВ 1200

1

2

2

1

2

1

1

1

2

2

2

Люфокс 105 ЕС к. е.

Скор 250 ЕС к.е.

1

МТЗ - 80

ОПВ 1200

1

2

2

1

2

1

1

1

2

2

2

Карате Зеон 050 SC

1

МТЗ - 80

ОПВ 1200

1

2

2

1

2

1

1

1

2

2

2

Хорус 75 WG в.г.

1

МТЗ - 80

ОПВ 1200

1

2

2

1

2

1

1

1

2

2

2

Пояснювальна записка до таблиці 9

Робочий план складається взимку. За допомогою нього спрощується робота як механізаторів так і керівництва. Складений робочий план забезпечує вчасне і поступове знищення шкідливих організмів, проведення профілактичних заходів також проведення всіх агротехнічних робіт.

    1. Регламенти при застосуванні засобів захисту яблуні та потреба в засобах індивідуального захисту при роботі з ними

Для захисту людини від проникнення в її організм отруйних речовин і зни­ження їх токсичної дії велике значення має створення необхідних санітарно-гігієнічних умов на робочому місці і правильна організація праці.

Інтенсивність надходження отруйних речовин в організм посилюється при великих фізичних навантаженнях, підвищенні температури повітря, посилено­му потовиділенні тощо. Тому при роботі з пестицидами важливо організувати раціональний режим праці і відпочинку робітників, створити належні санітар­но-гігієнічні умови на робочому місці.

Важливим фактором, що визначає опірність організму до отруйних речовин, є харчування. Виснажені люди, як правило, більше піддаються шкідливій дії пестицидів.

Перед роботою з пестицидами необхідне приймання їжі. Бажано, щоб вона була повноцінною за складом і містила продукти з обволікаючими властивостя­ми (крохмаль, желатин), які зменшують подразнюючу дію хімічних сполук. Не рекомендується вживати надто солону їжу (оселедці, солоні овочі), яка затримує рідину в організмі, а разом з нею й отруйні речовини. Небажано вживати жири, бо вони сприяють всмоктуванню отруйних речовин в організмі. Молоко і молоч­ні продукти дуже корисні, але їх забороняється вживати при роботі з препара­тами групи міді.

При роботі з пестицидами не можна палити, бо це посилює надходження от­руйних речовин в організм. Категорично забороняється під час роботи або без­посередньо перед нею вживати алкогольні напої, бо дія отруйних речовин при цьому посилюється в десятки разів.

На робочих місцях забороняється приймати їжу. Це можна робити тільки в спеціально відведених місцях на відстані не менше 200 м від місця роботи з навітряного боку. Перед прийманням їжі треба ретельно вимити руки, прополо­скати рот. Після роботи необхідно прийняти душ.

Особи, що контактують із пестицидами зобов’язані використовувати справні засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) з урахуванням властивостей препаратів, які застосовуються.

Добір ЗІЗ і контроль за правильністю їх використання забезпечують особи, відповідальні за проведення робіт із пестицидами.

Комплект ЗІЗ – спецодяг, спецвзуття, рукавиці, рукавички, захисні окуляри, респіратори або протигази повинні бути підібрані індивідуально та закріплені за кожним працюючим на весь період роботи. (М.Д. Євтушенко,2004)