Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
12
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
3.56 Mб
Скачать

Глава III Дозволені дії відносно творів, що охороняються авторським правом

Вступні положення

28. Вступні положення

(1) Положення цієї Глави визначають дії, які можуть бути вжиті стосовно творів, що охороняються авторським правом, незалежно від наявності авторсь­кого права; вони пов'язані тільки з питанням порушення авторського права і не впливають на будь-які інші права чи зобов'язання, що обмежують існування зазначених дій.

(2) В разі, коли цієї Главою передбачено, що дія не порушує авторське право або може бути здійснена без порушення авторського права, і при цьому не на­водиться будь-якого конкретного найменування твору, що охороняється ав­торським правом, відповідні дії не порушують авторського права на твір будь-якого найменування.

(3) Забороняється робити будь-які висновки на підставі опису будь-яких дій, які відповідно до цієї Глави можуть бути виконані без порушення авторського права, стосовно змісту дій, обмежених авторським правом з усіх найменувань творів.

(4) Положення цієї Глави повинні тлумачитися незалежно одне від одного, щоб той факт, що будь-яка дія не підпадає під одне положення, не означав, що вона не охоплена іншим положенням.

Примітки Припис

Розпорядження про введення в дію: SI 1989/816.

Див. далі стосовно програмного забезпечення: Закон про мовлення 1990 ро­ку, розділ 176, Список 17.

Загальні положення

29, Дослідницька робота і самостійне вивчення

(1) Добросовісне звернення до літературних, музичних і художніх творів з ме­тою дослідницької роботи і самостійного вивчення не є порушенням авторських прав на твір або, в разі друкованих видань — на друкарське оформлення.

(2) Добросовісне звернення до друкарського оформлення друкованого видан­ня з метою, зазначеною в підрозділі (1), не є порушенням авторського права на оформлення.

(3) Копіювання особою, що є дослідником або студентом, не розглядається як добросовісне звернення, якщо —

(а) стосовно бібліотечного співробітника або особи, що виступає як бібліотеч-| ний співробітник, вона здійснює будь-які дії, які згідно з положенням розді-| лу40 не дозволені відповідно до розділів 38 або 39 (статті або частини друкова-I них видань; обмеження на численне копіювання одного матеріалу), або

25Н19

385

КНИГА 1. Нормативні акти І документи. Європейська Інтеграція України_________________

(Ь) у всіх інших випадках особа, яка здійснює копіювання, знає або має під­стави вважати, що ця дія призведе до виготовлення копій по суті одного мате­ріалу, який буде надано більш ніж одній особі по суті одночасно і по суті з одна­ковою метою.

[(4) Недобросовісним вважається

(a) перетворювати комп'ютерну програму, виконану мовою одного рівня, мо­вою більш високого рівня, або

(b) одначасно із зазначеним перетворенням програми скопіювати її, (зазначені дії дозволяються, якщо їх виконання здійснюється відповідно до

положень розділу 50 В (декомпіляція)]

Примітки

Припис

Розпорядження про введення в дію: SI 1989/816. Поправка

Підрозділ (4): внесено розпорядженням SI 1992/3233, пункт 7.

Див. далі стосовно програмного мовлення: Закон про мовлення 1990 року, розділ 176, Список 17.