Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БССВ ч. ІІІ.DOC
Скачиваний:
635
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
1.46 Mб
Скачать

4. Танк у наступі

III. До початку наступу танк у складі взводу розта­шовується на вогневій позиції (в указаному командиром взводу місці).

Командир танка до початку наступу керує підготов­кою екіпажу і танка до майбутнього бою, а з одержан­ням бойового завдання організовує бій. У бойовому наказі командир танка вказує: орієнтири;

склад, положення і характер дій противника, зобра­ження переднього краю оборони і місця розташування його вогневих засобів;

завдання взводу і танка (об'єкт атаки і напрямок продовження наступу);

завдання сусідів, в тому числі механізованого відді­лення, яке наступає за танком;

завдання особовому складу: навіднику гармати — цілі для ураження вогнем із зброї та кулемета, порядок спостереження і ведення вогню; механіку-водію—на­прямок, порядок прямування в атаку, подолання заго­роджень і перешкод; заряджаючому — порядок спосте­реження, ведення вогню по повітряних цілях та дій при зброї;

сигнали оповіщення, управління, взаємодії і порядок дій за ними; , час готовності до наступу і заступника.

Бойовий наказ командир танка віддає на місцевості, а при неможливості по схемі (на макеті місцевості) І уточнює завдання на місцевості під час висування до ру­бежу переходу в атаку і з початком атаки. Якщо дозво­ляє обстановка, завдання навіднику гармати і механіку-водію він уточнює на місцевості під час підготовки до на­ступу. Виїзд їх на місцевість для уточнення завдання та вивчення маршруту висування до переднього краю обо­рони противника організовує командир роти.

У ході бою командир танка управляє своїм екіпажем командами, які подає по танковому переговорному при­строю або голосом, а також може використовувати сис­тему управління вогнем.

112. Під час розгортання взводу у бойовий порядок командир танка виводить танк на свій напрямок, уточ­нює навіднику гармати та механіку-водію об'єкт атаки (цілі), напрямок продовження наступу, місце проходу через бойові порядки особового складу механізованого підрозділу та в загородженнях, порядок їх подолання і управляє вогнем та рухом танка. Танк безупинно про­довжує рух і, зберігаючи своє місце в бойовому порядку взводу, у взаємодії з іншими танками, а під час, спіль­них дій з механізованими підрозділами і з ними знищує танки, протитанкові керовані ракетні комплекси, інші вогневі засоби та живу силу противника.

Мінне поле противника, в тому числі і встановлене засобами дистанційного мінування, танк долає з вико­ристанням мінного тралу або по проробленому прохо­ду в порядку, вказаному командиром взводу. Під час подолання мінного поля танк продовжує вести вогонь по противнику, знищуючи в першу чергу його протитанкові засоби, які ведуть фланговий вогонь.

По мірі підходу до переднього краю оборони против­ника танк атакує його, переміщуючись за розривами снарядів своєї артилерії на безпечному віддаленні від них.

Увірвавшись на передній край оборони противника, танк вогнем та гусеницями знищує його і стрімко просу­вається вперед.

113. У ході наступу командир танка повинен спосте­рігати за противником і місцевістю, вибирати вигідні напрямки для руху, підтримувати безперервний зв'язок з командиром взводу, слідкувати за діями сусідніх тан­ків та механізованого підрозділу, за їхніми сигналами і самостійно знищувати противника, який перешкоджав

просуванню вперед, а під час знаходження на танку де­санту через танковий переговорний пристрій попереджа­ти командира десанту про постріл з гармати.

Без наказу танк не залишає свого місця в бойовому порядку взводу. У випадку виведення із ладу інших танків взводу танк, який залишився, приєднується до сусіднього взводу і продовжує вести бій. При пошко­дженні та зупинці танка екіпаж продовжує вогнем з місця знищувати противники, вживаючи одночасно за­ходів щодо усунення пошкодження. Екіпаж має право залишити машину тільки в тому випадку, якщо танк горить і всі заходи, які вжиті для гасіння пожежі, вия­вилися безрезультатними. Під час залишення танка екі­паж забирає закріплену за ним зброю, боєприпаси до неї та гранати.

114. Танк, виділений для знищення цілей вогнем пря­мою наводкою під час вогневої підготовки атаки, за вка­зівкою командира взводу висувається на підготовлену вогневу позицію і знищує або подавляє вказані (виявле­ні) цілі на передньому краю та в найближчій глибині оборони противника. З підходом решти танків взводу він разом з ними атакує противника і діє відповідно до бойових завдань та команд (сигналів) командира взводу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]