Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Загальне мовознавство, курс 5 (маг.).docx
Скачиваний:
51
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
166.31 Кб
Скачать

1. Оцінювання знань

Перевірка підготовленості студентів з навчальної дисципліни передбачає виявлення 1) рівня теоретичних знань; 2) ступеня оволодіння уміннями лінгвістичного аналізу; 3) обсягу відомостей про лінгвістичну карту світу.

Знання оцінюються за відомими критеріями: 1) відповідність змісту відповіді темі; 2) повнота розкриття теми; 3) фактична точність, точність терміновживання; 4) обізнаність у літературі з предмету; 5) вміння сформулювати свою точку зору на проблему, що розглядається; 6) послідовність викладу.

ОЦІНЮВАННЯ УСНИХ ВІДПОВІДЕЙ НА ТЕОРЕТИЧНЕ ПИТАННЯ

5 балівза усну відповідь на практичному занятті ставиться, якщо студент достатньо повно, правильно і послідовно розкрив тему, виявив обізнаність в літературі з предмету, переконливо виклав свою точку зору на проблему, що розглядається, проілюстрував власними прикладами, дотримуючись при цьому норм російської літературної мови.

4 бали виставляється за повну, в цілому вірну, проілюстровану і послідовну відповідь, в якій може бути допущено не більше одної неточності фактичного характеру, одної погрішності в терміновживанні і не більше одного порушення послідовності викладу.

3 балиоцінюється відповідь, в якій викладені основні положення теми, що розглядається (не менше 50% матеріалу). Допускається не більше двох погрішностей фактичного характеру, не більше двох неточностей терміновживання. Не більше порушень послідовності викладу.

2 балиставиться, якщо тема розкрита менш ніж на 50%, допущено більше двох помилок фактичного характеру, більше двох помилок в терміновживанні.

1 бал виставляється за неповну, фрагментарну, не ілюстровану відповідь.

ОЦІНЮВАННЯ МОДУЛЬНОЇ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Контрольна роботи з предмету включає теоретичні питання і практичні завдання. Критерії оцінювання відповіді на теоретичне питання аналогічні усній відповіді.

За практичні завдання виставляється 5 балів, якщо воно виконане цілком і правильно.

4 балиставиться при виконанні практичного завдання не менш ніж на 75%, при цьому може бути допущено один недолік в виборі мовних засобів і одна неточність в оформленні.

3 балиставиться, якщо практичне завдання виконане не менш ніж на 50%, при цьому допущено не більше двох неточностей в оформленні і не більше двох недоліків в виборі мовних засобів.

2 балиможе бути виставлено, якщо практичне завдання виконане менше ніж наполовину і при цьому допущено погрішностей більше, ніж для оцінки „задовільно”.

1 бал ставиться, якщо практичне завдання виконано фрагментарно.

ОЦІНЮВАННЯ ПИСЬМОВОГО ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯ

5 балів виставляється за ґрунтовне висвітлення проблеми, вдале цитування та ілюстрації, встановлення зв’язків з іншими дослідженнями, точне визначення всіх термінів з ілюстрацією вживання у словосполученні.

4 бали виставляється за повне висвітлення проблеми, але є окремі недоліки у оформленні посилань, цитуваннях, правильне визначення всіх термінів.

3 бали виставляється, якщо студент викладає основні положення проблеми, але послуговується одним джерелом, загалом достатнє визначення більшості термінів.

2 бали виставляється, якщо студент виклав окремі положення проблеми, скориставшись лише матеріалими мережі інтернет, визначення менше половини термінів з окремими похибками.

1 бал виставляється, якщо студент виклав поодинокі питання теми, оформлення не відповідає вимогам, визначено поодинокі терміни.

ОЦІНЮВАННЯ РЕФЕРАТІВ ТА СПОВІЩЕНЬ

Критерії оцінювання рефератів та сповіщень аналогічні критеріям оцінювання усної відповіді.

ОЦІНЮВАННЯ ТЕСТІВ

Тести оцінюються за п’ятибальною шкалою за аналогією до усних відповідей. Кожне питання тесту складає 0, 25 бала.

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ КОНСПЕКТІВ ПЕРШОДЖЕРЕЛ

5 балів ставиться за повний послідовний конспект першоджерела, в якому визначено основні проблеми, терміни та ключові слова.

4 бали ставиться якщо конспект є достатньо повним, але в ньому бракує основних тез теми, або не всі вони виділенні правильно, терміни та ключові слова подано не у повному обсязі.

3 бали студент отримує за неповний, поверховий конспект, у якому не підкреслено основні тези, терміни та ключові слова виділено з помилками.

2 бали ставиться студентові, якщо конспект схематичний, у ньому не визначено основні тези, терміни та ключові слова.

1 бал ставиться, якщо конспект фрагментарний.