Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1reglament2010.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
6.97 Mб
Скачать

7. Правила проведення турнірів фту.

    1. ТРИВАЛІСТЬ ТУРНІРУ

Тривалість турніру залежить від категорії турніру, кількості кортів, системи проведення й числа гравців, що приймають участь у турнірі. Для проведення відбірного турніру, як правило, потрібно 1-2 дня, для проведення основного турніру необхідно планувати один день на одне коло.

7.2. Місце проведення турніру.

Турнір може проводитись тільки в тенісному клубі або на тенісних кортах які сертифіковані ФТУ, за наступними принципами:

Категорія А клубам з цією категорією надається право на проведення турнірів Категорії А та нижче;

Категорія 1 клубам з цією категорією надається право на проведення турнірів Категорії 1 та нижче;

Категорія 2 – клубам або тенісним кортам з цією категорією надається право на проведення турнірів Категорії 2 та нижче;

Категорія 3 – клубам або тенісним кортам з цією категорією надається право на проведення турнірів Категорії 3.

7.3. Системи проведення турнірів фту.

7.3.1. Олімпійська система («плей-офф»).

Система проведення турніру з попереднім складанням таблиці турніру, при якій гравці, що програли, негайно вибувають із турніру.

7.3.2. Олімпійська система до двох поразок.

Система, в якій гравці, що програли, одержують можливість зіграти у додаткових турнірах серед гравців, що вибули у відповідних колах.

7.3.3.Олімпійська система з розиграшем всіх місць. Система, по якій гравці, що програли мають можливість брати участь у додаткових турнірах, з гравцями, що вибули у відповідних колах, до визначення всіх місць у турнірі.

7.3.4. Олімпійська система "плюс 2";

Система, з визначенням переможця аналогічно олімпійській системі, і можливістю гравцям, що програли, брати участь у втішливому турнірі за

третє місце незалежно від кола, у якому вони вибули з основного турніру.

7.3.5. Кругова система;

Система по який переможець визначається за результатами зустрічей між собою кожного учасника турніру. При рівності очок у двох і більше учасників розподіл місць визнається по-перше, з урахуванням переваги цих гравців у зустрічах один з одним, по-друге, з урахуванням виграних сетів в матчах, по-третє, з урахуванням виграних геймів в матчах, по-четверте жеребкуванням ( обов’язкова присутність не менш двох тренерів). Якщо гравець знімається з турніру через травму або не з’являється на свій матч, гравець знімається зі всього турніру та всі очки, які він отримав на турнірі не враховуються.

7.3.6. Комбінована система.

ФТУ допускає комбіновану систему у проведенні турнірів ФТУ, як правило, комбінована система повинна складатися із кругової системи на початковому етапі турніру, і олімпійській системі, у заключному етапі турніру. У турнірах з комбінованою системою проведення, схема турніру, повинна бути визначена в Положенні про турнір.

7.3.7. Відбірковий турнір, незалежно від системи основного турніру, повинен проводитися по олімпійській системі.

    1. ФОРМАТ ПРОВЕДЕННЯ МАТЧІВ НА ТУРНІРАХ РІЗНИХ КАТЕГОРІЙ

Кожен матч повинен складатися з 3-х тай-брейк сетів, якщо тільки альтернативний варіант не передбачений ФТУ. Відпочинок перед вирішальним сетом не дозволяється.

Формат проведення матчів для турнірів категорії А та 1.

- Формат проведення матчів у віковій категорії до 10 років має бути наступним: всі ігри повинні бути зіграні по комбінованій системі; кожна гра повинна складатися з 2 коротких сетів та 3 сет тай-брейк до 10 очок.

- Формат проведення матчів у віковій категорії до 12 років має бути наступним: всі ігри для турнірів категорії 1 повинні бути зіграні по комбінованій системі; всі ігри для турнірів категорії А повинні бути зіграні по системі «плей-офф»; кожна одиночна гра повинна складатися з 3 коротких сетів для 1 категорії та з 3 тай-брейк сетів для турнірів категорії А.

- Формат проведення матчів у віковій категорії до 14, 16 та 18 років має бути наступним: всі ігри повинні бути зіграні по системі «плей-офф»; обов’язкове проведення втішного турніру для вікової категорії до 14 років для учасників, які програли у першому колі; кожна одиночна гра повинна складатися з 3 тай-брейк сетів, парні матчі складаються з 2 тай-брейк сетів та 3 сет тай-брей до 10 очок.

Формат проведення матчів для турнірів 2 категорії

- Формат проведення матчів у віковій категорії до 10 років має бути наступним: кожна гра повинна складатися з 2 коротких сетів та 3 сет тай-брейк до 10 очок.

- Формат проведення матчів у віковій категорії до 12 років має бути наступним: кожна одиночна гра повинна складатися з 3 коротких сетів.

- Формат проведення матчів у віковій категорії до 14, 16 та 18 років має бути наступним: всі ігри повинні бути зіграні по системі «плей-офф»; кожна одиночна гра повинна складатися з 3 тай-брейк сетів, парні матчі складаються з 2 тай-брейк сетів та 3 сет тай-брей до 10 очок.

Формат проведення матчів для турнірів 3 категорії.

- Формат проведення матчів у віковій категорії до 10 років має бути наступним: кожна гра повинна складатися з 2 коротких сетів та 3 сет тай-брейк до 10 очок.

- Формат проведення матчів у віковій категорії до 12 років має бути наступним: кожна одиночна гра повинна складатися з 3 коротких сетів.

- Формат проведення матчів у віковій категорії до 14, 16 та 18 років має бути наступним: всі ігри повинні бути зіграні по системі «плей-офф»; кожна одиночна гра повинна складатися з 3 тай-брейк сетів, парні матчі складаються з 2 тай-брейк сетів та 3 сет тай-брей до 10 очок.

У випадку поганих погодних умов, турнір при узгодженні з ФТУ може використати альтернативний метод рахунку, затверджений чинними Правилами Тенісу.

    1. ВІДБІР УЧАСНИКІВ НА ТУРНІР.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]