Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1reglament2010.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
6.97 Mб
Скачать

5. Рахунок у геймі.

А. Стандартний гейм.

Стандартний гейм ведеться з рахунком, у якому, очки того що подає повинні повідомляти першими:

Немає очка - «Нуль»

Перше очко - «П'ятнадцять»

Друге очко - «Тридцять»

Третє очко - « Сорок»

Четверте очко - «Гейм».

За винятком випадку, коли обидва гравця (пари) виграли по три очка, тоді рахунок оголошується «Рівне». Після «Рівне» рахунок стає «Більше» для, що подає, якщо він (пара) виграв очко й «Менше», якщо програв. Якщо той же гравець виграє й наступне очко, цей гравець виграє «Гейм», якщо ж наступне очко виграє суперник, рахунок знову стає «Рівне». Гравець (пара) повинен виграти два очка підряд після рахунку «Рівне», щоб виграти «Гейм».

Б. Тай-Брейк гейм.

Під час тай-брейка очки рахуються в такий спосіб: «Нуль», «Один», «Два», «Три» і так далі. Гравець, першим, що виграв 7 очок з перевагою не менш двох очок над суперником, виграє «Гейм» і «Сет». При необхідності, тай-брейк триває доти, поки перевага у два очка не буде досягнута.

Гравець, чия черга подавати, подає перший розіграш у тай-брейку. Наступні два розіграші подає його суперник (у парному матчі, гравець іншої пари, у відповідністью із черговістю подач у парі). Далі, кожний гравець (пари) подає по черзі по два послідовні розіграші до кінця тай-брейка (у парному матчі черговість подач на тай-брейке повинна відповідати черговості подач у сеті).

Гравець або пара, які починали подавати на тай-брейке, повинні приймати в першому геймі наступного сету.

Додаткові альтернативні системи рахунку, затверджені ITF, дивіться в Додатку IV.

6. Рахунок у сеті.

Існують різні методи рахунку в сеті. Два основні методи: «Повний сет» і « Тай-Брейк сет». Кожний із цих методів може бути використаний, при цьому рішення про метод який буде застосований, повинне бути оголошене заздалегідь до початку змагань. Якщо застосовується система «Тай-Брейк сету», необхідне уточнення, який формат вирішального сету, чи грається тай-брейк у вирішальному сеті або він грається як «Повний сет».

А) «Повний сет»

Гравець (пари), що виграв першим 6 геймів, з перевагою над суперником в 2 гейма, виграє «Сет». Якщо потрібно, сет триває до досягнення необхідної переваги.

Б) « Тай-Брейк сет»

Гравець, що виграв першим 6 геймів, з необхідною перевагою над суперником в 2 гейма, виграє «Сет». Якщо рахунок стає «по шести», грається тай-брейк.

Додатково затверджені системи рахунку описані в Додатку IV.

7. Рахунок у матчі.

Матч може бути зіграний з 3 сетів (гравець або пара повинні виграти 2 сета, щоб перемогти в матчі), або з 5 сетів (гравець або пара повинні виграти 3 сета, щоб перемогти в матчі).

Додатково затверджені системи рахунку описані в Додатку IV.

8. Гравець що подає, та гравець що приймає

Гравці (пари) повинні перебувати по різні сторони сітки. Гравець що подає – гравець, який вводить м'яч у гру для розіграшу першого очка в геймі. Гравець що приймає - гравець, готовий відбити м'яч, поданий, гравцем що подає.

Ситуація 1. Чи дозволяэться гравцю, що приймає знаходитися поза межами корта?

Рішення: Так. Гравець, що приймає може займати будь-яку позицію, у середині або поза лініями корту, на своїй половині корту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]