Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_4_KN_nova.docx
Скачиваний:
106
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
576.43 Кб
Скачать

Література

1, 4, 5, 6, 11, 13, 15, 16, 18, 22, 30, 40, 67, 103

Тема 2. Злочини проти власності

Семінар – 2 години

  1. Поняття, загальна характеристика і види злочинів проти власності.

  2. Корисливі злочини проти власності.

  3. Крадіжка.

  4. Грабіж.

  5. Розбій.

  6. Вимагання.

  7. Шахрайство.

  8. Викрадення електричної або теплової енергії шляхом самовільного її використання.

  9. Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво.

Практичне заняття – 2 години

ВИРІШИТИ ЗАВДАННЯ

Задача 1.

С. і П. з метою заволодіння майном С. підійшли непомітно до неї ззаду. С. вдарив її кулаком у потилицю, від чого потерпіла впала і втратила свідо­мість. П. підняв сумку, яка випала з рук С., де знаходилися продукти харчування і гаманець з 12 грн., і разом з С. утік з місця пригоди. Потерпілій були заподіяні легкі тілесні ушкодження без короткочасного розладу здоров'я.

Кваліфікуйте дії С. і П.

Задача 2.

Громадянин А. вночі проник до складського приміщення фармацевтичної фірми та викрав морозильну камеру вартістю 1500 гривень, а також 500 упаковок препарату “Трамадол” вартістю 7000 гривень. Наступного дня він був затриманий працівниками міліції при спробі збуту викраденого препарату.

Дайте кримінально-правову оцінку діям А.

Задача 3.

Завідуюча магазином Р. допустила недостачу на 10 410 грн. Щоб її приховати, вона підпалила підсобне приміщення магазину, заподіявши цим збитки на суму 50 780 грн.

Кваліфікуйте дії Р.

Задача 4.

Директор заводу Віктор С. допоміг своєму брату Василю відкрити при заводі СП. На рахунок СП було переказано 50 тис. грн. з розрахункового рахунку заводу під поставку пального. Пального і грошей завод не отримав. Під час проведення ревізії він взяв 8000 грн. готівки з каси заводу і організував банкет для перевіряючих, внаслідок чого ревізія не виявила серйозних порушень кримінального характеру.

Дайте правову оцінку діям кожного.

Задача 5.

17-річний програміст за допомогою власного комп’ютера проник до електронної системи розрахунків банку “Аваль” і перевів на свій рахунок в інший банк чужих 12 тис. грн.

Дайте юридичну оцінку діям програміста.

Задача 6.

На перегоні під локомотив скорого поїзду №18 Евпаторія-Москва потрапила 12,5м рейка і поїзд випадково не зійшов з рейок. Заручниками цієї ситуації стали 400 пасажирів. Це сталася внаслідок того, що К., Ц. та З. не додивились, що коли транспортували рейки, які вони незаконно зняли з залізничного шляху, одна з рейок залишилась на магістралі.

Дайте правову оцінку діям кожного з осіб. Розгляньте варіант при якому загинули люди.

Задача 7.

Студенти коледжу С. та Д., довідавшись, що їх од­нокурсниця М. має інтимні стосунки зі студентом їх коледжу, почали їй погрожувати, обіцяючи афішувати таємницю. М. благала їх не робити цього. Вони погодились за умови, що вона дасть їм 500 грн. М. пообіцяла протягом тижня розрахуватися з ними. Під час розмови Д. зняв з М. зо­лотий ланцюжок з кулоном і забрав як "заставу" і пообіцяв повер­нути після передачі грошей. Того ж дня С. і Д. продали ланцюжок з кулоном, а гроші витратили на наркотики.

Кваліфікуйте дії С. і Д.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]